Ruim 1600 woningen energiezuinig renoveren Oss

Ruim 1600 woningen renoveren in 2 jaar in Mooiland: ‘Mensen krijgen er veel voor terug’

GRAVE/ OSS – Een nieuwe keuken en badkamer, en een lagere energierekening. Huurders van Mooiland in het Land van Cuijk en Gennep profiteren de komende jaren mee van de verkoop van een groot aantal huizen door de wooncorporatie in andere delen van het land. Als de bouwvakkers zijn verdwenen, hebben de bewoners een comfortabeler huis. Peter van Erp en Herman Wissink 10-12-19, 14:14

Mooiland heeft in deze regio 9300 huurwoningen. Daarvan worden er de komende twee jaar 1633 gerenoveerd. Het opknappen is al begonnen, zo wordt al druk gewerkt op het Wegendoornplein in Cuijk, waar Mooiland veel woningen heeft. De renovaties duren tot medio 2021.

Lees ook

Dollartekens

De staat van de badkamer en keuken zijn leidend.

De staat van de badkamer en keuken zijn leidend. © Ed van Alem

Anne Wilbers, bestuurder bij Mooiland, wil voorkomen dat aannemers en ontwikkelaars dollartekens in de ogen krijgen als ze zaken doen met de woningcorporatie. ,,We smijten hier echt niet met geld en blijven kritisch op de kosten. Maar we verkeren wel in de positie dat we tot 2023 veel geld ontvangen uit de verkoop van complexen. Dat stelt ons in staat om nu versneld te investeren in ons resterende woningbezit.”

De corporatie verwacht in totaal 700 miljoen euro op te halen uit de verkoop van wooncomplexen verspreid over heel Nederland. Veruit het grootste deel van de opbrengst wordt de komende jaren gestoken in modernisering van de woningen die overblijven. De meeste woningen staan in het kerngebied rond Den Bosch, Oss en in het Land van Cuijk.

Energielabel A

Afgelopen jaar werden al duizend huurhuizen van Mooiland gerenoveerd en tegelijk geïsoleerd en anderszins ‘verduurzaamd’. ,,In 2030 willen we onze hele voorraad op gemiddeld energielabel A hebben”, verklaart Bart Kivits, directeur vastgoed bij Mooiland.

Dat is een immense klus. Mooiland bezit ongeveer 15.000 huizen in Noordoost-Brabant en Gennep. Een flink deel daarvan is gedateerd. ,,De staat van de badkamer en keuken zijn voor ons leidend”, stelt Kivits. ,,Als we die moeten vervangen, pakken we meteen door met muur-, vloer-, en dakisolatie en eventueel zonnepanelen op het dak.”

Rustwoning

In het Land van Cuijk en de regio Gennep zijn de meeste renovaties in Cuijk.

In het Land van Cuijk en de regio Gennep zijn de meeste renovaties in Cuijk. © Ed van Alem

Een dergelijke rigoureuze ingreep jaagt veel huurders in eerste instantie schrik aan, beseft Kivits. ,,Je treedt in de levens van deze mensen. Maar ze krijgen er veel voor terug. We slagen er steeds beter in om dat duidelijk te maken aan onze huurders. We dringen mensen niks op, al proberen we ze natuurlijk wel over te halen om mee te doen. Bij alle projecten die we afgelopen jaar hebben uitgevoerd zat de deelname boven de 90 procent. Bij de laatste projecten was de deelname zelfs 100 procent. We leren steeds bij.”

Met een modelwoning (ook wel rustwoning) in elke buurt kunnen mensen alvast het eindresultaat bekijken. Volgens Mooiland waarderen de bewoners die opzet. Ook kunnen mensen er gebruikmaken van de douche of wasmachine, als dat in de eigen woning even niet kan.

In het Land van Cuijk en de regio Gennep zijn de meeste renovaties in Cuijk: 676. Mooiland heeft in Cuijk ruim 3000 woningen. De cijfers in de andere gemeenten: Grave, renovatie in 186 van de 1031 woningen; Mill en Sint Hubert 79 van de 917; Sint Anthonis 202 van de 733; in Boxmeer 186 van de 2369 en in Gennep renovatie in 304 van de 1250 woningen.

Bron: De Gelderlander Ed van Alem

Opnieuw tegenvaller energierekening dreigt

Opnieuw tegenvaller energierekening dreigt

bsbisolatietechniek

Vereniging eigen huis maakt zich zorgen om de stijging van de netbeheer kosten in 2022. De netbeheerders moeten grote investeringen doen in het ontmantelen van het gas- en elektra netwerk en zullen de verhoging doorvoeren naar de klant. Aldus de vereniging naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Als ééngezins huishouding betaal je gemiddeld 180 tot 200 euro per jaar aan netbeheer kosten. Deze kosten noemt men het capaciteitstarief. Vanaf januari 2022 gaat dit tarief per huishouden met bijna 60 euro per jaar omhoog. Onduidelijk is volgens VEH nog of de verhoging komend jaar al in stapjes wordt ingevoerd, of in één keer in 2022.

Als gevolg van een eerder dit jaar gewonnen rechtszaak tegen de Autoriteit Consument & Markt (ACM) door TenneT zullen voor de hogere dan geplande kosten van investeringen in het gas- en elektranetwerk worden doorberekend aan klanten”, aldus Hans André de la Porte van de vereniging.

Reduceer het warmte verlies met 100%

De energie kosten blijven stijgen, wist u dat u met goede isolatie gemiddeld 80% kunt besparen op de energierekening.

Isolatie is de eerste stap!

Comfortabel wonen begint bij een prettige binnentemperatuur, en dus bij goede isolatie. Heeft u last van tocht, of een temperatuur die maar niet prettig is te krijgen? Dan is isolatie een heel goede investering.

Start met een gratis advies gesprek en kom te weten wat de mogelijkheden zijn voor u woning, vve woongebouw of bedrijf. Maak hier een gratis en vrijblijvende advies afspraak.

BSB Isolatietechniek

Steenstrips op isolatie. Tips, kosten en subsidie

Maak uw huis comfortabeler en duurzamer

Gevelisolatie buiten of binnen

Een nieuw jasje aan uw buitengevel geven, flink op energiekosten besparen en een beter leefklimaat creëren? Dan is gevelisolatie de juiste keuze. Het isoleren van de buitengevel wordt toegepast als het isoleren van de spouwmuur niet mogelijk is of als het aanzicht van de gevel is verslechterd. Gevelisolatie wordt uitgevoerd met EPS platen. Deze worden op de gevel geplakt en afgewerkt met een laag van spagtelputz, glad stucwerk of beplating van hout of steenstrips.

Benieuwd naar wat gevelisolatie kost?

Wat zijn de kosten voor gevelisolatie of wilt u meer weten over welke mogelijkheden er zijn voor uw situatie. Ons advies is, vraag advies en offertes aan bij  isolatiespecialisten bij u in de regio. Vraag hier advies en offertes aan via het offerteformulier. Isolatie offertes vergelijken brengt u gratis en snel in contact met meerdere bedrijven, die u graag te woord staan bij uw isolatieproject.

De mogelijkheden van gevelisolatie?

Gevelisolatie wat is dat? Gevelisolatie kun je op verschillende manieren uitvoeren. Op deze pagina vindt je informatie over isolatie aan de buitenzijde van de gevel, isoleren van de binnenzijde van de gevel of spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is het meest toegepaste systeem in Nederland. Deze vorm van isolatie is relatief gezien het goedkoopst en de besparing het meest. Huizen van voor 1985 hebben geen spouwmuur of een heel kleine ruimte in de spouwmuur. De spouw volspuiten heeft dus weinig effect. In deze situatie wordt er vaak gekozen voor buitengevelisolatie. Bij buitengevelisolatie bevestigd het isolatiebedrijf isolatieplaten op de buitengevel, opvolgend wordt de gevel afgewerkt met spagtelputz, stucwerk of gevelbekleding.

Vergunning aanvragen ja of nee?

Gaat u gevelisolatie plaatsen vraag dan eerst een vergunning aan. Vaak is dit verplicht, omdat dit het uiterlijk van de gevel wijzigt. Woont u in een beschermd stadsgezicht dan kan het zijn dat u geen vergunning krijgt, dit is omdat het aanzicht niet gewijzigd mag worden. Woont u niet in een stadsgezicht dan krijgt u vaak eenvoudig een vergunning. Geen vergunning, dan is binnenmuur isolatie een optie.

buitenisolatie

Kosten gevelisolatie buitenzijde

Gaat u gevelisolatie plaatsen aan de buitenzijde dan moet u rekening op een flinke investering. De kosten voor gevelisolatie van een gemiddelde eengezinswoning bedraagt ongeveer €14.000,-. Een flinke investering dus. De besparing met gevelisolatie is dan ook zeer hoog. De prijzen worden bepaald door diverse factoren, het oppervlakte van de te isoleren gevels, de materiaalsoort en de arbeidskosten. Voor buitengevelisolatie moet u rekenen op een gemiddelde prijs per m² van €135,- tot €150,-. Onderstaande tabel geeft u wat meer inzicht in de prijzen voor gevelisolatie.

Prijstabel: Gevelisolatie gevels buiten

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs buitenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €3.750,- tot €3.950,- €135,- tot €150,-
Rijtjeshuis 65 m² €8.750,- tot €9.850,- €135,- tot €150,-
Hoekwoning 65 m² €9.750,- tot €10.550,- €140,- tot €160,-
2 onder 1 kap 105 m² €13.750,- tot €17.550,- €115,- tot €160,-
Vrijstaande woning 150 m² €18.100,- tot €22.050,- €120,- tot €150,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen gevelisolatie buitenzijde

Het aanbrengen van buitengevelisolatie is een duurzame manier van isoleren, en profiteert u van veel voordelen. Met gevelisolatie zorgt u ervoor dat warmte niet naar buiten verdwijnt, maar in huis blijft. Hierdoor ontstaat er een aangenaam leef- en werkklimaat. Tevens kan de verwarming een aantal graden lager, dit ziet u dan weer terug op de energierekening van uw energieleverancier. Bij warme temperaturen zorgt gevelisolatie ervoor dat de hitte buiten blijft en in de winter, houdt het de kou buiten. Van vochtproblemen is dan geen sprake meer. Als laatste profiteert u ook nog eens van een waardestijging van uw woning, het energielabel van uw huis wordt beter.

Vergunningen voor buitengevelisolatie?

Het toepassen van gevelisolatie op de buitengevels is een goede investering. Alleen zal het uiterlijk van uw huis veranderen. Dit is hoofdzakelijk afhankelijk van de afwerkkeuze die u maakt. Afwerken van de isolatieplaten kan met gevelbekleding in de vorm van stucwerk, spagtelputz of steenstrips. Omdat het uiterlijk van uw woning zodanig veranderd, heeft u hier een vergunning voor nodig van de gemeente. Meestal is buitengevelisolatie wel toegestaan. Betreft het monumentale panden, beschermd stadsgezicht of rijtjeshuizen dan kan het zijn dat gevelisolatie niet is toegestaan. Via deze link kunt u een vergunning aanvragen en zien of uw huis in aanmerking komt voor een vergunning. De website van het omgevingsloket

De voordelen van buitengevelisolatie?

Prijs gevelisolatie binnenzijde

Het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van uw huis is al mogelijk vanaf €90,- per m². Dit is vaak inclusief afwerking. De isolatie die wordt geplaatst is dan dikker dan isolatie van de spouw. De prijs voor gevelisolatie aan de binnenzijde kan sterk varieëren, vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende isolatiespecialisten. Voor een rijtjeshuis betaalt u ongeveer €6.750,- voor isolatie aan de binnenkant van de gevel. Voor een appartement, liggen de vanafprijzen rond de €2.750-. In onderstaande tabel vindt u meer prijzen voor gevelisolatie aan de binnenzijde.

Prijstabel: Prijs gevelisolatie binnenzijde

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €2.750,- tot €3.150,- €91,- tot €115,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.750,- tot €7.150,- €99,- tot €125,-
Hoekwoning 65 m² €6.900,- tot €7.950,- €110,- tot €125,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.750,- tot €11.750,- €89,- tot €115,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €110,- tot €125,-

* De prijzen in deze tabel zijn gemiddeld, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen isolatie binnenzijde

Gevelisolatie via de binnenzijde wordt toegepast als alle andere opties van isolatie niet toepasbaar zijn. De meest woningen hebben geen weinig isolatie, hierdoor verliest uw woning veel warmte. Isoleert u de binnenkant dan profiteert u van diverse voordelen. De energierekening wordt lager, de warmte blijft in huis hangen. Vochtproblemen en kou zijn dan verleden tijd, en uw woon- of werkklimaat stijgen. De isolatiespecialisten werken de isolatie ook geheel af met gipsplaten of een andere bekleding. Uiteraard zal dit de waarde van uw huis doen stijgen.

Wat is het verschil met isoleren van de spouwmuur?

Wilt u de spouw isoleren, dan wordt deze volgespoten met vlokken of parels, isoleert u de binnenzijde van de gevel, dan worden er isolatieplaten of glas- en  steenwol materiaal geplaatst tegen de muren. Spouwmuurisolatie is de voordeligste vorm, meestal heeft spouwmuurisolatie een terugverdientijd van gemiddeld 4-5 jaar. Gevelisolatieplaten plaatsen leverd wel meer rendement op dus een nog lagere energierekening.

dakisolatie-kosten

Isolatie mogelijkheden

Er bestaan diverse materiaalsoorten voor het isoleren van de gevel. De vorm die u kiest, is afhankelijk van uw budget en wensen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld isolatieplaten, stucwerk, spagtelputz, gipsplaten of steenstrips. Nog een vorm van afwerking is gevelbekleding van metaal of hout.

Isolatieplaten EPS

EPS isolatieplaten kunt u gebruiken om de gevel te isoleren aan de binnenzijde en buitenzijde van de gevel. Er zijn veel verschillende materialen verkrijgbaar met ieder zijn eigen isolatiewaarde. De isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen en eenvoudig aan te brengen. De meest gerbuikte materiaalsoorten voor isolatie zijn EPS-platen, XPS-platen, PUR-platen of PIR-platen. De isolatiespecialist bevestigd de platen met SL 700 hechtmortel op de muur, en als premium optie kan gekozen worden om de isolatieplaten extra vast te zetten met pluggen.

Stucwerk/spagtelputz

De meest toegepaste vorm van gevelisolatie is de buitengevel isoleren met isolatieplaten en af te werken met stucwerk of spagtelputz. De isolatievorm is relatief goedkoop, weegt weining en uw woonhuis krijgt een nieuw jasje. De gevelisolatie houd de warmte binnen en de gevel is beschermt tegen kou, vocht en bevriezing. Hierdoor zal een warm en fijn leef- of werkklimaat onstaan in uw woning. Uiteindelijk is deze vorm van isolatie de beste manier om flink te besparen op de energierekening.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Allereerst worden isolatieplaten tegen de gevel geplaatst, de platen worden daarop uitgevlakt met bewapeningsmortel SL 700. Hierop wordt er een bewapening gaas geplaatst, tegen stoten en mechanische belasting en nogmaals afgewerkt met bewapingsmortel. De gevel wordt dan voorbewerkt met voorstrijkmiddel, ter bevordering van hechting en opheffen van zuiging.  De platen kunnen nu worden afgewerkt met een gevelbekleding naar keuze. Meest gebruikte materialen zijn sierpleister (spagtelputz), stucwerk en houten of metalen gevelbekleding.

Gevelisolatiesystemen buitenzijde

De vormen van gevelisolatie op de buitengevels bestaat uit isolatieplaten, een mortellaag, bewapeningslaag en een decoratieve afwerklaag. De verkrijgbare gevelisolatiesystemen zijn van hoge kwaliteit en hebben elk hun eigen voordelen.

Het energieverbruik is fors lager en het leef- en werkklimaat wordt beter. In de zomer zal het koeler zijn in huis, omdat de warmte buiten blijft door de isolatie en in de winter blijft de warmte in huis behouden. De terugverdientijd van gevelisolatie is meestal tussen de 10 tot 15 jaar. Op gevelisolatie geldt  vanaf 2 september 2019 een subsidie van 25 euro per m2. Wees er snel bij want op=op. Vraag bij uw eigen gemeente, welke subsidie mogelijkheden bestaan voor het isoleren van uw huis.

Steenstrips afwerking

Toepassen van steenstrips heeft vele voordelen, uw woning wordt volledig afgesloten met een gevelbekleding. De isolatie zorgt voor een gehele afsluiting van lucht en vocht stromingen en zal dus een forse besparing opleveren op de energierekening. Bij het gebruik van steenstrips afwerking veranderd het aanzicht van de gevel niet. Dit is ook erg belangrijk bij het aanvragen van een vergunning. Wijzigt de huidige karakter van de gevel niet, dan krijigt u  eventueel toch een vergunning voor monumentale of woningen in het stadsgezicht. De steenstrips worden door middel van verlijming aangebracht en de steenstrips kunnen zowel zonder als met voegen geplaatst worden.

Gevelbekleding met houtelementen

Gaat u de gevel afwerken met hout, dan heeft u de keuze uit thermowood of tropisch hardhout. De houten platen worden met een frame op de isolatie bevestigd. Vaak gebeurd dit horizontaal of verticaal. De houten gevelbekleding laat uw woning stralen en geeft een warme en authentieke uitstraling. De houten afwerking is te verkijgen in onbehandeld of behandeld met een verf of olie. Onbehandeld hout kan in de loop van de jaren vergrijzen. Het hout is eenvoudig te onderhoud met olie of een jaarlijkse schilderbeurt. Dit zal het uiterlijk langer stralend houden en het aanzicht van uw woning of woongebouw verrijken.

Gevelisolatie via de binnenzijde of de buitenzijde?

Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan!

Wat te verwachten van de isolatiespecialist?

Lees hier hoe een isolatiespecialist de isolatie aanbrengt op de buitengevel?

Allereerst plaatst de specialist isolatieplaten tegen de bestaande gevel. Hier overheen wordt de nieuwe gevelbekleding geplaatst, vaak in de vorm van spagtelputz, stucwerk, steenstrips of andere isolatiesoorten. Bij het isoleren van de buitenzijde zijn wel behoorlijke arbeidskosten en materiaalkosten van toepassing.

Wilt u de gevel aan de binnenzijde isoleren? Dan wordt dit uitgevoerd doormiddel van het plaatsen van voorzetwanden op de binnenmuur. Er wordt een houten frame geplaatst en hiertussen plaatst men het isolatiemateriaal.
Binnenmuurisolatie is meestal goedkoper dan isolatie op de buitengevel. Binnenmuurisolatie gekozen? Let er dan op, dat de isolatie op de juiste manier wordt geplaatst en dat er een dampscherm tussenkomt, hierdoor voorkomt u vochtproblemen in de toekomst.

Tips en weetjes voor gevelisolatie

De keuze gemaakt om gevelisolatie aan te brengen door een isolatiespecialist? Houdt dan rekening met de volgende weetjes. Vraag isolatiespecialisten om vrijblijvend advies. Om u een beeld te geven, hebben we enkele aandachts punten hieronder beschreven.

  Bekijk eerst goed of er al isolatie aanwezig is. Is er niets zichtbaar, vraag dan een isolatiebedrijf om advies en een controle.

Start u met isoleren, vergeet dan niet ook advies te vragen of offertes aan te vragen voor de isolatie van de rest van uw woonhuis. Het is goed mogelijk dat bij het toepassen van een isolatiemiddel er vochtproblemen kunnen ontstaan. Soms is het voordeliger om meerdere isolatiemiddelen toe te passen. De prijs zal dan ook enigzins aantrekkelijker worden.

  Vraag goed na bij uw gemeente wat de voorwaarden zijn en of isolatie wel is toegestaan. Bij monumentale en stadgezicht woningen kan het zijn dat de gekozen isolatievorm moet worden aangepast om een vergunning te verkrijgen.

Is er subsidie mogelijk?

Vanaf 2 september 2019 is subsidie mogelijk voor woningeigenaren en VvE woongebouwen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor woningisolatie. De subsidie varieert nogal. VvE’s profiteren van 20% op gemeenschappelijke woningisolatie. Voor woningeigenaren gelden er subsidie per vierkante meter. De subsidie dient aangevraagd te worden voordat u de isolatie laat plaatsen.

Het potje voor subsidie voor particulieren, bedraagt dit jaar 84 miljoen euro. Wees er snel bij want op=op. Wilt u isolatie plaatsen en heeft er op dit moment geen budget voor? Met de energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals gevelisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Naast landelijke subsidies zijn er in bepaalde gemeentes ook subsidies beschikbaar voor isolatiewerken. Of dit in uw gemeente geldt en hoeveel dit eventuele bedrag is, kunt u het beste navragen bij uw eigen gemeente. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer voor meer informatie.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gekozen voor gevelisolatie laten aanbrengen op de gevels van uw woning omdat u uw energierekening wilt verlagen? Of wilt u het leef- of leefklimaat verbeteren voor meer woon- of werkcomfort? Dan is gevelisolatie de beste optie voor u.

Op deze website komt u meer te weten over de prijzen, de isolatiematerialen en de terugverdientijd?

Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor gevelisolatie op of in uw woning. Vraag hier  via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten  op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning. Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!

Meer comfort, lagere energiekosten

Dakisolatie warm of koud?

Meer wooncomfort binnen in je huis en energie besparen? Start dan met dakisolatie plaatsen, warmte blijft binnen en dakisolatie heeft een hoog rendement. Dakisolatie kan uitgevoerd worden met verschillende isolatiematerialen, belangrijk is of u een plat of een schuin dak heeft. De isolatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, isolatie via de binnenzijde, buitenzijde of de zolder isoleren. Op deze pagina leest u meer over hoe dakisolatie in zijn werk gaat, hoeveel dit gaat kosten en welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de isolatiematerialen.

Benieuwd naar de kosten voor dakisolatie? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van verschillende bedrijven offertes.

Waarom uw dak isoleren?

Uw dak isoleren kan om verschillende redenen, waarom is dakisolatie een goede keuze. Warme lucht stijgt op, als het dak niet is geisoleerd gaat de warmte gedeeltelijk verloren. Door het plaatsen van dakisolatie voorkomt u dit en zorgt u voor een warmer huis en een aangenamer leefklimaat. Nog een reden kan zijn dat u de zolder wilt gaan gebruiken als leefruimte. Door de juiste isolatie toe te passen wordt de ruimte warmer en is het aangenamer om te slapen of werken.

De voordelen van isolatie offertes vergelijken

Specialisten bij u in de buurt

Offertes aanvragen is gratis en vrijblijvend

Vergelijken + isoleren = dubbel besparen!

dakisolatie-schuin-dak

Dakisolatie plat dak

Voor het isoleren van een koud dak oftewel (plat dak) hebt u 3 verschillende opties. De opties zijn warm plat dak, koud plat dak en omgekeerd plat dak. De optie warm plat dak is het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie. De optie koud plat dak wordt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van het dakbeschot geplaatst. Andersom plat dak is een toepassing waarbij het isolatiemateriaal op de bestaande dakafdichting geplaatst wordt. Hierbij zorgt de bestaande dakbedekking voor waterkering. Alle 3 de opties hebben natuurlijk ook voor- en nadelen. Toch is een koud plat dak niet echt een aanrader. Hierdoor kunnne vochtproblemen onstaan. Kies alleen voor deze optie als een warm plat dak niet uitvoerbaar is.

Aanbrengen van isolatie op een plat dak

Wilt u uw platte dak isoleren dan heeft u te maken met een geheel andere constructie dan dat u uw schuine dak laat isoleren. Er zijn 3 mogelijkheden. Het meeste resultaat behaald u met een warme platdakisolatie. Het isolatiebedrijf kan dan aan de buitenzijde het materiaal plaatsen, de constructiematerialen word dan geplaatst in de isolatieschil. Is de isolatie geplaatst, dan kan de epdm of bitumen laag aangebracht worden. De opties hiervoor zijn EPDM (dakleer) of bitumen. EPDM is het beste, omdat de dakconstructie warmte opslaat en geleidelijk afgeeft. De materialen voor platdakisolatie zijn XPS- of PIR-platen.

Dakisolatie schuin dak

Via het dak gaat er enorm veel warmte verloren, meer dan 30%. Isoleert u een plat dak binnen of buiten, dan zijn er ook verschillende isolatiemethodes. De meest gangbare zijn aan de binnenzijde of aan de buitenzijde te isoleren. De binnenzijde isoleren is makelijker, voordeliger en kan sneller uitgevoerd worden. Het dak via de buitenzijde isoleren wordt veela het meest gedaan, op deze manier voorkomt u naden en kieren en de kans op condensatie- en vochtproblemen zijn minder. Lees hieronder alles over dakisolatie via de binnenzijde of buitenzijde.

Dakisolatie aan binnen- of buitenzijde aanbrengen?

Kiest u voor dakisolatie aan de binnenzijde of dakisolatie aan de buitenzijde. Uw wensen en budget bepalen welke isolatievorm voor u haalbaar is. Met een klein budget en arbeidsintensief weinig werk, is het mogelijk om de isolatie aan de binnenzijde te plaatsen. We noemen dit ook wel koud dakisolatie. Hierdoor kunnen vochtproblemen ontstaan of moet er een vochtregulatiesysteem geinstalleerd worden. Wilt u de constructie warm houden? Kies dan voor warm dakisolatie, ofwel dakisolatie via de buitenzijde. Dit is uiteindelijk de beste optie.

Dakisolatie buitenzijde

Kiest u voor dakisolatie via de buitenzijde, dan gaat het zo in zijn werk. Voordat de dakisolatie aangebracht kan worden, wordt de huidige dakbedekking, het regelwerk en bestaand isolatiemateriaal verwijderd. Daarna wordt er de nieuwe laag dampremmend folie aangebracht, Het isolatiemateriaal kan worden geplaatst en zal de vakman de dakbedekking weer terug plaatsen. De materialen gebruikt zijn vaak PUR-platen. Het voordeel van deze platen is dat ze relatief goedkoop zijn en u veel warmte binnenhoudt met een lagere energierekening onder aan de streep. Het enige nadeel is dat isoleren op deze manier, veel werk is, waar de nodige vakkennis bij komt kijken. Op deze website kunt in contact komen met isolatie specialisten die u graag van advies voorzien en veel geld kunnen besparen. Wij zeggen doen!

Dakisolatie binnenzijde

Dakisolatie aanbrengen aan de binnenzijde begint met het het plaatsen van een houten of metalen frame, hier tussen worden de isolatieplaten aangebracht. Er bestaan isolatiematerialen die niet afgewerkt hoeven te worden, maar de meest gebruikte afwerking is de isolatieplaten af te werken met gipsplaat of houten panelen. Het aanbrengen van een damp mag niet vergeten worden. Deze voorkomt dat vocht in het isolatiemateriaal en de constructie trekt. Niet aanbrengen van een dampscherm kan vochtproblemen veroorzaken. Voordeel van binnen isolatie is dat de klus zeer snel uitgevoerd wordt.

Wilt u uw dak laten isoleren door een isolatie-expert?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier

Aanbrengen dakisolatie schuin dak vakman

Hieronder kunt u alvast bekijken hoe isolatie aan de binnenzijde uitgevoerd wordt.

1. Allereerst bekijkt de vakman of er openstaande verbindingen zijn in de constructie. Geen kieren of gaten? Dan is dit niet nodig.

2. Een frame aanbrengen waarin de isolatie geplaatst wordt.

3.  Dan worden er verbindingslatten geplaatst.

4. Het frame is nu gereed, het isolatiemateriaal wordt geplaatst. De isolatie kan word gezaagd en in het frame geplaatst.

5. Zit de isolatiemateriaal goed en recht in het frame, dan kan een dampscherm geplaatst worden. Deze wordt bevestigd op de isolatie en het frame.

6. Nu word rondom de dampscherm met vochtafsluitende plakband bv (aluminiumtape) de folie afgesloten en bevestigd. Hiermee voorkom je dat vocht in de naden en of de isolatie terechtkomt.

7. Dan de afwerking. Afwerken met gipsplaten, deze worden met schroeven bevestigd aan het frame. De naden en schroefgaten kunnnen met een gipsvulmiddel worden glad getrokken.

dakisolatie-kosten

Wat kost dakisolatie aanbrengen

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, om een goed beeld te krijgen van de kosten, is het niet direct mogelijk om een exacte prijs te te geven. Gaan we uit van een normale zolder met een oppervlakte van circa 70m², zal de kosten voor het laten isoleren varieren tussen  de €1.800,- en €5500,-.

De prijs per m² word bepaald door de dakconstructie zelf, de isolatievorm en voor welk materiaal gekozen is. Isoleren van een schuin dak via de binnenzijde is het voordeligst. Gaat u een plat dak isoleren, reken dan ongeveer op €3.750,-. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen en de terugverdientijd.

Prijstabel: dakisolatie

Type dakisolatie Gemiddelde kosten* Terugverdientijd
Hellend dak (buitenzijde) €3.750,- tot €6.000,- 7 jaar
Hellend dak (binnenzijde) €2.000,- tot €4.000,- 5 jaar
Plat dak (buitenzijde) €3.000,- tot €4.000,- 6 – 7 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van uw budget en wensen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Snelle terugverdientijd

Gemiddeld is de terugverdientijd van het isoleren van uw hellend dak ongeveer 5 jaar. Als de kosten voor het isoleren van uw dak €2000 zijn, betekend dit, dat u €400,- per jaar kunt besparen. Na 5 jaar verdient u op uw eigen investering. Het is financieel zeer aantrekkelijk uw dak te isoleren. Zoals u ziet is dakisolatie de beste keuze om energie te besparen en winst te behalen uit uw eigeninvestering.

Methoden van isolatie

Dakisolatie is op veel verschillende en op diverse manieren uit te voeren. Alle opties geven hun eigen rendement en hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Afhankelijk of u een plat dak of een schuin dak heeft, bepaald welke dakisolatie het beste is. Bij een platdak is het verstandig professioneel advies te vragen bij minimaal 3 isolatie specialisten. Tevens vergelijkt u de prijs van iedere vakman. Hieronder vind u veel gebruikte isolatiematerialen voor uw dak.

PUR/PIR-platen voor dakisolatie

PUR-schuimplaten is isolatiemateriaal die in verschillende maten en soorten verkrijgbaar is. Het zijn vaak kunststoffen zoals PUR, PIR of piepschuim. Dit isolatiemateriaal heeft een goede isolatiewaarde en zijn, afhankelijk van uw keuze, brandwerend en bijna vochtgevoelig. Deze platen breng je het beste aan op de buitenzijde van uw dak, zo hebt u het meest isolerende resultaat. De isolatie kunt u uit laten voeren als u uw dak gaat vernieuwen, dan zijn de pannen van het dak en is isolatie relatief goedkoop uitvoerbaar. Voor isolatie van een plat dak is dit hetzelfde. De prijs voor PUR-isolatieplaten zijn het duurst en geven dan ook het meeste rendemnet met energiebesparen. Voordeligere isolatieplaten zijn ook rendabel al is de besparing dan lager.

Glaswol rollen

Dakisolatie met glaswol, en voordelige manier van isoleren creeërt u met glaswol. De glaswol is overal verkrijgbaar en kan makkelijk verwerkt en vervoerd worden. Wij raden aan om bij een hellend dak minimaal een dikte van 160mm te gebruiken voor een goede isolatie. Glaswol heeft ook meerdere voordelen. Glaswol is geluidswerend, brandwerend en relatief goedkoop in de aanschaf. Isoleren met glaswol is goed zelf te realiseren. Bij de verwerking hiervoor dient u wel een stofmasker te dragen en een shirt met lange mouwen. Het glas is de glaswol kan voor irritatie zorgen. De kosten voor glaswol varieren van €3,- tot €5,- euro per vierkante meter.

Steenwol rollen

We gaan het nu hebben over steenwol. Steenwol, lijkt erg veel op glaswol. Het is een minerale isolatie dat wordt gemaakt van basalt of diabaas. Hierdoor heeft steenwol het voordeel dat het erg lang meegaat, de stof verweerd of vergaat niet en is dus erg duurzaam. Steenwol is ook een veelalgebruikt isolatie materiaal voor geluidsisolatie. Ook steenwol laat zich makkelijk verwerken. Tevens is de steenwol brandvertragend. Steenwol heeft brandklasse A1 status.  De kosten voor steenwol zijn afhankelijk van uw wensen en budget,  afhankelijk van de dikte ongeveer €4,- tot €13,-.

Een deken van Noppenfolie

Noppenfolie bestaat uit lucht in kleine plastic zakjes.  Door te isoleren op deze methode plaatst u een deken met kleine ruimte gevuld met lucht. Op de noppenfolie is ook een aluminiumlaag mogelijk die warmte refelcteerd. Isoleren met aluminium noppenfolie is eenvoudig zelf uit te voeren en om te starten met energiebesparen. De folie zorgt voor een laag stilstaande lucht tussen uw dak en woonruimte. Zelf dakisolatie aan brengen? Dan is noppenfolie de juiste keuze en  oplossing voor het isoleren van uw dak. De kosten voor aluminium noppenfolie bedragen gemiddeld 5,- per vierkante meter.

Dakisolatie uitgevoerd thuis bij

Bekijk de ervaring van een klant, thuis en dakisolatie.

Hoe krijg ik subsidie?

Vanaf 2 september 2019 is subsidie mogelijk voor woningeigenaren en VvE woongebouwen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor woningisolatie. De subsidie varieert nogal. VvE’s profiteren van 20% op gemeenschappelijke woningisolatie. Voor woningeigenaren gelden er subsidie per vierkante meter. De subsidie dient aangevraagd te worden voordat u de dakisolatie laat zetten.

Het potje voor subsidie voor particulieren, bedraagt dit jaar 84 miljoen euro. Wees er snel bij want op=op. Wilt u isolatie plaatsen en heeft er op dit moment geen budget voor? Met de energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals dakisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Bekijk de voordelen van uw dak isoleren

Uw dak laten isoleren heeft veel voordelen. Dakisolatie zorgt voor meer wooncomfort en een aangenamer leefklimaat. Met de juiste dakisolatie bespaart u enorm op het gasverbruik en de energierekening. Dakisolatie is ook erg duurzaam en gaat lang mee. Door uw dak te isoleren krijgt uw woning een energielabel. De waarde van uw woning stijgt en is eenvoudig te verkopen. Voordelen van dakisolatie:

  Vehoogd leef en werkklimaat

  Enorme besparing energierekening

  Milieu bewust

  Waarde woning stijgt

DoehetZelf of uitbesteden?

Zo nu is het tijd om een keuze te maken op basis van uw budget en wensen. Wordt het een doe het zelf klus of schakeld u een vakman in? Sommige besproken isolatiemethoden zijn goed zelf te doen. Zoals de noppenfolie of glaswol isolatie. Deze isolatievormen kun je makkelijk zelf doen, via de binnenzijde. Toch is het rendement op deze isolatiematerialen minder dan met professionele methoden.

Wilt u via de buitenzijde isoleren of heeft u een plat dak die u wilt isoleren?

Schakel dan een vakman in, vraag advies en bekijk samen de mogelijkheden. De isolatiespecialisten beschikken over de juiste kennis en hebben ervaring met het toepassen van diverse systemen. Het advies is vaak gratis, geheel vrijblijvend en kost u niets, de vakman laat u dan ook weten, wat de kosten zijn op basis van uw wensen en budget.

Wilt u uw dak laten isoleren door een isolatie-expert?

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie plaatsen is energiebesparend en dus verlaag je jaarlijks de kosten voor gas en stroom. Na de terugverdientijd maak je alleen maar winst. U profiteerd tevens van een warme woning, draagt bij aan het milieu en bespaard op de energierekening. De terugverdientijd van isolatie ligt gemmiddeld rond de 5-6 jaar.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dakisolatie?

Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere specialisten een prijsopgaaf op maat. Door deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u op de kosten én vindt u eenvoudig een specialist uit uw eigen omgeving! Ook uw gevel laten isoleren? Ga dan naar de pagina over gevelisolatie.

 

Reduceer het warmte verlies met 30%

Warme voeten met vloerisolatie

Door vloerisolatie aan te brengen voorkomt u warmteverlies, is het mogelijk om uw woning efficiënter te verwarmen en heeft u geen last meer van koude vloeren. Schakel een specialist in voor het plaatsen van de isolatie. Het isoleren verloopt snel en vakkundig. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor isolatie, de voordelen en de isolatiematerialen. Bespaar op de prijzen voor isolatie! Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk de kosten en voorwaarden en kies de beste specialist.

Waarom uw vloer isoleren?

Door uw vloer te isoleren profiteert u van vele voordelen. Natuurlijk merkt u het op uw lagere energierekening, want u hoeft minder te stoken door de isolatie. Dit is voelt niet alleen lekker in uw portemonnee, maar is ook milieuvriendelijker. Last van een koude vloer of tocht door de vloer? Ook dit is na vloerisolatie verleden tijd. Uw wooncomfort gaat er zeker op voorruit wanneer u isolatie aanbrengt op de vloer.

De belangrijkste voordelen van het isoleren van vloeren:

  1. Lagere energierekening: U verliest minder warmte door de vloeren en hoeft hierdoor minder te stoken.

  2. Beter voor het milieu: U verbruikt minder CO2.

3. Alle kieren en naden worden afgesloten waardoor er geen kou meer naar boven kan trekken.

  4. Hoger wooncomfort: Vloerisolatie geeft u meer comfort, geen koude vloeren, koude voeten of vochtproblemen meer.

Kosten vloerisolatie aanbrengen

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie hangen af van vele factoren. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kosten zijn het materiaal dat gebruikt wordt voor de isolatie, de grootte van de vloer en de techniek. Zo is het leggen van een laag schelpen redelijk voordelig en is het aanbrengen van isolatieschuim arbeidsintensiever. De prijzen zijn dan hoger. De meeste specialisten houden gemiddelde prijzen aan van €30,- per vierkante meter. Wilt u exacte prijzen? Dan is het verstandig om het offerteformulier in te vullen.

De belangrijkste factoren die de kosten beïnvloeden zijn:

  het materiaal dat wordt gebruikt voor het isoleren;

  de grootte van de woning en het oppervlakte van de vloer;

  de techniek dat wordt gebruikt door de vakman;

  de arbeidskosten voor de professionals en voorrijkosten.

Vloerisolatie zonder kruipruimte mogelijk?

Vloerisolatie wordt vaak aangebracht in de kruipruimte. Dit is een lage ruimte onder de begane grond. Maar zelfs wanneer u geen kruipruimte heeft is het mogelijk om de vloer te isoleren. Plaats bijvoorbeeld thermisch folie onder de vloerbedekking. Het folie zorgt ervoor dat uw vloer licht geïsoleerd wordt.

Een dekvloer zorgt voor een nog betere isolatie, maar het is ook meer werk. Er wordt dan een geheel nieuwe vloer aangebracht, daaronder zit dan de isolatie. De vloer komt hierdoor hoger te liggen. Plinten passen niet meer, deuren niet, maar ook de afstand tot het aanrechtblad wordt kleiner en hierdoor moet u veel dingen aanpassen.

Voordeel is wel dat optrekkend kou verleden tijd is en uw woning een stuk beter geïsoleerd is.

terugverdientijd

deuren

Terugverdientijd

De gemiddelde prijzen van het aanleggen van vloerisolatie liggen volgens de vuistregel rond de €25,- per vierkante meter.

De gemiddelde besparing na het aanleggen van vloerisolatie ligt tussen de €0,20 en €0,30 per m2 per maand. Dit is dus gemiddeld €3,- per m2 per jaar.

Volgens deze berekening zou de terugverdientijd van het isoleren van de vloer ongeveer 8 jaar zijn. Hierna gaat u op de investering verdienen.

Is er subsidie mogelijk?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer mogelijk voor vloerisolatie. Het subsidiepotje voor particulieren is leeg, maar er is nog wel een mogelijkheid van Vereniging van Eigenaren (VvE) om subsidie aan te vragen voor isolatie. Behoort u tot een VvE? Dan is het verstandig om te controleren of u mogelijk recht hebt op subsidie. Een aantal gemeentes verstrekken wel lokale subsidies voor het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van uw woning. Op energiesubsidiewijzer.nl is het eenvoudig om te checken of u misschien ook een subsidie kunt ontvangen via uw gemeente. Daarnaast verstrekken een aantal gemeentes aantrekkelijke leningen om het isoleren te bekostigen.

Van boven of van onderaf de vloer isoleren?

De vloer kan van onderaf en van bovenaf geïsoleerd worden. Van onderaf heeft vaak de voorkeur en geeft het hoogste rendement, maar dan moet er wel genoeg ruimte in de kruipruimte zijn voor de isolatie. De vakman brengt dan isolatie aan op de bodem van de ruimte, zoals schelpen, of onder de vloer, zoals purschuim. Is er geen ruimte? Dan wordt de vloer van bovenaf geïsoleerd. Een ondervloer met thermische folie is dan een mogelijkheid, of een nieuwe dekvloer. Nadeel van deze isolatiemethode is dat de vloer een aantal centimeters hoger komt te liggen. Hierdoor moet u ook de plinten vervangen en andere aanpassingen doen, zoals het bijschaven van de deuren.

Vormen van vloerisolatie

Er bestaan verschillende manieren om uw vloer te isoleren. Welk soort geschikt is voor u is afhankelijk van de situatie. Heeft u een kruipruimte van minstens 30 cm? Dan zijn luchtkussens zeer geschikt of plaats isolatieschuim onder de vloer.

Isolatieplaten zijn populair en met goede redenen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende materialen zoals glaswol of EPS. Andere methodes zijn het aanbrengen van folie, een glaswoldeken of een laag schelpen in de ruimte.

Wilt u uw houten vloer laten isoleren? Kom via ons in contact met een isolatiebedrijf!

Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) aan.

Gebruik van luchtkussens

Een mogelijke methode voor vloerisolatie is het plaatsen van luchtkussens. Deze methode is alleen uit te voeren in huizen met een kruipruimte van minstens 30 cm. Het principe van deze methode is het binnenhouden van warmte door een buffer van lucht tussen de grond en de vloer.

Dit gaat vaak in combinatie met het gebruik van een grondzeil waardoor vocht buiten blijft. Dit helpt onder andere tegen schimmelvorming. De gemiddelde prijzen voor het aanleggen van isolatie met luchtkussens bedragen €10,- tot €14,- per vierkante meter.

Pur vloerisolatie

Polyurethaan, beter bekend als PUR wordt ook gebruikt als isolatiemiddel. Dit schuim wordt onder het vloeroppervlak aangebracht en geeft een goed isolerend resultaat. Tijdens het proces van het plaatsen van het purschuim wordt er aangeraden om het huis een tijdje te verlaten. Achteraf hangt er een geur in huis die na enkele dagen verdwenen is. Het schuim zorgt verder ook voor een vochtdichte en luchtdichte afsluiting van de kruipruimte. Er wordt geclaimd dat purschuim de beste isolerende resultaten geeft. De meningen over het gebruik van pur liggen echter nogal uit elkaar en de situaties beslissen natuurlijk uiteindelijk wat de beste optie is. Wij helpen u graag beslissen welke keuze voor vloerisolatie u het beste kunt maken.

isolatieplaten

deuren

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden veelgebruikt bij het isoleren van vloeren. Het voordeel van platen is dat ze snel geplaatst kunnen worden. Platen worden gemaakt van EPS, XPS of ga voor PIR of PUR. PUR is een zeer efficiënt isolatiemateriaal en is verkrijgbaar in schuimvorm en platen. De platen hebben een hoge isolatiewaarde. XPS is zeer geschikt voor vloeren omdat het drukvast is, uw vloer is daarna goed beloopbaar. EPS wordt gemaakt van polystereen en is zeer licht en gemakkelijk te bewerken. Het wordt ook wel piepschuim genoemd. Tot slot is glaswol of rotswol ook nog een mogelijkheid, deze hebben ook uitstekende akoestische kwaliteiten.

Folie en thermoskussens

Een goed alternatief voor vloerisolatie door middel van pur is het aanleggen van bodemfolie en thermokussens. De thermokussens worden hierbij aan de onderkant van de vloer aangelegd om de warmte in het huis vast te houden. Het bodemfolie is bedoeld om de kruipruimte droog te houden. Door deze aanpak te gebruiken is deze ruimte eventueel ook te gebruiken als kleine opslagruimte. Dit was eerst onmogelijk door de vochtigheid van de ruimte. Daarnaast valt er te beargumenteren dat het plaatsen van bodemfolie en thermokussens milieuvriendelijker is dan het spuiten van pur.

Glaswoldeken

Een ander mogelijkheid voor vloerisolatie is het plaatsen van glaswoldeken. Glaswoldeken is een goede isolator. Het materiaal is gemaakt van vezels van silicaat. Dit materiaal wordt gemaakt van hergebruikt glas. Voordelen van glaswol zijn dat het goed isoleert, niet rot en geen voedingsbodem vormt voor ongedierte. Daarnaast is het door de eigenschappen van het materiaal ook nog eens brandwerend. Glaswol wordt geklasseerd als het beste isolatiemateriaal wat brandveiligheid betreft. Ook qua milieu scoort dit materiaal goed daar ze vaak voor 75% uit gerecycled glas bestaan. Het nadeel van isolatiedekens plaatsen in de kruipruimte is dat ze snel gaan hangen. Het plaatsen is dus niet altijd even praktisch. En laten we het vooral niet over die jeuk hebben die je van glaswol krijgt.

EPS

Een laatste manier voor vloerisolatie is het aanbrengen van bodem isolatie chips. Deze EPS (geëxpandeerd polystyreenschuim) chips (ook wel flakes genoemd) zijn kleine stukjes isolatie die de kruipruimte ingespoten zullen worden. Door deze chips wordt de warmte een stuk beter binnengehouden. De methode heeft een aantal voordelen. Het maakt bij het gebruik van bodem flakes niet zoveel uit hoe hoog de ruimte is. Daarnaast zorgt ook deze methode voor bescherming tegen schimmelvorming en ongedierte zoals huismijt, muggen en slakken. Ook zult u na het plaatsen van de chips minder last hebben van muffe lucht. Na het spuiten van de flakes is uw kruipruimte ook nog gewoon toegankelijk. U kunt gemakkelijk door de chips kruipen.

Schelpen

Een natuurlijk isolatiemateriaal is schelpen. De vakman brengt dan een dikke laag schelpen aan op de bodem van de kruipruimte. De dikte van deze laag is afhankelijk van de mate van isolatie die u wilt en de ruimte die er beschikbaar is in de ruimte. De schelpen absorberen vocht en isoleren uitstekend. Een ander voordeel van schelpen is dat ze eenvoudig aan te brengen zijn.

Het nadeel van schelpen is dat ze niet onder water mogen komen te staan. Dan verliezen ze hun werking. Voor een droge of licht vochtige kruipruimte zijn ze erg geschikt als isolatiemateriaal.

Isolatiewaarde berekenen

De isolatiewaarde van materiaal wordt vaak weergegeven in warmteweerstand, deze wordt aangegeven met de R-waarde. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van de laag te delen door de thermische geleidbaarheid van het materiaal. De thermische geleidbaarheid staat keurig in tabellen opgeslagen. Het is echter toch nog wel een lastig verhaal op precies te berekenen wat de isolatiewaarde is. De specialisten uit ons netwerk helpen graag met het berekenen van de isolatiewaarden bij u thuis. Zij adviseren u vervolgens dan ook gelijk over wat voor u de meest gunstige isolatiemethoden zijn.

Zelf doen of uitbesteden?

Soms lijkt het zo gemakkelijk: zelf de vloer isoleren. Maar dit is zeker niet het geval. Daarom is het verstandig om een specialist in te schakelen voor de isolatie. Het is namelijk erg belangrijk dat het isolerende materiaal op de juiste manier aangebracht wordt. Alleen dan bent u verzekerd van een optimale isolatie. Vloerisolatie via de kruipruimte van uw woning is daarnaast niet eenvoudig aan te brengen. De vakman heeft veel ervaring en heeft de klus een stuk sneller geklaard. Daarnaast krijgt u waardevol advies over de geschikte materialen en technieken die geschikt zijn voor uw isolatieklus.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw vloer isoleren via de kruipruimte of door middel van een dekvloer? De vakman weet precies welke methode en welk isolatiemateriaal in uw situatie het meest geschikt is. U bespaart op de kosten door meerdere prijsoffertes voor het isoleren te vergelijken. Vraag de offertes met scherpe prijzen vandaag nog aan via het offerteformulier. Vergelijk de kosten, voorwaarden en het aanbod en kies de beste isolatiespecialist. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Met isolatie heeft u geen last meer van koude vloeren, tocht door optrekkend kou en voorkomt u warmteverlies en vochtproblemen.

deuren

Heeft uw woning al spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie snel verdiend

De energierekening omlaag brengen en tegelijkertijd een warmer huis creëren? Dat kan met spouwmuurisolatie. Het is een goedkope manier om uw huis energiezuiniger en rendabeler te maken. Op deze pagina leest u alles over isolatie van de spouwmuur, welke materialen u het beste kiest en wat de prijzen zijn.

Uw spouwmuur na-isoleren? Benieuwd of u recht heeft op een subsidie? Meer weten over de kosten? Schakel dan een bedrijf in die u helpt bij de isolatie. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan van meerdere bedrijven een prijsopgave. Vergelijk deze onderling en bespaar.

Reduceer het warmteverlies met 35%

Spouwmuurisolatie helpt bij het binnenhouden van de warmte in huis. Door de spouw, de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur van uw woonhuis, te isoleren reduceert het warmteverlies met zo’n 35%. Gezien het feit dat u minder warmte verliest met spouwmuurisolatie, heeft dit ook invloed op uw energierekening. Deze daalt aanzienlijk, omdat u minder hoeft te stoken. Dit is niet het enige voordeel. Isoleren van de spouwmuur zorgt er ook voor dat u van meer wooncomfort geniet, omdat de warmte vast wordt gehouden. Hierdoor zijn vochtproblemen verleden tijd. Minder stoken, betekent minder CO²-uitstoot. Het is dus ook een stuk beter voor het milieu.

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is in vergelijking met andere isolatievormen relatief goedkoop. Daarom is isolatie van de spouwmuur aantrekkelijk voor veel mensen. Als u in een gemiddeld rijtjeshuis woont met een oppervlakte van 65m², bent u tussen de €800,- en €1.450,- kwijt aan spouwmuurisolatie. Bij een vrijstaande woning lopen de kosten al snel hoger op en moet u denken aan gemiddelde prijzen van ruim €2.000,-.

Dus u wilt weten wat de kosten bepalen?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de kosten van spouwmuurisolatie. Denk aan het type woning, de afmeting, de oppervlakte en het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Als u gaat investeren in spouwmuurisolatie, wilt u natuurlijk ook weten na hoeveel jaar u deze investering terugverdiend heeft. De terugverdientijd is afhankelijk van de prijzen van de isolatie, het soort materiaal, de isolatiewaarde en uw stookgedrag. Maar ook het type verwarming en de grootte van uw woonhuis spelen mee.

U bent bang dat de terugverdientijd lang is en het de investering niet waard is?

Geen zorgen, gemiddeld doet u er tussen de 3 en 5 jaar over om isolatie van de spouwmuur terug te verdienen. Het is dus wel degelijk de investering waard, als u de komende jaren in uw huis wilt blijven wonen. Als u in een huis woont met een oppervlakte van 100m² en u laat spouwmuurisolatie plaatsen met EPS-parels, dan is de terugverdientijd gemiddeld 2 jaar. Woont in u in een appartement van 60m², gebruikt u gas en laat u spouwmuurisolatie aanbrengen met minerale wol, dan bedraagt de terugverdientijd zo’n 6,5 jaar.

Is er subsidie mogelijk?

Laat u spouwmuurisolatie aanbrengen en wilt u weten of u recht heeft op een subsidie? Tot 2019 is het alleen mogelijk voor Vereniging van Eigenaren om subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. Tot 1 januari 2020 is het mogelijk om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aan te vragen. Kijk op rvo.nl voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen.

Voor particulieren was er ook een subsidiepotje. Deze is helaas al een tijd op. Particulieren kunnen dus geen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Het is echter wel mogelijk dat er vanuit uw gemeente een subsidie is voor financiering van isolatiewerkzaamheden. Kijk op de Energiesubsidiewijzer.nl of uw gemeente een subsidiepotje heeft.

Wanneer spouwmuur na-isoleren?

Om erachter te komen of na-isoleren van uw spouwmuur interessant is, is het eerst van belang dat u weet uit welk bouwjaar uw huis komt. Het belangrijkste is natuurlijk of uw woning een spouw heeft om te kunnen na-isoleren.

Hoe weet u of uw woning een spouwmuur heeft?

Als uw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd is, dan is de kans zeer groot dat er een spouw aanwezig is én dat deze niet geïsoleerd is. Heeft u een huis van na 1975? Dan is de spouwmuur volledig of gedeeltelijk geïsoleerd. In bovenstaande gevallen is het zeer interessant om de spouw te na-isoleren. Met na-isoleren voorkomt u vochtproblemen, creëert u een fijner leefklimaat en dalen de prijzen van uw energierekening. Spouwmuur laten na-isoleren? Schakel een erkend bedrijf in die de isolatie voor u uitvoert.

Voor particulieren was er ook een subsidiepotje. Deze is helaas al een tijd op. Particulieren kunnen dus geen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Het is echter wel mogelijk dat er vanuit uw gemeente een subsidie is voor financiering van isolatiewerkzaamheden. Kijk op de Energiesubsidiewijzer.nl of uw gemeente een subsidiepotje heeft.

Heeft uw woning al spouwmuurisolatie?

Hoe weet u of uw woonhuis al voorzien is van spouwmuurisolatie? U komt erachter door een inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf en door op te zoeken uit welk bouwjaar uw huis komt. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben geen spouwmuur. Alle woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn, hebben wel een spouw, maar deze is vaak niet geïsoleerd. Woningen die na 1975 gebouwd zijn, hebben een spouwmuur en zijn voorzien van standaard isolatie.

Bouwjaar voor 1920

Huizen die vóór 1920 gebouwd zijn, hebben vrijwel zeker geen gevelisolatie. Vaak zijn deze woningen later wel geïsoleerd. Is uw huis van voor 1920? Dan is er geen spouwmuur aanwezig en heeft uw woning dus geen spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is dan ook niet mogelijk. Isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde van de muur is kan wel.

Bouwjaar 1920 – 1975

Woningen uit deze periode zijn over het algemeen bij de bouw niet geïsoleerd. Vaak hebben deze woningen wel een spouwmuur. Daarom is het mogelijk om voor lage prijzen uw huis te isoleren door middel van spouwmuurisolatie, mits dit niet al gedaan is. Laat uw huis controleren door een isolatiebedrijf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Kijk in dit geval ook naar bouwtekeningen en informatie over verbouwingen.

Bouwjaar 1976 – 1988

Huizen uit deze periode, zijn tijdens de bouw voorzien van spouwmuurisolatie. De kwaliteit van deze isolatie laat echter te wensen over. Het is mogelijk dat de isolatie uit deze tijd later verbeterd is. Het is sowieso aan te raden om een bedrijf langs te laten komen die een inspectie voor u doet. Een spouw beter verbeteren door isolatie levert vaak een groot voordeel op.

Bouwjaar 1989 en later

Huizen die in of na 1989 gebouwd zijn, hebben allemaal isolatie. Over het algemeen is bij deze woningen spouwmuurisolatie toegepast. Vaak is er geen isolatie meer nodig in de gevel of spouw. Aangezien de normen in de loop der tijd zijn aangescherpt, is er bij nieuwere woningen steeds betere isolatie aangebracht. Bent u dus 5 jaar geleden de gelukkige eigenaar geworden van een nieuw huis? Dan is de kans groot dat u niets met isolatie van de spouw hoeft te doen.

Spouwmuurisolatie laten plaatsen met glaswol voor een aangenamer leefklimaat?

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in die de isolatie voor je aanbrengt! Gratis offertes.

Uw spouwmuur in 1 dag geïsoleerd

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is binnen 1 dag mogelijk. Dit is alleen geen klus om zelf te doen. U doet er verstandig aan om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Allereerst boort de gevelspecialist diverse gaten in de buitenwand. Hierna wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten of aangebracht. U kiest zelf welk materiaal dit is, denk bijvoorbeeld aan glaswol, parels van EPS of platen. Na het vullen van de spouwmuur, vult de isolatiespecialist de geboorde gaten op.

Soorten isolatiemateriaal

Als u spouwmuurisolatie laat zetten, kiest u uit verschillende materiaalsoorten. Welk materiaal u het beste gebruikt, hangt van een aantal factoren af. De materiaalsoorten zijn onder te verdelen in 3 groepen, namelijk kunststof, minerale- en natuurlijke materialen. Onder kunststof vallen onder andere PIR, PUR en EPS-parels. Minerale materialen zijn glaswol en steenwol. Natuurlijk isolatiemateriaal is bijvoorbeeld schapenwol, cellulose of hennep. U leest hieronder meer informatie over veelgebruikte materiaalsoorten bij isolatie van de spouwmuur.

De ervaring van een woningeigenaar

In onderstaande video ziet u wat de ervaring van klant is over spouwmuurisolatie.

Glaswol

Glaswol is een veelgebruikt isolatiemateriaal. Het materiaal wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Hierdoor is het niet brandbaar. Dat is gunstig voor de brandveiligheid van uw woning. Het wordt door veel mensen gezien als de meest voordehand liggende optie als het gaat om isoleren, omdat het zeer makkelijk te bewerken is. Het wordt in kleine gaten gestopt en het houdt warmte zeer goed binnen. Er zijn verschillende soorten kwaliteiten glaswol die gebruikt kunnen worden, HR+ en HR++. Deze laatste heeft een hogere isolatiewaarde. De kosten voor glaswol liggen rond de €7,50,- per m².

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van basalt of diabaas en is 100% recyclebaar. Een andere naam is rotswol. Het materiaal is onbrandbaar en heeft een levensduur van zo’n 75 jaar. Daarnaast zijn de akoestische en thermische eigenschappen positief en heeft het een goede isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat steenwol een materiaalsoort is dat gebruikt wordt bij isolatie van de spouwmuur. Het nadeel van is dat er wel veel materiaal nodig is om de juiste isolatiewaarde te krijgen. Ook bevat rotswol vezels die kunnen irriteren bij het aanbrengen. De prijzen voor steenwol zijn zo’n €8,- per m².

EPS

EPS-parels, een ander woord is piepschuim, wordt vervaardigd uit korrels van expandeerbaar polystyreen. Met andere woorden: het bestaat voornamelijk waterstof en koolstof. Dit materiaal wordt vaak gebruikt bij isolatie van de spouwmuur. Het materiaal is namelijk milieuvriendelijk, recyclebaar en bijzonder duurzaam. Bovendien is het dampdoorlatend, wat ervoor zorgt dat vochtproblemen verleden tijd zijn. EPS-parels worden in bestaande spouwmuren gespoten en zorgen voor een reductie tot wel 20%. De levensduur van EPS-parels ligt rond de 40 jaar. De gemiddelde kosten voor EPS-parels bedraagt €10,- per m².

PUR

PUR wordt veel gebruikt voor het isoleren van vloeren en muren, heeft een hoge isolatiewaarde en doet dus precies wat het moet: namelijk het warmhouden van uw woning. Het schuim hecht zich aan tal van verschillende materialen en zorgt voor een goede afdichting. De muur blijft, door de open structuur van het schuim, wel ademen. Ook zorgt PUR voor extra brandveiligheid en toegevoegde geluidsisolatie. PUR is waterafstotend, dus het werkt ook goed tegen schimmelvorming en vochtproblemen. Al met al is dit materiaal een uitstekende optie voor de isolatie van uw spouwmuur. PUR-schuim is de duurste variant als het op kosten aankomt. U betaalt zo’n €25,- per m².

UF-schuim

De laatste optie voor spouwmuurisolatie is Ureumformaldehydeschuim, ook wel UF-schuim. Het is een lichtgewicht isolatieschuim, dat ter plaatse samengevoegd wordt met 2 componenten. Als het aangebracht is, droogt het na, krimpt het en hard het uiteindelijk uit. UF-schuim is goedkoop, heeft een hoge brandveiligheid en is duurzaam. Het isolerend vermogen is goed. Nadeel is wel dat het materiaal minder goed isoleert dan de andere soorten en dat de geluidsisolatie niet goed is. Daarbij neemt het minimale hoeveelheid vocht op, het is dus niet volledig bestand tegen vochtproblemen. Prijzen van UF-schuim zijn relatief hoog. U moet al gauw denken aan kosten rond de €23,- per m².

Benieuwd naar de prijzen van spouwmuurisolatie?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met een bedrijf voor isolatie!

GRATIS OFFERTES AANVRAGEN

Isolatiewaarde spouwmuur

De isolatiewaarde wordt ook wel uitgedrukt in een R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van het materiaal te delen door de lambdawaarde. Met de lambdawaarde, ook wel warmtegeleidingscoëfficiënt, wordt de mate van warmtegeleiding van een materiaal aangegeven. Hier geldt weer: hoe lager de waarde, hoe beter de warmtegeleiding is.

Hoe weet u welk materiaal u het beste kiest?

Stel u heeft een spouwmuur van 7 centimeter en u laat deze opvullen met platen. PUR-platen hebben een lambdawaarde van 0.023. U berekent de isolatiewaarde door de dikte van de spouw, in meters, te delen door de lambdawaarde. De isolatiewaarde bedraagt dan 3. Als u deze spouwmuur van 7 centimeter opvult met EPS-parels, die een lambdawaarde van 0,034 hebben, komt u uit op een isolatiewaarde van 2,05.

Vindt u de isolatiewaarde belangrijk bij het isoleren van de spouw? Dan kiest u in dit geval het beste voor PUR-platen, omdat deze een hogere isolatiewaarde hebben.

Fabels over spouwmuurisolatie

Wanneer het over spouwmuurisolatie gaat, zijn er een aantal misverstanden waardoor sommige mensen hun spouwmuur niet meer willen isoleren. Hieronder hebben we de meest voorkomende fabels even op een rij gezet.

Het eerste fabeltje zegt dat een spouwmuur niet volledig gevuld mag worden, omdat er anders vochtproblemen optreden. Dit is niet waar. Een goed geïsoleerde spouwmuur laat geen vocht van buitenaf door. Bovendien is het ventileren van de spouwmuur ook niet nodig. Vochtproblemen hebben dus in principe geen schijn van kans met een goede spouwmuurisolatie.

Het tweede fabeltje gaat over het feit dat spouwmuurisolatie een belemmering zou zijn voor andere vormen van isolatie. Ook dit klopt niet. Wanneer u uw woonhuis energieneutraal wilt maken is het juist nodig om de spouw te isoleren.

Het laatste fabeltje dat de wereld in is geholpen, zegt dat een spouwmuurisolatie niet kan als er bouwafval of speciebaarden in de spouwmuur aanwezig zijn. Bouwafval kan voor problemen zorgen, als het in de spouw blijft zitten. Op het moment dat de spouwmuur volledig opgeruimd en schoongemaakt wordt, is er geen probleem.

Isolatie van de muur zelf doen?

Spouwmuurisolatie zelf doen? Dat is een optie en bespaart u een hoop kosten. Echter is zelf doen niet erg verstandig. Het is namelijk een behoorlijk specialistische klus. De spouwmuur moet nauwkeurig geïsoleerd worden. Gebeurt dit niet, dan is de kans op vochtproblemen zeer aanwezig. Bovendien heeft een isolatiespecialist ervaring, kennis én beschikt hij over de juiste materialen en gereedschappen. Schakelt u een vakman in voor spouwmuurisolatie? Dan is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Dit kunt u niet doen wanneer u de isolatie zelf gaat aanbrengen. Wilt u ook dakisolatie laten aanbrengen? Ook dat is mogelijk.

Gratis offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie is een slimme investering. Het zorgt voor een lagere energierekening, is eenvoudig aan te brengen omdat er geen breekwerk nodig is en er wordt een fijner leefklimaat gecreëerd.

Wilt u isolatie laten aanbrengen in de spouwmuur?

En bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Dan schakelt u via onze offerteservice gemakkelijk een vakman in. Dit doet u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere bedrijven een prijsopgaaf op maat. Vergelijk onderling op prijzen en aanbod en bespaar op de kosten!

Maak uw huis comfortabeler en duurzamer

Wat kost dubbel glas?

Comfortabel wonen begint bij een prettige binnentemperatuur, en dus bij goede isolatie. Heeft u last van tocht rond de ramen, of een temperatuur die maar niet prettig is te krijgen? Dan is dubbele beglazing een heel goede investering. Voor zo’n investering wilt u natuurlijk wel inzicht krijgen in de gemiddelde kosten. De prijzen van isolatieglas hangen af van meerdere factoren.

Kosten plaatsen Hr ++ isolatieglas

Voor een gemiddelde tussenwoning met 20 m2 aan glas betaalt u gemiddeld € 2.500 voor het laten plaatsen van dubbel glas. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten dubbel glas, maar in onderstaande tabel vindt u alvast meerdere prijsindicaties. Hierbij gaan wij uit van de meest geplaatste glassoort HR++ glas.

In bovenstaande tabel gaan we uit van een gemiddelde prijs voor HR++ glas van € 140 per m2, inclusief plaatsing en btw. Dit is een gangbare prijs om rekening mee te houden. Belangrijk om daarbij te onthouden, is dat goed isolerend glas een flinke besparing op uw stookkosten gaat opleveren. Woont u bijvoorbeeld in een 2-onder-1-kapwoning, en vervangt u al het verouderde glas in uw ramen door modern HR++ glas, dan gaat de jaarlijkse energierekening al snel met € 400 omlaag. Uw investering van € 4.400 tot € 4.900 kunt u dus al in ongeveer 11 jaar hebben terugverdiend. En dat niet alleen, uw woning wordt er vooral ook veel comfortabeler op. En een prettig klimaat in huis, dat is niet in geld uit te drukken.

Bespaar tot 40% met dubbel glas offertes

De ramen in huis vervangen kan een best ingrijpende klus zijn, en ook een flinke investering. Logisch dus dat u zich hier heel goed op wilt voorbereiden. U wilt zeker weten dat u een erkende vakman in huis haalt, maar ook dat u niet teveel voor de klus betaalt. Een goed begin is dan om te inventariseren wat voor prijzen verschillende glasbedrijven in uw omgeving hanteren.

Wij hebben deze stap voor u zo simpel mogelijk gemaakt: vanuit uw comfortabele stoel kunt u hier, geheel gratis en vrijblijvend dubbel glas offertes aanvragen. Een aanvraag kost u enkele minuten. Vervolgens nemen maximaal 4 glasspecialisten in uw regio contact met u op met een gerichte prijsopgave. Zo kunt u zelf, op uw gemak, inzicht krijgen in de verschillende prijzen die worden gerekend, en bespaart u tot wel 40% op de uiteindelijke totaalprijs van uw nieuwe ramen.

 

Prijzen van verschillende glassoorten

Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Het grootste verschil tussen die glassoorten is de mate van isolatie. Dit zie je ook terug in de prijzen. Over het algemeen geldt dat goed isolerend glas iets hogere aanschafprijzen heeft. Ouderwets ‘conventioneel’ dubbel glas met alleen een luchtlaag tussen de 2 glasplaten, wordt nog weinig verkocht. Tegenwoordig werkt vrijwel elke glaszetter met ‘hoogrendementsglas’, kortweg aangeduid met “HR”. Dit moderne glas heeft speciaal, extra isolerend gas tussen de glasplaten. HR-glas is weer verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Hieronder zetten we de verschillende glassoorten en bijbehorende prijzen onder elkaar:

Glassoort Prijs (excl. arbeidskosten) U-waarde Energie

besparing

Dubbel glas € 65 per m2 2,7 € 140

per jaar

HR € 70 per m2 1,7 – 2,0 € 180

per jaar

HR+ € 75 per m2 1,3 – 1,6 € 220

per jaar

HR++ € 80 per m2 1,2 € 260

per jaar

HR+++ € 120 per m2 0,5 – 0,9 € 280

per jaar

 

De isolatiewaarde van beglazing is eenvoudig af te lezen aan de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de beglazing isoleert. Kijk hier dus altijd naar bij het laten plaatsen van glaswerk. Een professionele glaszetter kan u hierin ook uitstekend adviseren.

Prijzen van een glaszetter

Het laten plaatsen van dubbel glas is een erg precieze klus, en bovendien niet ongevaarlijk; de glasplaten zijn zwaar, en moeten exact op de goede wijze worden geplaatst om de beste isolatie te bereiken. Het is dus sowieso aan te raden om hier een erkende glaszetter voor in te schakelen. Bij een vierkante meter-prijs van € 140 voor HR++ glas, betaalt u gemiddeld € 50 voor de glaszetter zelf. Zo ziet u dat minder dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door het uurloon. Dat is relatief weinig geld voor absoluut vakwerk, waarmee u zichzelf verzekert van veel meer wooncomfort en een jaarlijkse besparing op de stookkosten van al snel € 200 of meer.

Wat is inbegrepen bij de prijs?

Wanneer u dubbel glas aanschaft, kijk dan van tevoren goed op de offerte wat bij de prijs is inbegrepen. Zo voorkomt u dat u onverwacht extra kosten heeft. De gemiddelde prijzen die wij in dit artikel noemen, zijn meestal inclusief:

1. BTW

2. Energietoeslag

3. Verwijderingsbijdrage

Als u offertes gaat vergelijken, check dan of deze punten in de prijs zijn verrekend.

Een aantal ruiten vervangen

Vindt u de prijzen van dubbel glas te hoog om in één keer al uw ruiten te vervangen? U kunt er ook, om te beginnen, een aantal vervangen. Laat dan bijvoorbeeld alleen HR++ glas plaatsen in ruimten waar u de verwarming veel aan heeft, zoals de woonkamer of de keuken. Uw investering is dan lager en toch kunt u al veel geld besparen op uw stookkosten.

Maak uw huis comfortabeler en duurzamer

De voordelen van dubbel glas in uw ramen zijn duidelijk: het woonklimaat in huis gaat er vele malen op vooruit, en omdat de verwarming een paar graden lager kan, bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar op uw energierekening.

Met goed geïsoleerde ramen kunt u dus comfortabel én zuinig wonen. Maar wat kost het nou precies? Om hier inzicht in te krijgen, raden wij u aan om altijd eerst dubbel glas offertes aan te vragen. Dit is geheel gratis, en u zit nergens aan vast. In enkele minuten tijd vult u de gegevens van uw klus in, en binnen 2 werkdagen krijgt u een offerte opgestuurd van maximaal 4 glaszetters in uw omgeving.

Leg op uw gemak deze prijsopgaven naast elkaar, en bekijk welke deal het voordeligst voor u uitpakt. Consumenten die u voorgingen, bespaarden hiermee tot wel 40% op de uiteindelijke totaalprijs voor dubbel glas in hun ramen. Kies dus voor de beste en voordeligste vakman in uw regio, en maak u huis comfortabeler en duurzamer!

 

 

Meer rust in uw eigen omgeving?

Heerlijk genieten van uw rust met geluidisolatie!

Geluidsoverlast, vervelend maar toch heel goed op te lossen. Breng geluidsisolatie aan. Vraag een isolatiespecialist om advies om geluidsisolatie. De vakman kan u precies vertellen hoe en met wat u geluidsoverlast kunt oplossen. Geluidsisolatie kan binnen of buiten eenvoudig aangebracht worden. Door middel van bijvoorbeeld, plaatsen van isolatieplaten tegen de wanden, geluidswerend glas of geluidsisolatiekorrels in de spouwmuur. Lees op deze pagina de mogelijkheden, soorten geluidsisolatie en natuurlijk wat de prijzen zijn van geluidsisolatie.

Vergelijk altijd, zo heb je met een kleine investering al snel uw woning of bedrijfspand geluidsdicht. Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Betaal niet te veel voor je isolatieklus en kom in  contact met gespecialiseerde bedrijven voor geluidsisolatie.

De voordelen van geluidsisolatie

Geluidsisolatie wordt vaak toegepast door muzikanten of als u dicht bij horeca gelegenheden woont. Ook wonen aan een drukke weg kan geluidsoverlast veroorzaken. Of zijn uw buren nogal luidruchtig. Vraag dan bij isolatiespecialisten om advies wat voor u de beste keus is om geluidsoverlast te beperken. Na het aanbrengen van geluidsisolatie kunt u heerlijk genieten van uw rust en behoort geluidsoverlast tot het verleden.

De belangrijkste voordelen:

  1. Meer rust in uw eigen omgeving.

  2. Isolatiewaarde van uw woning gaat omhoog.

  3. Geluidsoverlast van buiten is verledentijd.

  4. Wooncomfort gaat omhoog.

 

Geluidsisolatie binnen of buiten?

Kiest u voor geluidsisolatie, dan kan de isolatie via binnen of buiten toegepast worden. Isolatiekorrels in de spouwmuur, geluidswerend glas, isolatieplaten op de binnenmuren of dakisolatie binenn en buiten. Tevens zal de isolatiewaarde van uw woning stijgen en bespaart u ook nog eens op energie. Vloerisolatie voorkomt trillingen van verkeer en plafondisolatie voorkomt geluid van airconditioning apparatuur.

Wanden binnen

Geluidsisolatie kan op diverse plaatsen worden aangebracht, zowel binnen als buiten. De spouwmuur isoleren is een van de meest voorkomende isolatietechniek om geluidsoverlast te beperken. De spouwmuur vindt u tussen de buitengevel en de binnenmuur. De isolatiematerialen die vaak gebruikt worden zijn PUR, tempex isolatiekorrels en steen- en glaswol doen het ook zeer goed. Met spouwmuurisolatie bent u verzekerd van een rustig en stille leef- en werkomgeving.

Hoe beter het isolatiemateriaal, hoe beter de isolatiewaarde. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar, met ieder zijn eigen isolatiewaarde. Geluidsisolatie via de binnenmuur wordt het meest toegepast. Isolatiemateriaal wordt dan in een frame op de muur aangebracht en afgewerkt naar uw wensen.  De afwerking kan met gipsplaten of wandpanelen. Dit is afhankelijk van uw budget en wensen.

Ruimte tussen plafonds

Geluidsisolatie word het meest toegepast in plafonds in verband met overlast van de bovenburen. Of bevindt zich een airconditionings apparaat op uw dak? Het is dan mogelijik om isolatie aan te brengen in het plafond. De geluiden worden dan geisoleerd en stijgt uw wooncomfort. Eveneens zal de warmte in huis blijven hangen en bespaart u ook nog eens op de energierekening. De isolatie word in het plafond of op het plafond aangebracht. Het plafond word dan iets verlaagd. De montage word uitgevoerd met geluidsdempers. Na het aanbrengen kan de isolatie afgewerkt worden. Trillingen en geluidsoverlast behoren dan tot het verleden.

Vloer isoleren

Nog een optie is om de vloer te isoleren. Heeft u onderburen, dan zullen zij minder last van u hebben en andersom u minder last van hen. Geluidsoverlast komt veel voor, vooral in appartementencomplexen of woningen die uit meerdere lagen bestaan. De holle ruimte tussen de vloer of plafond, veroorzaken de meeste overlast. Net als een geluidsbox fungeert de ruimte als klankkast en zal de geluiden versterken. Meestal is een isolatievloer onder de vloerbedekking al een hele verbetering. Is de geluidoverlast nog te veel, kies dan voor isolatieplaten onder de vloer. Vraag offertes en advies aan en kom te weten wat de beste optie is voor uw situatie.

Glas isolatie

Nog steeds enkelglas in uw woning of bedrijfspand? Dan is het verstandig om eens te bekijken hoeveel dubbel glas kost. HR++ glas heeft een hoge geluidsisolerende waarde.  Er bestaat ook geluidsisoleren glas. Deze zijn in kosten relatief iets hoger maar het geluid word flink gereduceerd. Vraag offertes aan voor prijzen en mogelijkheden.

Deuren en kozijnen

Deuren en kozijnen zijn van nature niet geluidsisolerend, maar ze bestaan wel. Heeft u bijvoorbeeld stalen kozijnen, dan ervaart u vast veel geluidsoverlast. Of woont u in een gemeenschappelijk gebouw met dunne spaanplaat deuren. Deze deuren zijn niet geluidsisolerend, alle geluiden zijn goed hoorbaar en privacy laat te wensen over. Vraag advies aan een isolatiespecialist om uw kozijnen of deuren te vervangen. Hierdoor zal privacy en woongenot enorm stijgen. Voor relatief weinig geld hebt u al nieuwe kozijnen of deuren. Tevens isoleert uw nieuwe aanwinst gelijk ook uw woning en bespaart u op energie.

deuren

Gevelisolatie

Woont u in de buurt bij een basisschool of druk winkelcentrum, dan heeft u waarschijn behoorlijk overlast van geluid. Start dan met gevelisolatie. Het principe van gevelisolatie gaat alsvolgt. Plaats gevelplaten tegen de gevel. Zoals steenstripsplaten of houten panelen. De platen zijn zeer geluidsisolerend en tevens geven ze een nieuw jasje aan u woning. Niet alleen zijn de platen geluidsisolerend, maar ook warmte blijft in huis hangen. Hierdoor bespaart u ook nog eens op de energierekening. Vraag altijd een vergunning aan voordat u de gevel wijzigd, dit is noodzakelijk ivm stadsaanzicht of een monumentaal woongebouw. Op de  website van het omgevingsloket vindt je allee informatie over vergunningen en kun je direct een aanvraag doen voor uw woning of woongebouw. Vraag ook aan de vakman wat het kost om het glas te vervangen (als u nog enkelglas heeft). De voordelen zijn maximaal met een combinatie van gevelisolatie en isolatieglas. Wilt u het helemaal goed doen, overweeg dan ook spouwmuurisolatie. De spouwmuur isoleren heeft ook enorme voordelen op het gebied van geluidsisolatie.

Dak en geluidsisolatie

Dak nog niet geisoleerd? Start dan met dakisolatie. Via het dak ervaart u ook veel geluidshinder. Vooral als u dicht bij een luchthaven woont of een industrieterrein. Het isoleren van uw dak kent vele voordelen. In het verleden is dakisolatie in een lichte vorm aangebracht in woonhuizen. De isolatie is erg dun en heeft geen enkele isolatiewaarde op het gebied van geluid. Plaats een dikkere isolatie en u ervaart direct de voordelen. Minder last van geluidstrillingen en uw huis voelt warm en comfortabel. Grind of een grasdak doen ook wonderen. Relatief goedkoop en maximaal rendement. Heeft u een schuin dak, dan is isolatie van de binnenzijde een optie. Dit is eenvoudig zelf te doen, door glaswol of steenwol tussen de gordingen van het dak te plaatsen en af te werken met gipsplaten. Vergeet niet een dampscherm aan te brengen om vochtproblemen te voorkomen. Vergeet ook niet dat een vakman deze klus, snel en relatief goedkoop voor u kan uitvoeren.

Geluidsisolatie en de materialen

Er bestaan verschillende soorten geluidsisolerende materialen. Isolatiemateriaal wat geluid isoleerd en geluidsabsorberend materiaal. Met isolatieplaten oftewel EPS gevelisolatie houdt u het geluid buiten of binnen. Het absorberende isolatiemateriaal, weert geluid van binnenuit. Deze worden vaak toegepast in appartementencomplexen of in een woongebouw. Overlast van bovenburen en onderburen behoren dan tot verledentijd. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar met ieder zijn eigen geluidisolatie waarde. Glas- en steenwol zijn uitstekende isolerende materialen en thermisch isoleren met aluminiumfolie met daartussen een holle luchtgevulde ruimte is een veel gebruikte manier om te isoleren. Ook EPS- Of PUR-platen behoren tot de mogelijkheid. PUR-schuim werkt warmte isolerend en is maximaal geluidisolerend. Als laatste zijn kurk of rotswol, perfecte opties voor het isoleren van vloeren.

Geluidsisolatie plaatsen ja of nee?

Geluidsoverlast is niet prettig, het verstoort uw wooncomfort en waarschijnlijk slaapt u er niet beter op. Werkt u thuis dan kan geluidsoverlast, storend zijn. Ervaart u deze problemen dan is het wellicht verstandig advies in te winnen, wat de opties zijn voor u om geluidsisolatie aan te brengen in uw woning of bedrijfspand. Op deze pagina komt u in contact met vakbedrijven, die u graag te woord staan met advies en een kostenoverzicht. De offertes zijn vrijblijvend en u kunt kiezen tussen verschillende materialen. De prijs voor geluidsisolatie kan erom meevallen, en uw woon en werkcomfort zullen beter zijn. Uiteindelijk is de isolatie afhankelijk van uw budget en wensen.

deuren

Kosten geluidsisolatie?

Nu u op de hoogte bent, wilt u vast weten wat het kost? Wat de kosten bepalen zijn: de hoeveelheid te isoleren oppervlakte, het isolatiemateriaal en de afwerking die u kiest. Houdt ook rekening met de vakman die u kiest. Er zijn klusjesmannen die dit goed  en voordelig kunnen uitvoeren, maar er zijn ook grote bedrijven met meer ervaring, waar het ietjes meer kost maar dat u ook beschikt over betere isolatie en garantie als er zich problemen voordoen. Ook zal een vakman uit de regio voordeliger zijn, dan een vakman die verder moet reizen. Allemaal factoren om rekening mee te houden. Om een beeld te geven, hier een aantal gemiddelde prijzen voor geluidsisolatie. Wilt u een plafond isoleren, reken dan op ongeveer €45,- tot €55,- per vierkante meter, voorzetwanden met geluidsisolatie worden gemiddeld geplaatst voor €65,- tot €75,- per vierkante meter inclusief afwerking en wil je de vloer geluidsisolerend maken, reken dan op ongeveer €18,- per vierkante meter.

Gratis en vrijblijvend offertes ontvangen

Gekozen voor geluidsisolatie? Of wilt u het leef- of leefklimaat verbeteren voor meer woon- of werkcomfort? Dan is geluidsisolatie de beste optie voor u.

Op deze website komt u meer te weten over de prijzen, de isolatiematerialen en de terugverdientijd?

Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor geluidsisolatie op of in uw woning. Vraag hier  via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten  op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning. Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!

Eenvoudig zelf je huis isoleren

Eenvoudig zelf je huis isoleren

 

Een niet of slecht geïsoleerd woonhuis kan al snel oncomfortabel en koud aanvoelen, maar daarnaast kost slechte isolatie u veel geld. Erg zonde! Wist u dat gemiddeld zo’n 25% tot 30% van de warmte in een huis verloren gaat via het dak? Om over de andere plaatsen in uw woning nog maar niet te spreken. Lees onze tips en begin meteen met besparen. 

Met een kleine investering kunt u al snel winst behalen. Met bijvoorbeeld: 

 • naden en kieren te dichten;
 • cv-leidingen in onverwarmde ruimten te isoleren;
 • folie achter uw radiatoren te plakken.

Grote isolatiemaatregelen

Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas kunt u uw huis isoleren. Isolatie van de spouwmuren van een hoekwoning kost bijvoorbeeld zo’n € 2.000. De jaarlijkse besparing op de energierekening is dan € 550. Milieu Centraal heeft meer informatie over isoleren en besparen.

 

Welke verbeteringen kan ik verbeteren?

Isolatie, warmtepomp, zonneboiler… Het is moeilijk kiezen tussen al die mogelijkheden. Een energiezuinig en aardgasvrij huis begint met isolatie van je woning. In veel oudere woningen is er nog geen vloerisolatie en geen gevelisolatie. Sommige van deze oudere huizen hebben ook nog geen dakisolatie en nog enkel glas. Ga als eerste met deze isolatie aan de slag, als dat ergens nog ontbreekt.

Vraag vrijblijvend offertes aan

Kijk voor alle informatie over isolatie op de volgende link:

www.isolatie-offertes-vergelijken.nl

Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor dak, gevel en vloerisolatie of isolatieglas op of in uw woning. Vraag hier  via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten  op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning.

Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!

 

Advies op Maat

Het isoleren van een woning is altijd maatwerk, geen woning is hetzelfde.

Daarom heeft BSB Isolatie altijd eerst een vrijblijvend isolatie-adviesgesprek met u. Tijdens dit gesprek bekijkt de adviseur uw hele woning en bepaalt welke isolatiemaatregelen of materialen in uw situatie het beste zijn. Uiteraard is dit isolatie advies geheel gratis en vrijblijvend.

Subsidie isolatie 2019

Hernieuwde subsidie op isoleren

Geplaatst op 8 juli 2019 – Geschatte leestijd: 1 minuut

Vanaf 2 september 2019 kunnen woningeigenaren die meerdere isolatiemaatregelen treffen, de ‘Subsidie Energiebesparing Eigen Huis’, aanvragen. Deze subsidie bestond al, maar het budget voor particulieren was in mei 2017 al volledig uitgegeven. Alleen voor Vereniging van Eigenaren (VvE) was er nog budget voor isolatie maatregelen. In dit artikel lees je alles over de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH); Wat zijn de voorwaarden en hoe kan je de subsidie aanvragen, wat zijn alternatieven waar je voor in aanmerking kan komen en wat is het subsidiebedrag?

 

Veranderingen Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Vanaf 2 september 2019 is het weer mogelijk voor woningeigenaren om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aan te vragen. Na ruim 2 jaar betekent dit dat het budget voor de isolatiesubsidie weer aangevuld is. Daarmee komt de overheid tegemoet aan de uitspraak van de Urgenda-zaak. In deze rechtzaak is vastgesteld dat de Nederlandse overheid meer moet doen om de CO2-uitstoot te reduceren. Het verduurzamen van woningen is één van de mogelijkheden om CO2-uitstoot te verminderen.

Naast de bekendmaking dat de subsidiepot aangevuld wordt, is er meer nieuws. De voorwaarden zijn ook veranderd en er is extra financiering beschikbaar. Je kunt nu ook subsidie krijgen voor kleinere aanpassingen in huis naast de ‘grote’ isolatiemaatregelen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een isolerende deur, slimme thermostaat, ventilatiesysteem en meer.

 

‘Door de rijksoverheid is er een totaalbedrag van €84 miljoen beschikbaar gesteld voor isolatiemaatregelen. Per woning kun je tot €15.000 aan subsidie ontvangen.’

 

Budget Tot 2021

Tot 1 januari 2021 is er voor de particuliere woningeigenaar €84 miljoen subsidie beschikbaar gesteld. De overheid wil deze subsidie vanaf januari 2021 laten overlopen in een verbreding van de regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Vanuit de ISDE is er dan t/m 2030 subsidie beschikbaar om je woning te isoleren.

Via deze link kun je offertes aanvragen. Natuurlijk geheel vrijblijvend

 

Voor welke isolatiemaatregelen kan je subsidie aanvragen?

De subsidie kun je krijgen wanneer je 2 of meer isolatiemaatregelen in je huis toepast. Daarbij gaat het om de volgende maatregelen:

 

 1. vloer- of bodemisolatie,
 2. spouwmuurisolatie
 3. gevelisolatie (binnen of buiten),
 4. dakisolatie
 5. HR++ of Triple glas.

 

Combineren met subsidie voor extra maatregelen

Daarnaast is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor extra maatregelen. Deze subsidie krijg je alleen wanneer je ook 2 van bovenstaande maatregelen laat uitvoeren. Het gaat hierbij om de volgende extra maatregelen:

 

 1. Een nieuwe goed isolerende buitendeur met een U-waarde van maximaal 1,5: €80 per m2
 2. Balansventilatiesysteem met warmteterugwinning (minimaal 90% rendement) of een CO2 gestuurd mechanisch ventilatiesysteem: 20% van de kosten met een maximum van €800
 3. Waterzijdig inregelen van de cv-installatie: €60
 4. Slimme thermostaat: €100

 

Vanaf wanneer kan je isolatie subsidie aanvragen?

De subsidie voor woningisolatie is vanaf 2 september 2019 aan te vragen. Alleen maatregelen die na 15 augustus zijn uitgevoerd komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidieregeling loopt af op 31 december 2020. Daarna zal er ook een subsidieregeling blijven bestaan voor isolatie. Deze zal dan onder de ISDE subsidieregeling gaan vallen. Dat is de subsidieregeling die nu voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels bestaat.

 

De voorwaarden van de isolatiesubsidie

 

 • Je bent eigenaar van de woning en daarnaast woon je er ook zelf (je hebt de woning dus niet verhuurd). De subsidie geldt niet voor een tweede woning;
 • De maatregelen zijn uitgevoerd na 15 augustus 2019;
 • Er zijn 2 of meer isolatiemaatregelen uitgevoerd die voldoen aan de minimum isolatiewaarde. Dit zijn de isolatiemaatregelen die daaronder vallen:
 • Dakisolatie: Rd-waarde 3,5 of hoger;
 • Zolder- of vlieringvloer: Rd-waarde 3,5 of hoger;
 • Spouwmuurisolatie Rd-waarde 1,1 of hoger;
 • Gevelisolatie (binnen of buiten): Rd-waarde 3,5 of hoger;
 • Vloerisolatie: Rd-waarde 3,5 of hoger;
 • Bodemisolatie: Rd-waarde 3,5 of hoger;
 • HR++ glas: U-waarde 1,2 of lager;
 • Triple glas: U-waarde 0,7 of lager;
 • (in combinatie met) Kozijnen: U-waarde 1,5 of lager.
 • Voor elke isolatiemaatregel geldt dat je een minimum aantal vierkante meters moet laten isoleren. Zie onderstaande tabel voor meer informatie.

Via deze link kun je offertes aanvragen. Natuurlijk geheel vrijblijvend

 

Overzicht subsidiebedragen per isolatiemaatregel

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet er een minimale oppervlakte worden geïsoleerd. In onderstaande tabel vind je het minimum aantal m2 oppervlakte dat geïsoleerd moet worden om gebruik te kunnen maken van de subsidie.

 

Isolatiemaatregel Vrijstaande woningen Hoekwoningen/ Twee-onder-een-kapwoningen Tussenwoningen Etagewoningen Subsidie per m2
Dak 57 m2 38 m2 31 m2 15 m2 € 20
Zolder- of vlieringvloer 57 m2 38 m2 31 m2 15 m2 € 5
Spouwmuur 50 m2 33 m2 15 m2 13m2 € 5
Gevel 55 m2 40 m2 18 m2 13 m2 € 25
Vloer 44 m2 32 m2 27 m2 20 m2 € 7
Bodem (eventueel gecombineerd met vloerisolatie) 44 m2 32 m2 27 m2 20 m2 € 4
HR++ glas 15 m2 12 m2 10 m2 8 m2 € 35
Triple-glas in combinatie met (nieuw) isolerend kozijn 15 m2 12 m2 10 m2 8 m2 € 100
Panelen in combinatie met HR++ glas 15 m2 12 m2 10 m2 8 m2 € 15
Panelen in combinatie met triple-glas en (nieuw) isolerend kozijn 15 m2 12 m2 10 m2 8 m2 € 75

 

Voorbeeldberekening vloerisolatie tussenwoning

Woon je bijvoorbeeld in een tussenwoning en wil je in aanmerking komen voor subsidie van vloerisolatie? In dat geval moet je een vloeroppervlakte van minimaal 27 m2 laten isoleren. De meeste tussenwoningen hebben een vloeroppervlak van minimaal 40m2. Het isoleren van de vloer kost ongeveer €35 per m2. Per m2 krijg je €7 subsidie. In totaal betaal je dan €1.120 in plaats van €1.400. Een voordeel van maar liefst €280!

Via deze link kun je offertes aanvragen. Natuurlijk geheel vrijblijvend

 

€4.000 extra voor het maken van een zeer energiezuinig huis

Je kunt €4.000 extra subsidie aanvragen wanneer je jouw huis zeer energiezuinig of zelfs energieneutraal laat maken. Dit betekent dat je alle isolerende maatregelen laat uitvoeren en daarbij kiest voor extra hoge isolatiewaardes. Daarnaast laat je de volgende extra maatregelen uitvoeren:

 

 1. Isolerende deur;
 2. Ventilatie met CO2 sturing of een warmteterugwinsysteem (balansventilatie);
 3. Goede kierdichting (getest met een blowerdoortest).

 

Slimme thermostaat

Met de nieuwe subsidieregeling kun je ook de kosten voor een slimme thermostaat deels terugkrijgen.

 

Eerst advies voordat je begint?

Wil je eerst weten wat er allemaal mogelijk is in jouw woning en wil je een adviseur inschakelen voor een energieadvies? In sommige gevallen kun je ook daarvoor een subsidie aanvragen. Voor een advies aan huis krijg je €150 wanneer dit door een EPA-W gecertificeerde adviseur wordt opgesteld. Voor een advies aan huis betaal je gemiddeld tussen de €300 en €400. De subsidievergoeding voor het maatwerkadvies kun je pas aanvragen nadat je 2 of meer isolatiemaatregelen hebt uitgevoerd.

In plaats van zelf zoeken naar een betrouwbaar isolatiebedrijf kun je met Homebuilder een adviseur of isolatievakman telefonisch contact met jou laten opnemen. Je bent dan gegarandeerd van een geinteresseerde vakman die ook tijd heeft voor het uitvoeren van de klusopdracht.

Een isolatiebedrijf neemt dan contact met u op voor een advies gesprek.

Via deze pagina boek je eenvoudig een advies aan huis of telefonisch adviesgesprek.

Via deze link kun je offertes aanvragen. Natuurlijk geheel vrijblijvend

 

Geen zin in al het uitzoekwerk en gedoe?

Ben je er over uit dat je aan de slag wilt met het verduurzamen van je woning? Maar heb je behoefte aan het juiste stappenplan voor jouw woning? Of heb je gewoon geen zin in al het uitzoekwerk en gedoe? Vraag dan hier isolatie-offertes aan en advies van isolatiebedrijven bij jou in de regio. Omschrijf je wensen en kom in contact met de beste isolatiebedrijven in de Regio.

Laat isolatiebedrijven met mij contact opnemen

 

De SEEH subsidie combineren met andere regelingen

Wanneer je de SEEH subsidie wilt gebruiken, kan je daarnaast ook gebruikmaken van andere financiële regelingen. Denk aan de energiebespaarlening of lokale groen dak subsidies. Wil je weten of er bij jou in de gemeente subsidies zijn? Via het Regionaalenergieloket of de Energiesubsidiewijzer vind je een volledig overzicht van alle subsidies, leningen en btw voordelen waar je gebruik van kunt maken.

 

Hoe vraag je de subsidie aan?

Je vraagt de subsidie aan via de website van de RVO.nl. Voordat je maatregelen laat uitvoeren, is het verstandig om de voorwaarden en aanvraagprocedure goed door te lezen. Wanneer je maatregelen uit laat voeren, zorg er dan voor dat dit op de juiste manier wordt gedaan, volgens de voorwaarden. Nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en je een factuur hebt gekregen, kun je de subsidie aanvragen.

Let op! De maatregelen moeten na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd om in aanmerking te komen voor de subsidie.

 

Invulformulieren en bewijsmateriaal

Via deze link kom je op de website van de RVO. Daar vind je de knop om een subsidieaanvraag in te dienen en de formulieren die je daarvoor nodig hebt. Lees vooral het aanvraagformulier goed door voordat je de aanvraag gaat indienen of zelfs voordat je aan de slag gaat met de maatregelen. 2 belangrijke voorwaarden zijn bewijsmateriaal (facturen, foto’s van de werkzaamheden) en één of meerdere ‘uitvoerdersformulieren’ ingevuld door het isolatiebedrijf.

Na uiterlijk 13 weken krijg je een antwoord van de RVO of de subsidie aan jou wordt toegekend. Bewaar je aanvraag en bewijsmateriaal goed, want de RVO kan binnen 5 jaar besluiten om de werkzaamheden te controleren. In dat geval is het handig om bewijsmateriaal bij de hand te hebben.

 

Woonboten, woonwagens en 2e huizen komen niet in aanmerking

Niet alle woningen komen in aanmerking voor de isolatie subsidie. Woonboten en woonwagens zijn uitgesloten van de subsidieregeling. Daarnaast is het ook niet mogelijk om voor een tweede huis of vakantiewoning subsidie aan te vragen. Ook als je van plan bent om een woning te maken van een bedrijfspand of oude kerk, is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de SEEH subsidie. De subsidie geldt alleen voor gebouwen die al een woonbestemming hebben.

 

Subsidie voor VvE’s

Verenigingen van Eigenaren kunnen nog tot 31 december 2019 subsidie krijgen voor isolatie van hun complex met koopwoningen. Voor VvE’s is er daarnaast een subsidie voor energieadvies, het opstellen van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (MJOP) en begeleiding. Echter, als jouw VvE al een subsidie heeft ontvangen voor energiebesparende maatregelen heb jij als particulier hier geen recht meer op. Andersom geldt dit ook. Controleer dit dus van tevoren met jouw VvE.

Meer informatie over de subsidie isolatie 2019 en de voorwaarden zijn te vinden op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis.

 

Regionale subsidies voor isolatiemaatregelen

Gemeentes of regio’s organiseren soms ook zelf subsidies voor isolatiemaatregelen. Via het Regionaal Energieloket of de Energiesubsidiewijzer kan je dit makkelijk controleren voor jouw gemeente. Gemeentes die bij het Regionaal Energieloket zijn aangesloten, organiseren in samenwerking met het energieloket ook speciale wijk- of groepsacties voor isolatiemaatregelen.

 

Verlaagd btw tarief op arbeidskosten isolatiemaatregelen

Daarnaast profiteer je nu ook van een verlaagd btw tarief. Voor vloer-, dak-, spouwmuur- en glasisolatie geldt een verlaagd btw tarief van 9% (normaal 21%) op de arbeidsloon. Let op, dit geldt niet voor de materialen!

Om in aanmerking te komen voor dit verlaagde btw tarief, moet aan onderstaande 2 voorwaarden worden voldaan:

 

 1. Bouwbesluit: de isolatiematerialen moeten aan de normen voor warmteweerstand voldoen. Over het algemeen kan je er van uitgaan dat een isolatiebedrijf daar rekening mee houdt;
 2. Leeftijd woning: je woning moet minimaal twee jaar oud zijn.

Wil jij aan de slag met het isoleren van je vloer? Lees hier meer over vloerisolatie.

 

Energiebespaarlening

In 2014 hebben de Rijksoverheid, ASN Bank en de Rabobank de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebesparingsfonds in het leven geroepen. Via de Energiebespaarlening kan je tegen een aantrekkelijke rente geld lenen voor energiebesparende maatregelen. De belangrijkste zaken op een rijtje:

 

 1. Het bedrag dat je kunt lenen ligt tussen de €2.500 en €25.000;
 2. De looptijd van de lening ligt tussen de 7 en 15 jaar, afhankelijk van het leningsbedrag;
 3. De rente ligt voor particulieren (per 01-02-2018) tussen de 1,9% (voor een 7 jarige lening) en de 2,7% (voor een 15 jarige lening);
 4. De rente ligt voor VvE’s (per 01-02-2018) tussen de 2,6% (voor een 10 jarige lening) en de 3,0% (voor een 15 jarige lening);
 5. Maximaal 75% van de lening kan gebruikt worden voor de investering in zonnepanelen. Dit heeft te maken met de btw teruggave die je na aanschaf van de zonnepanelen kan terugvragen van de Belastingdienst.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening? Via deze link vind je meer informatie. Ook de overige voorwaarden voor deze lening vind je daar, evenals het online aanvraagformulier.

 

Duurzaamheidslening via de gemeente

Sommige gemeentes werken samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en bieden een aparte duurzaamheidslening aan. Deze lening, indien beschikbaar in jouw gemeente, heeft vaak iets gunstigere voorwaarden dan de Energiebespaarlening, zoals een lager rentetarief. Bekijk via het Regionaal Energieloket of de Energiesubsidiewijzer of deze regeling in jouw gemeente beschikbaar is.

bron: Greenhome

Hernieuwde subsidie voor isoleren 2019

Subsidie-check voor Vereniging van Eigenaren (VvE)

Doe hier de subsidie-check!

Ontdek in twee stappen of er subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog voordeliger.

Corporaties zoeken betaalbare gevelisolatie

Corporaties zoeken betaalbare gevelisolatie

 

Drie Utrechtse woningcorporaties willen hun huurwoningen sneller en beter verduurzamen. Onder andere op het gebied van gevelisolatie is nog veel te winnen. Om ideeën te verzamelen, schrijven de corporaties een innovatiewedstrijd uit voor dunne en circulaire gevelisolatie.

08-01-2019 11:59 | Door: Bas Joosse

De woningmarkt is verantwoordelijk voor veel CO2-uitstoot. Met ‘De Isolatie Uitdaging’ dagen woningcorporaties Portaal, Bo-Ex en Mitros andere partijen uit om innovatieve oplossingen voor gevelisolatie aan te dragen. Door gevels van oude huizen beter te isoleren blijft de energierekening voor huurders lager en worden de huizen duurzamer. De oplossing die de corporaties zoeken, mag maximaal 3 centimeter dik zijn en is in één dag aan te brengen op de gevel.

 

Budget

Voor de winnende ideeën is een investeringsbudget beschikbaar waarmee het initiatief verder uitgewerkt kan worden of getest kan worden in een proefwoning. Qua soort woning richt het initiatief zich op woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1990, met beperkte spouwmuurisolatie of helemaal geen spouwmuur. Spouwmuren zorgen voor extra isolatie.

 

90.000 woningen

De woningcorporaties zijn gezamenlijk eigenaar van bijna 90.000 sociale huurwoningen in onder andere Utrecht, Leiden, Arnhem, Nieuwegein, Zeist en Bunnik. Het verduurzamen van die huizen begint bij de gevel. De technieken die nu voor gevelisolatie gebruikt worden, zijn volgens de corporaties niet milieuvriendelijk, duur en geven overlast voor bewoners. De Isolatie Uitdaging moet daar verandering in brengen met  innovatieve, breed toepasbare oplossingen.

Lees ook: Verduurzamingsplannen woningcorporaties leveren CO2-reductie van 70 procent op

 

Veel deelnemers

Aan de wedstrijd kan vrijwel iedereen meedoen: particulieren, aannemers, installateurs, technici, universiteiten, hogescholen, ontwikkelaars en fabrikanten. Ook andere woningcorporaties kunnen profiteren van de oplossingen; de winnende oplossingen worden ook in hun woningen toegepast.

 

Circulaire gevelisolatie

Een jury, onder leiding van Diederik Samsom, kiest eind april uiteindelijk de winnaar. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met de circulariteit van het ontwerp en de bouwmaterialen die gebruikt worden.

Lees verder:

 

Isolatie nog altijd slimme investering in je woning

Isolatie

Hoewel er genoeg innovatieve toepassingen te vinden zijn voor je (nieuwe) huis, blijft het raadzaam om eerst te investeren in goede isolering. Ook is het met het oog op het aardgasvrij maken van woningen in Nederland slim om te bekijken hoe je minder gas kunt gaan verbruiken. 

Veel nieuwe toepassingen voor in huis, zoals bijvoorbeeld slimme meters, maken het energieverbruik inzichtelijk. Dit geeft je de mogelijkheid om geld te besparen, maar vooral ook om minder aardgas te gebruiken en zo duurzamer met energie om te gaan. Toch zijn de beste investeringen nog altijd de meest voor de hand liggende.

Zo is er op het gebied van verlichting vaak al wat te winnen. Heb je veel gloei- en halogeenlampen in huis, dan loont het om de verlichting in ruimtes waar je het meest bent, te vervangen door ledlampen.

Heb je een wat oudere woning, gebouwd voor 1982, dan is het de moeite waard om spouwmuurisolatie te overwegen. Daarbij is er in veel woningen op het gebied van vloer- en dakisolatie winst te boeken. En oudere (huishoudelijke) apparaten zijn vaak ook energieslurpers. 

In het kort

 • Plaats ledlampen
 • Overweeg spouwmuurisolatie
 • Vervang oude energieslurpende huishoudelijke apparaten

Hoe beter een huis geïsoleerd is, hoe minder energie je nodig hebt 

De trends op het gebied van duurzame investeringen in en rondom je huis hebben overwegend met energiebesparing te maken. Kijk bijvoorbeeld naar de isolatie van je woning, die is heel belangrijk voor het beperken van je warmteverbruik. 

Volgens Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis (VEH) valt daar voor het grootste deel van de woningbezitters winst te halen. “De belangrijkste investeringen zijn en blijven het beter isoleren van de woning en kijken hoe je voor je energie over kan gaan van gas naar iets anders. De mogelijkheden bij dat laatste zijn nog altijd per stad of gemeente verschillend. Maar in steden met stadsverwarming hoeven mensen zich op dat gebied niet druk te maken. Daar zijn ze al goed voorbereid.”

Marlon Mintjes van Milieu Centraal is het daarmee eens. “Op het gebied van isolatie en het aardgasvrij maken van een woning valt veel winst te boeken, of het nu gaat om bestaande huizen of nieuwbouw. Gemeenten moeten uiterlijk eind 2021 laten weten hoe ze de energietransitie vorm gaan geven. Daar kun je op voorsorteren.”

Lees je goed in en laat je uitgebreid informeren

Een andere handige tip van De la Porte: “Kijk ook eens bij de gemeente hoe het zit met subsidies voor bepaalde investeringen of verbouwingen. In sommige gemeenten is het zo dat er bijvoorbeeld duurzaamheidsleningen zijn. Als je gaat verbouwen of een nieuw huis bouwt, lees je dan goed in en laat je uitgebreid informeren.”

“Ook is het goed om te bekijken welke banken extra geld overhebben voor de verduurzaming en het energiezuinig maken van een woning. Het wordt vanuit de overheid gestimuleerd, maar er zijn genoeg banken die redeneren dat als iets mag, dat het dan niet per se moet. Maar als je 6 procent extra kan krijgen door dit even uit te zoeken, dan is dat toch weer mooi meegenomen.”

‘Alle kleine beetjes helpen’

Als je kleine verbouwingen uit wil gaan voeren, kun je slim investeren volgens Mintjes van Milieu Centraal. “Alle kleine beetjes helpen. Wil jij toch al iets gaan aanpassen aan je huis, dan is dat vaak ook het moment om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Als je bijvoorbeeld de vloer in een ruimte eruit haalt, is het goed om na te denken of vloerverwarming een optie is. Zo grijp je deze (kleine) projecten aan om een slag te maken.”

Denk bij een verbouwing dan ook goed na over welke materialen je gaat gebruiken, adviseert Mintjes. Investeer in hout dat langer meegaat, verf die langer blijft zitten zodat je minder vaak hoeft te schilderen. Verdiep je daarnaast in de vloeren die je gaat leggen. Zijn er ondergronden te vinden die voor altijd blijven liggen? Hoe zit het met de kozijnen en ramen? Vervang ze door isolerende kozijnen met driedubbelglas.

De la Porte vult aan: “Als je nadenkt over isolering, dan moet je vooral ook kijken naar je eigen wooncomfort en hoe je dit hiermee vergroot. Investeringen die alleen gericht zijn op de verkoop of om de waarde van je huis te verhogen, zijn vaak niet handig, want er is een grote kans dat je het geïnvesteerde geld niet volledig terugkrijgt.”

In het kort

 • Investeer in hout dat langer meegaat, in verf die langer blijft zitten
 • Plaats isolerende kozijnen met driedubbelglas

Bij veel huizen valt er op zolder winst te boeken

Als je toch kijkt naar verbouwen als slimme investering, dan valt er in veel huizen ook nog winst te behalen op zolder volgens De la Porte.

“Het woonoppervlak vergroten is waardeverhogend. Bij veel huizen valt er op zolder winst te boeken, want veel mensen gebruiken dit alleen als opslagplek. Je maakt al stappen als je er twee dakkapellen op kan plaatsen om van de zolder een extra woonruimte te maken. Dat zijn slimme investeringen die de woning toekomstbestendig maken en ook de waarde doen stijgen.”

Ga je met de zolder aan de slag, dan is dat het moment om de binnenkant van het dak te isoleren. Als je dakkapellen gaat plaatsen, investeer dan in dus isolerende kozijnen en driedubbelglas.

Ook is het verstandig om vast rekening te houden met zonnepanelen. Je kan je dak hierop helemaal voorbereiden met leidingen en bevestigingspunten. Op een later moment zijn de panelen dan makkelijk te plaatsen. Misschien dat er zelfs bij de gemeente nog een subsidie is te vinden.

Door: NU.nl/Wes van Geneijgen

Isolatie voor de VvE | VvE Duurzaam

Gevelisolatie

Uw gevel een nieuw uiterlijk geven, besparen op de energiekosten én een warmer huis creëren? Dat kan met gevelisolatie. Buitengevelisolatie wordt toegepast als het isoleren van de spouw geen optie is of als de gevel in slechte staat is. Een veelgebruikt materiaal voor isolatie van de buitengevel is isolatieplaten.

Maar wat kost gevelisolatie dan?

Bent u benieuwd naar de kosten van gevelisolatie of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Schakel dan een isolatiespecialist in door offertes via het offerteformulier aan te vragen. U komt dan in contact met meerdere bedrijven die u willen helpen bij deze klus.

Welke vormen van gevelisolatie zijn er?

Wat is gevelisolatie? Er zijn verschillende vormen van gevelisolatie mogelijk. Dit zijn isolatie aan de buitenzijde van de gevel, isoleren van de binnenzijde van de gevel of spouwmuurisolatie. De meest gekozen variant is het isoleren van de spouwmuur. Dit komt omdat deze vorm relatief gezien het goedkoopst is en u er het meeste rendement uit haalt. Als uw woning geen spouw heeft, wordt vaak gekozen voor buitengevelisolatie. In dit geval worden er isolatieplaten bevestigd aan de buitengevel, waarna de gevel afgewerkt wordt met gevelbekleding. Hier heeft u vaak wel een vergunning voor nodig, omdat dit het uiterlijk van de gevel aanpast. Krijgt u geen vergunning, dan is binnenmuur isolatie een optie.

buitenisolatie

Uw gevel laten isoleren aan de buitenzijde is een kostbare vorm van isolatie De prijzen voor gevelisolatie van een gemiddelde eengezinswoning liggen rond de €12.000,-. Een behoorlijke investering dus. De prijs wordt door verschillende factoren beïnvloed, denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van de te isoleren muur, maar ook de materiaalsoort en de arbeidskosten spelen een rol. Voor buitengevelisolatie betaalt u een gemiddelde prijs per m² van €115,- tot €135,-. Neem een kijkje in onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

 

Prijstabel: Gevelisolatie buitenzijde kosten

 

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs
buitenmuur*
Appartement 25 m² €3.100,- tot €3.550,-
Rijtjeshuis 65 m² €8.100,-tot €9.050,-
Hoekwoning 65 m² €9.100,- tot €10.050,-
2 onder 1 kap 105 m² €12.100,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €18.100,- tot €22.050,-

 

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

 

Voordelen isolatie via buitenzijde

 

Buitengevelisolatie is een duurzame vorm van isoleren, waar diverse interessante voordelen aan vast zitten. Zo zorgt isolatie van de buitengevel ervoor dat warmte niet naar buiten verdwijnt, maar in huis blijft. Hierdoor ontstaat er een aangenaam leefklimaat. Dit zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken, wat weer is terug te zien op de energierekening. In de zomer beschermd gevelisolatie tegen de hitte en in de winter beschermt het tegen kou. Zo krijgen vochtproblemen geen schijn van kans. Tot slot zorgt buitengevelisolatie ook nog eens voor een waardestijging van uw woning, omdat het energielabel beter wordt.

 

Vergunning nodig voor buitengevelisolatie?

 

Gevelisolatie aan de buitenzijde is een goede investering. Echter verandert het uiterlijk van uw woning wel. Dit komt omdat de isolatie bij de gevel afgewerkt wordt met gevelbekleding in de vorm van stucwerk of steenstrips. Daarom heeft u hier een vergunning voor nodig van de gemeente. In sommige gevallen is buitengevelisolatie niet toegestaan. Vaak is dit zo bij monumentale panden, beschermde stadsgezichten of rijtjeshuizen. Ga naar de website van het omgevingsloket om een vergunning aan te vragen.

 

Wat zijn de voordelen van buitengevelisolatie?

 

 

Kosten en gevelisolatie binnenzijde

 

De gemiddelde prijs voor gevelisolatie van de gevel ligt tussen de €90,- en €115,- per m². Gevelisolatie aan de binnenkant is dikker dan isolatie van de spouw. Dit komt omdat gevelisolatie dikker is. De kosten van gevelisolatie aan de binnenzijde liggen dan ook hoger. Heeft u een rijtjeshuis dan betaalt u gemiddeld €6.500,- voor isolatie aan de binnenkant van de gevel. Woont u in een appartement, dan denkt u aan een vanafprijs van €2.300-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

 

Prijstabel: Gevelisolatie binnenzijde kosten

 

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur*
Appartement 25 m² €2.300,- tot €2.750,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.100,- tot €7.050,-
Hoekwoning 65 m² €6.600,- tot €7.550,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.100,- tot €11.050,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,-

 

Voordelen isolatie via binnenzijde

In veel gevallen wordt gevelisolatie via de binnenzijde toegepast wanneer andere vormen van isolatie niet mogelijk zijn. Veel oude woningen beschikken over weinig of geen isolatie, waardoor er veel warmte verloren gaat. Het isoleren van de binnenkant neemt dus wel degelijk een aantal voordelen met zich mee. Het zorgt onder andere voor een lagere energierekening, omdat de gemiddelde temperatuur hoger ligt. Daarnaast heeft u minder last van vochtproblemen en kou, wat zorgt voor een hoger wooncomfort. Bovendien wordt de binnenmuur netjes afgewerkt en wordt uw huis meer waard.

Wat is het verschil met isoleren van de spouwmuur?

Bij het isoleren van de spouwmuur wordt de spouw geïsoleerd en bij het isoleren van de binnenzijde van de gevel, wordt binnenin uw huis isolatiemateriaal tegen de muren geplaatst. De eerste genoemde vorm is dus ook een vorm van gevelisolatie en is vaak voordeliger, omdat het een korte terugverdientijd heeft van gemiddeld 4 jaar.

dakisolatie-kosten

Vormen van isolatie

Er zijn verschillende materiaalsoorten geschikt voor de gevel. Welke vorm u kiest, hangt af van uw budget en wensen. U kiest bijvoorbeeld voor isolatieplaten, stucwerk of steenstrips. Het is ook een optie om gevelbekleding van metaal of hout te nemen.

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn zowel geschikt voor isolatie aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de muur. Verschillende materialen zijn hier geschikt voor. Voordeel van isolatieplaten is dat het verkrijgbaar is in diverse materialen en formaten en dat het eenvoudig te plaatsen is. De geschikte materiaalsoorten voor isolatie van de gevel zijn XPS-platen, PUR-platen of PIR-platen. Een specialist brengt hechtmortel aan op de muur, waarna de isolatieplaten tegen de muur geplaatst worden met pluggen.

Stucwerk/crepi

Een van de vele mogelijkheden is om de buitengevel te isoleren met isolatieplaten en af te werken met stucwerk of crepi. Het is een relatief goedkope vorm van isolatie, is licht van gewicht en uw woonhuis ziet er weer als nieuw uit. Daarbij zorgt deze combinatie ervoor dat de onderliggende constructie tegen vocht en vriesweer is beschermd.

Hoe wordt dit aangebracht dan?

Eerst worden isolatieplaten tegen de gevel gezet, waarna er uitvlakkingsmortel met glasvezelbewaking geplaatst wordt. Deze zorgen voor versterking. Vervolgens is het aanbrengen van het voorstrijkproduct aan de beurt. Tot slot komt de sierpleister, of het stucwerk, op de muur.

Buiten gevelisolatiesystemen

Gevelisolatie is een samengesteld gevelsysteem en bestaat uit hoogwaardige isolatie, een mortellaag en een decoratieve eindafwerking. Gevelisolatiesystemen zijn van uitstekende kwaliteit en brengen veel voordelen met zich mee.

Ze zorgen voor vermindering van het energieverbruik en verhogen het thermisch comfort. Zo is het in de zomer relatief koeler en in de winter relatief warmer. Gemiddeld heeft u een gevelisolatiesysteem binnen 10 tot 15 jaar terugverdiend. Mogelijk heeft u ook recht op een subsidie. Vraag dit na bij uw gemeente.

Steenstrips

Het grote voordeel van steenstrips, is dat de woning volledig ingepakt wordt in een isolatieschil. Hierdoor zijn de isolatie en luchtdichtheid dus belangrijk. Op deze manier worden koudebruggen voorkomen. Steenstrips veranderen het huidige karakter van de gevel niet, want ze worden gezaagd van echte bakstenen. Het aanbrengen gebeurt door middel van verlijming en de steenstrips kunnen zowel zonder als met voegen geplaatst worden. Deze vorm van isolatie voorkomt dat u ruimte kwijtraakt. De snelste manier is om het rechtstreeks op de gevel te plaatsen.

Gevelbekleding van hout

Bij gevelbekleding van hout heeft u keuze uit thermowood of tropisch hardhout. Deze houten platen worden met een lattenstructuur op de isolatie bevestigd. Dit kan zowel horizontaal als verticaal. Houten gevelbekleding geeft uw woning een warme en authentieke uitstraling. Het hout is vaak onbehandeld, zodat het in de loop van de jaren vergrijsd. Bent u het hout zat? Dan is het gemakkelijk om het eigenhandig een ander kleurtje te geven, zodat de gevel van aanzicht verandert.

Gevelisolatie via de binnenzijde of de buitenzijde?

Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan!

Hoe gaat de vakman te werk?

Hoe gaat een vakman te werk met het isoleren van de buitengevel?

Er wordt isolatie aangebracht tegen de huidige gevel. Vervolgens wordt hier overheen nieuwe gevelbekleding geplaatst, in de vorm van stucwerk, steenstrips of andere soorten. Het isoleren van de buitenzijde is wel behoorlijk arbeidsintensief met hoge materiaalkosten.

De gevel aan de binnenzijde isoleren is ook een optie. Dit gebeurt met het plaatsen van voorzetwanden tegen de binnenmuur. De ruimte hiertussen wordt gevuld met isolatiemateriaal.
Binnenmuurisolatie is een stuk goedkoper dan buitenisolatie. Het is wel belangrijk om erop te letten dat de isolatie goed aangebracht wordt en dat er een dampscherm tussenkomt, zodat er geen vochtproblemen ontstaan.

Tips voor het isoleren van uw gevel

Overweegt u om gevelisolatie aan te brengen door een isolatiespecialist? Dan is het verstandig om met een aantal punten rekening te houden. Vraag bijvoorbeeld vrijblijvend om advies. Om u op weg te helpen, hebben we enkele punten op een rijtje gezet.

  Kijk goed of u misschien al gevelisolatie heeft. Weet u dit niet zeker? Laat een isolatiebedrijf dan uw gevel controleren.

  Vraag bij het inwinnen van advies over gevelisolatie ook naar de mogelijkheden voor de isolatie van de rest van uw woning. In sommige gevallen kunnen er vochtproblemen ontstaan als u alleen uw gevel laat isoleren, het samenvoegen van deze twee klussen kan ook een voordeel in de prijzen opleveren.

  Verdiep u in de regelgeving bij u in de buurt. Mag u het aanzicht van uw woning niet veranderen? Dan is gevelisolatie aan de buitenzijde geen optie.

Is er subsidie mogelijk?

Voert u als VVE zijnde energiebesparende maatregelen door uw gebouw en appartement van gevelisolatie te voorzien? Dan kunt u tot en met 31 december 2019 de subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen. Bekijk de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor informatie over deze subsidieregeling. De subsidie voor particulieren is helaas op.

Naast landelijke subsidies zijn er in bepaalde gemeentes ook subsidies beschikbaar voor isolatiewerken. Of dit in uw gemeente geldt en hoeveel dit eventuele bedrag is, kunt u het beste navragen bij uw eigen gemeente. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer voor meer informatie.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gevelisolatie laten aanbrengen in uw woning omdat u wilt besparen op de energierekening? Of wilt u gewoon een comfortabeler huis en tegelijkertijd het milieu sparen? Dan zijn gevelisolatiesystemen wat u zoekt.

Wilt u meer weten over de prijzen, de dikte van het isolatiemateriaal en de terugverdientijd?

Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van maximaal 5 bedrijven een offerte op maat. Vergelijk deze onderling op aanbod en prijs en maak een keuze. Zo vindt u niet alleen een vakman uit uw buurt, maar bespaart u ook nog eens op de kosten!

Dakisolatie

Meer wooncomfort creëren en de stookkosten verlagen? Laat dan dakisolatie plaatsen, zodat de warmte beter in huis blijft hangen. Dakisolatie gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk of u een plat of een schuin dak heeft. De meest gebruikelijke manieren zijn isolatie via de binnenzijde, buitenzijde of de zoldervloer isoleren. U leest hier meer over hoe dakisolatie in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de materialen.

Benieuwd naar de kosten voor dakisolatie? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van verschillende bedrijven offertes.

 

Waarom uw dak isoleren?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom dakisolatie een goede keuze is. Warme lucht stijgt op, dus wanneer uw dak niet geïsoleerd is gaat deze warmte gemakkelijk verloren. Met dakisolatie voorkomt u dit en zorgt u voor een warmer huis en een aangenamer leefklimaat. Een andere reden kan zijn dat u van de zolder een leefruimte wilt maken. Door te isoleren wordt de ruimte warmer en is het fijner om in te slapen of werken.

De voordelen van onze werkwijze

  Altijd een specialist uit uw eigen regio

  Geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

  Vergelijken = besparen!

dakisolatie-schuin-dak

Dakisolatie plat dak

Het isoleren van een plat dak gebeurt op 3 verschillende manieren. Dit zijn warm plat dak, koud plat dak en omgekeerd plat dak. Een warm plat dak is het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie. Bij een koud plat dak wordt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van het dakbeschot geplaatst. Omgekeerd plat dak is een toepassing waarbij het isolatiemateriaal op de bestaande dakafdichting komt te liggen. Hierbij zorgt de bestaande dakbedekking voor waterkering. Alle 3 de manieren hebben voor- en nadelen. Echter is een koud plat dak niet aan te raden. U kiest deze methode alleen als een warm plat dak niet mogelijk is.

Aanbrengen van isolatie op een plat dak

Isoleren van een plat dak heeft een andere aanpak dan een schuin dak isoleren. Er zijn 3 methoden. De meest efficiënte methode is warm platdakisolatie. Hierbij gaat de isolatiespecialist aan de buitenzijde het materiaal leggen, zodat de constructiematerialen in de isolatieschil zitten. Na het plaatsen van de isolatie, wordt er een afdekkingslaag aangebracht. Vaak in de vorm van EPDM, dakleer of roofing. Deze methode is het beste, omdat de dakconstructie de warmte opslaat en geleidelijk afgeeft. Veelgebruikte materialen voor platdakisolatie zijn XPS- of PIR-platen.

Dakisolatie schuin dak

Zoals al bekend, gaat er veel warmte verloren door het dak, namelijk zo’n 25%. Net als bij een plat dak, zijn er bij een schuin dak ook verschillende isolatiemethodes. U kunt kiezen om via de binnenzijde of aan de buitenzijde te isoleren. Via de binnenzijde is eenvoudiger, goedkoper en minder arbeidsintensief. Isolatie via de buitenzijde heeft echter vaak de voorkeur omdat op die manier naden en kieren voorkomen worden en de kans op condensatie- en vochtproblemen aanzienlijk verkleind wordt. U leest hieronder meer over dakisolatie via de binnenzijde of buitenzijde.

Dakisolatie aan binnen- of buitenzijde aanbrengen?

U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen dakisolatie aan de binnenzijde of dakisolatie aan de buitenzijde. Welke optie u kiest, hangt af van uw wensen. Wanneer u relatief weinig budget heeft en niet zit te wachten op een arbeidsintensieve klus, is het verstandig om de isolatie aan de binnenzijde aan te laten brengen. Dit wordt ook wel koud dakisolatie genoemd. Wilt u beschermd zijn tegen vochtproblemen en de constructie warm houden? Dan kiest u het beste voor warm dakisolatie, ofwel dakisolatie via de buitenzijde.

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie via de buitenzijde is een arbeidsintensieve klus. Voordat deze vorm van dakisolatie aangebracht wordt, is het belangrijk dat de huidige dakbedekking, het houten regelwerk en oud isolatiemateriaal verwijderd wordt. Vervolgens wordt er een nieuwe laag dampremmend folie aangebracht, wordt het isolatiemateriaal geplaatst en legt de vakman de dakbedekking weer terug. Veel gebruikt materiaal zijn PUR-platen. Het voordeel is dat u veel warmte binnenhoudt en een lagere energierekening heeft. Nadeel is wel dat het een grote klus is waar vakkennis bij nodig is. Schakel daarom een vakman in die de klus voor u uitvoert.

Dakisolatie binnenzijde

Bij dakisolatie aan de binnenzijde wordt er een houten of metalen frame geplaatst, waar de isolatie tussen geklemd wordt. Sommige isolatiematerialen hebben al een decoratieve afwerklaag, maar bij andere materialen is het verstandig ze af te werken met gipsplaat of houten panelen. Het is wel belangrijk dat er een dampscherm tussen de isolatie en de afwerkingslaag aangebracht wordt. Deze voorkomt dat vocht in het isolatiemateriaal en de constructie trekt. Voordeel hiervan is dat het snel gebeurd is.

Wilt u uw dak laten isoleren door een isolatie-expert?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier

Stappenplan aanbrengen dakisolatie op een schuin dak

In het volgende stappenplan leest u hoe een vakman een hellend dak aan de binnenzijde isoleert.

  Dicht maken van kieren door platen van triplex aan te brengen. Heeft uw zolder geen kieren? Dan slaat de vakman deze stap over.

  Een lat op de gording plaatsen die de dikte van isolatie heeft.

  De vakman schroeft nu staande latten tussen de gordingen.

  Het geraamte is klaar, nu is het plaatsen van die isolatie aan de beurt. Het materiaal wordt op maat gezaagd en tussen de gordingen geplaatst.

  Na de isolatie, moet er een dampscherm geplaatst worden. Deze wordt vastgeniet aan het houten geraamte.

  Met aluminiumtape worden de isolatieplaten aan het dampremmende folie bevestigd. Hiermee wordt voorkomen dat vocht via de naden in de isolatie terechtkomt.

  De afwerking. Laat het isolatiemateriaal afwerken met gipsplaten, die bevestigd worden aan het isolatiemateriaal. Tot slot worden de naden en schroefgaten gevoegd.

dakisolatie-kosten

Kosten dakisolatie aanbrengen

Aangezien er meerdere manieren van dakisolatie zijn, is het lastig om vooraf een exacte prijs te noemen. Wanneer uitgegaan wordt van een gemiddelde zolder met een oppervlakte van 70m², varieert de prijs tussen de €1.500,- en €5.000,-.

De kosten per m² worden beïnvloed door de dakconstructie, welke methode er gebruikt wordt en voor welk materiaal gekozen is. Isolatie van een hellend dak via de binnenzijde is het goedkoopst. Laat u een plat dak isoleren, dan rekent u gemiddeld op €2.250,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen en voor de terugverdientijd.

Prijstabel: dakisolatie

Type dakisolatie Gemiddelde kosten* Terugverdientijd
Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- 7 jaar
Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- 5 jaar
Plat dak (buitenzijde) €3.000,- tot €4.000,- 6 – 7 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van het isoleren van een schuin dak ligt op 5 jaar. Dus stel, de kosten voor het isoleren van uw dak zijn €2000. Dat betekent dat u €400,- op jaarbasis kunt besparen. Na die 5 jaar verdient u er eigenlijk alleen nog maar op. Het is dus ook financieel zeer aantrekkelijk voor u om uw dak te isoleren. Er is geen reden om uw dak niet te voorzien van dakisolatie.

Vormen van isolatie

Er bestaan een heel aantal vormen van dakisolatie. Deze hebben allemaal eigen voordelen en nadelen. Het hangt er vanaf of u een plat dak of een schuin dak heeft welke dakisolatie het beste is. Bij een plat dak is de isolatie vrijwel altijd een klus voor een professioneel bedrijf. De prijzen verschillen ook van elkaar. We benoemen een viertal veelgenoemde isolatiemethoden voor het dak.

Platen voor dakisolatie

Hardschuimplaten zijn isolatieplaten die van verschillende materialen kunnen zijn. Vaak zijn dit kunststoffen zoals PUR, PIR of piepschuim. Deze platen hebben een goede isolatiewaarde en zijn, afhankelijk van het materiaal, brandwerend en laag vochtgevoelig. Het is het beste om deze platen aan de buitenkant van het dak aan te brengen voor het meest isolerende resultaat. Doe dit wanneer u uw dak renoveert, aangezien de pannen dan toch al van het dak af zijn. Dit geldt ook voor het aanbrengen van isolatie op een plat dak. De prijzen van hardschuimplaten liggen hoger dan voor de andere mogelijkheden.

Glaswol

Een andere veelgebruikte methode voor dakisolatie is glaswol, deze minerale isolatie is erg veelzijdig. Meestal wordt het geleverd op rollen waardoor het makkelijk te vervoeren en te plaatsen is. Bij hellende daken is een dikte van 160mm voor zeker aan te raden voor een goede isolatie. Het gebruik van glaswol heeft een heel aantal voordelen. Zo is glaswol geluidswerend, brandwerend en met prijzen van ongeveer €5,- tot €6,- per m2 een goedkope optie. Deze vorm van dakisolatie is ook zeer goed zelf aan te leggen. Een nadeel van glaswol is de irritatie die opstaat bij het gebruiken van het materiaal. Je handen zullen ervan gaan jeuken, maar dan niet op de goede manier.

Steenwol

Steenwol is een materiaal dat in veel opzichten vergeleken kan worden met glaswol. Het is ook een minerale isolatie dat wordt vervaardigd uit basalt of diabaas. Door de eigenschappen van deze stof veroudert steenwol vrijwel niet en is dus zeer duurzaam. Daarnaast is steenwol van alle reguliere isolatiematerialen de beste geluidsisolator. Daarnaast is het, net zoals glaswol, goed te verwerken. Deze dakisolatie werkt daarnaast ook brandvertragend. Steenwol heeft brandklasse A1 status. Door de basis van basalt is steenwol enorm vormvast. Na het leggen zal het dus niet krimpen of uitzetten. Hierdoor ontstaan er geen scheuren. De prijzen van steenwol verschillen van ongeveer €3,- tot €11,-, afhankelijk van de dikte die benodigd is.

Noppenfolie

Een vorm van dakisolatie die erg makkelijk werkbaar is. Voor de isolatie van het dak wordt vaak gebruik gemaakt van de aluminium variant. Deze heeft een gemetalliseerde laag waardoor het warmtestraling reflecteert. Aluminium noppenfolie is van alle materialen misschien wel het makkelijkst als u uw dakisolatie zelf aan wilt leggen. Het folie zorgt voor een dampdichte laag. Heeft u weinig ruimte om dakisolatie aan te leggen? Dan is noppenfolie de meest gebruiksvriendelijke oplossing voor het isoleren van uw dak. Daarnaast zijn de prijzen van aluminium noppenfolie met ongeveer 4,- per meter ook nog eens prima te betalen.

De ervaring van een woningeigenaar

U ziet in onderstaande video de ervaring van een klant met dakisolatie.

Zijn er subsidie mogelijkheden?

Als u in een koopappartement woont, waar u zelf de eigenaar van bent, is het mogelijk om via de VVE-subsidie aan te vragen voor woningisolatie. Met deze subsidie krijgt u zo’n 20% van de investering terug. Belangrijk is wel dat de aanvraag ingediend wordt voordat u de dakisolatie laat zetten.

Er was ook een potje met subsidie voor particulieren. Deze is helaas op. Wilt u investeren in isolatie, maar heeft u weinig spaargeld? Met de energiebrespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals dakisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

De voordelen van uw dak isoleren

Dakisolatie heeft verschillende voordelen. Het isoleren van uw dak zorgt voor meer wooncomfort en een aangenamer gevoel in huis. Bovendien bespaart u met dakisolatie het gasverbruik en dus op de energierekening. Een nieuw geïsoleerd dak gaat lang mee, hierdoor spaart u ook het milieu. Tot slot krijgt uw woning een beter energielabel. Dit zorgt ervoor dat uw woning meer waard wordt en u het eenvoudiger verkoopt. De voordelen op een rijtje:

  Meer wooncomfort

  Besparing op de energierekening

  Beter voor het milieu

  Waardestijging van de woning

Zelf doen of uitbesteden?

U kiest ervoor om dakisolatie te zetten. Gaat u dit zelf zetten, of besteed u de klus uit aan een vakman? Het is mogelijk om bepaalde soorten isolatie zelf te doen, denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van een schuin dak.

Laat u de buitenzijde isoleren of heeft u een plat dak die u wilt isoleren?

Dan is het sowieso verstandig om een professional in te schakelen. De vakmannen hebben ervaring, verstand van zaken en zijn gewend om op grote hoogte te werken. Bovendien hebben ze de juiste kennis en materialen.

Diverse offertes aanvragen

Dakisolatie is een verstandige investering. U krijgt er niet alleen een aangenamere woning voor terug, maar u bespaart ook op de energierekening én draagt zo bij aan een beter milieu. Bovendien heeft u een dergelijke investering al binnen een aantal jaren terugverdiend.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dakisolatie?

Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere specialisten een prijsopgaaf op maat. Door deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u op de kosten én vindt u eenvoudig een specialist uit uw eigen omgeving! Ook uw gevel laten isoleren? Ga dan naar de pagina over gevelisolatie.

 

Vloerisolatie

Door vloerisolatie aan te brengen voorkomt u warmteverlies, is het mogelijk om uw woning efficiënter te verwarmen en heeft u geen last meer van koude vloeren. Schakel een specialist in voor het plaatsen van de isolatie. Het isoleren verloopt snel en vakkundig. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor isolatie, de voordelen en de isolatiematerialen. Bespaar op de prijzen voor isolatie! Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk de kosten en voorwaarden en kies de beste specialist.

Waarom uw vloer isoleren?

Door uw vloer te isoleren profiteert u van vele voordelen. Natuurlijk merkt u het op uw lagere energierekening, want u hoeft minder te stoken door de isolatie. Dit is voelt niet alleen lekker in uw portemonnee, maar is ook milieuvriendelijker. Last van een koude vloer of tocht door de vloer? Ook dit is na vloerisolatie verleden tijd. Uw wooncomfort gaat er zeker op voorruit wanneer u isolatie aanbrengt op de vloer.

De belangrijkste voordelen van het isoleren van vloeren:

  Lagere energierekening: U verliest minder warmte door de vloeren en hoeft hierdoor minder te stoken.

  Beter voor het milieu: U verbruikt minder CO2.

  Geen tocht meer: Alle kieren en naden worden afgesloten waardoor er geen kou meer naar boven kan trekken.

  Hoger wooncomfort: Vloerisolatie geeft u meer comfort, geen koude vloeren, koude voeten of vochtproblemen meer.

Kosten vloerisolatie aanbrengen

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie hangen af van vele factoren. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kosten zijn het materiaal dat gebruikt wordt voor de isolatie, de grootte van de vloer en de techniek. Zo is het leggen van een laag schelpen redelijk voordelig en is het aanbrengen van isolatieschuim arbeidsintensiever. De prijzen zijn dan hoger. De meeste specialisten houden gemiddelde prijzen aan van €30,- per vierkante meter. Wilt u exacte prijzen? Dan is het verstandig om het offerteformulier in te vullen.

De belangrijkste factoren die de kosten beïnvloeden zijn:

  het materiaal dat wordt gebruikt voor het isoleren;

  de grootte van de woning en het oppervlakte van de vloer;

  de techniek dat wordt gebruikt door de vakman;

  de arbeidskosten voor de professionals en voorrijkosten.

Vloerisolatie zonder kruipruimte mogelijk?

Vloerisolatie wordt vaak aangebracht in de kruipruimte. Dit is een lage ruimte onder de begane grond. Maar zelfs wanneer u geen kruipruimte heeft is het mogelijk om de vloer te isoleren. Plaats bijvoorbeeld thermisch folie onder de vloerbedekking. Het folie zorgt ervoor dat uw vloer licht geïsoleerd wordt.

Een dekvloer zorgt voor een nog betere isolatie, maar het is ook meer werk. Er wordt dan een geheel nieuwe vloer aangebracht, daaronder zit dan de isolatie. De vloer komt hierdoor hoger te liggen. Plinten passen niet meer, deuren niet, maar ook de afstand tot het aanrechtblad wordt kleiner en hierdoor moet u veel dingen aanpassen.

Voordeel is wel dat optrekkend kou verleden tijd is en uw woning een stuk beter geïsoleerd is.

terugverdientijd

deuren

Terugverdientijd

De gemiddelde prijzen van het aanleggen van vloerisolatie liggen volgens de vuistregel rond de €25,- per vierkante meter.

De gemiddelde besparing na het aanleggen van vloerisolatie ligt tussen de €0,20 en €0,30 per m2 per maand. Dit is dus gemiddeld €3,- per m2 per jaar.

Volgens deze berekening zou de terugverdientijd van het isoleren van de vloer ongeveer 8 jaar zijn. Hierna gaat u op de investering verdienen.

Is er subsidie mogelijk?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer mogelijk voor vloerisolatie. Het subsidiepotje voor particulieren is leeg, maar er is nog wel een mogelijkheid van Vereniging van Eigenaren (VvE) om subsidie aan te vragen voor isolatie. Behoort u tot een VvE? Dan is het verstandig om te controleren of u mogelijk recht hebt op subsidie. Een aantal gemeentes verstrekken wel lokale subsidies voor het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van uw woning. Op energiesubsidiewijzer.nl is het eenvoudig om te checken of u misschien ook een subsidie kunt ontvangen via uw gemeente. Daarnaast verstrekken een aantal gemeentes aantrekkelijke leningen om het isoleren te bekostigen.

Van boven of van onderaf de vloer isoleren?

De vloer kan van onderaf en van bovenaf geïsoleerd worden. Van onderaf heeft vaak de voorkeur en geeft het hoogste rendement, maar dan moet er wel genoeg ruimte in de kruipruimte zijn voor de isolatie. De vakman brengt dan isolatie aan op de bodem van de ruimte, zoals schelpen, of onder de vloer, zoals purschuim. Is er geen ruimte? Dan wordt de vloer van bovenaf geïsoleerd. Een ondervloer met thermische folie is dan een mogelijkheid, of een nieuwe dekvloer. Nadeel van deze isolatiemethode is dat de vloer een aantal centimeters hoger komt te liggen. Hierdoor moet u ook de plinten vervangen en andere aanpassingen doen, zoals het bijschaven van de deuren.

Vormen van vloerisolatie

Er bestaan verschillende manieren om uw vloer te isoleren. Welk soort geschikt is voor u is afhankelijk van de situatie. Heeft u een kruipruimte van minstens 30 cm? Dan zijn luchtkussens zeer geschikt of plaats isolatieschuim onder de vloer.

Isolatieplaten zijn populair en met goede redenen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende materialen zoals glaswol of EPS. Andere methodes zijn het aanbrengen van folie, een glaswoldeken of een laag schelpen in de ruimte.

Wilt u uw houten vloer laten isoleren? Kom via ons in contact met een isolatiebedrijf!

Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) aan.

Gebruik van luchtkussens

Een mogelijke methode voor vloerisolatie is het plaatsen van luchtkussens. Deze methode is alleen uit te voeren in huizen met een kruipruimte van minstens 30 cm. Het principe van deze methode is het binnenhouden van warmte door een buffer van lucht tussen de grond en de vloer.

Dit gaat vaak in combinatie met het gebruik van een grondzeil waardoor vocht buiten blijft. Dit helpt onder andere tegen schimmelvorming. De gemiddelde prijzen voor het aanleggen van isolatie met luchtkussens bedragen €10,- tot €14,- per vierkante meter.

Pur vloerisolatie

Polyurethaan, beter bekend als PUR wordt ook gebruikt als isolatiemiddel. Dit schuim wordt onder het vloeroppervlak aangebracht en geeft een goed isolerend resultaat. Tijdens het proces van het plaatsen van het purschuim wordt er aangeraden om het huis een tijdje te verlaten. Achteraf hangt er een geur in huis die na enkele dagen verdwenen is. Het schuim zorgt verder ook voor een vochtdichte en luchtdichte afsluiting van de kruipruimte. Er wordt geclaimd dat purschuim de beste isolerende resultaten geeft. De meningen over het gebruik van pur liggen echter nogal uit elkaar en de situaties beslissen natuurlijk uiteindelijk wat de beste optie is. Wij helpen u graag beslissen welke keuze voor vloerisolatie u het beste kunt maken.

isolatieplaten

deuren

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden veelgebruikt bij het isoleren van vloeren. Het voordeel van platen is dat ze snel geplaatst kunnen worden. Platen worden gemaakt van EPS, XPS of ga voor PIR of PUR. PUR is een zeer efficiënt isolatiemateriaal en is verkrijgbaar in schuimvorm en platen. De platen hebben een hoge isolatiewaarde. XPS is zeer geschikt voor vloeren omdat het drukvast is, uw vloer is daarna goed beloopbaar. EPS wordt gemaakt van polystereen en is zeer licht en gemakkelijk te bewerken. Het wordt ook wel piepschuim genoemd. Tot slot is glaswol of rotswol ook nog een mogelijkheid, deze hebben ook uitstekende akoestische kwaliteiten.

Folie en thermoskussens

Een goed alternatief voor vloerisolatie door middel van pur is het aanleggen van bodemfolie en thermokussens. De thermokussens worden hierbij aan de onderkant van de vloer aangelegd om de warmte in het huis vast te houden. Het bodemfolie is bedoeld om de kruipruimte droog te houden. Door deze aanpak te gebruiken is deze ruimte eventueel ook te gebruiken als kleine opslagruimte. Dit was eerst onmogelijk door de vochtigheid van de ruimte. Daarnaast valt er te beargumenteren dat het plaatsen van bodemfolie en thermokussens milieuvriendelijker is dan het spuiten van pur.

Glaswoldeken

Een ander mogelijkheid voor vloerisolatie is het plaatsen van glaswoldeken. Glaswoldeken is een goede isolator. Het materiaal is gemaakt van vezels van silicaat. Dit materiaal wordt gemaakt van hergebruikt glas. Voordelen van glaswol zijn dat het goed isoleert, niet rot en geen voedingsbodem vormt voor ongedierte. Daarnaast is het door de eigenschappen van het materiaal ook nog eens brandwerend. Glaswol wordt geklasseerd als het beste isolatiemateriaal wat brandveiligheid betreft. Ook qua milieu scoort dit materiaal goed daar ze vaak voor 75% uit gerecycled glas bestaan. Het nadeel van isolatiedekens plaatsen in de kruipruimte is dat ze snel gaan hangen. Het plaatsen is dus niet altijd even praktisch. En laten we het vooral niet over die jeuk hebben die je van glaswol krijgt.

EPS

Een laatste manier voor vloerisolatie is het aanbrengen van bodem isolatie chips. Deze EPS (geëxpandeerd polystyreenschuim) chips (ook wel flakes genoemd) zijn kleine stukjes isolatie die de kruipruimte ingespoten zullen worden. Door deze chips wordt de warmte een stuk beter binnengehouden. De methode heeft een aantal voordelen. Het maakt bij het gebruik van bodem flakes niet zoveel uit hoe hoog de ruimte is. Daarnaast zorgt ook deze methode voor bescherming tegen schimmelvorming en ongedierte zoals huismijt, muggen en slakken. Ook zult u na het plaatsen van de chips minder last hebben van muffe lucht. Na het spuiten van de flakes is uw kruipruimte ook nog gewoon toegankelijk. U kunt gemakkelijk door de chips kruipen.

Schelpen

Een natuurlijk isolatiemateriaal is schelpen. De vakman brengt dan een dikke laag schelpen aan op de bodem van de kruipruimte. De dikte van deze laag is afhankelijk van de mate van isolatie die u wilt en de ruimte die er beschikbaar is in de ruimte. De schelpen absorberen vocht en isoleren uitstekend. Een ander voordeel van schelpen is dat ze eenvoudig aan te brengen zijn.

Het nadeel van schelpen is dat ze niet onder water mogen komen te staan. Dan verliezen ze hun werking. Voor een droge of licht vochtige kruipruimte zijn ze erg geschikt als isolatiemateriaal.

Isolatiewaarde berekenen

De isolatiewaarde van materiaal wordt vaak weergegeven in warmteweerstand, deze wordt aangegeven met de R-waarde. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van de laag te delen door de thermische geleidbaarheid van het materiaal. De thermische geleidbaarheid staat keurig in tabellen opgeslagen. Het is echter toch nog wel een lastig verhaal op precies te berekenen wat de isolatiewaarde is. De specialisten uit ons netwerk helpen graag met het berekenen van de isolatiewaarden bij u thuis. Zij adviseren u vervolgens dan ook gelijk over wat voor u de meest gunstige isolatiemethoden zijn.

Zelf doen of uitbesteden?

Soms lijkt het zo gemakkelijk: zelf de vloer isoleren. Maar dit is zeker niet het geval. Daarom is het verstandig om een specialist in te schakelen voor de isolatie. Het is namelijk erg belangrijk dat het isolerende materiaal op de juiste manier aangebracht wordt. Alleen dan bent u verzekerd van een optimale isolatie. Vloerisolatie via de kruipruimte van uw woning is daarnaast niet eenvoudig aan te brengen. De vakman heeft veel ervaring en heeft de klus een stuk sneller geklaard. Daarnaast krijgt u waardevol advies over de geschikte materialen en technieken die geschikt zijn voor uw isolatieklus.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw vloer isoleren via de kruipruimte of door middel van een dekvloer? De vakman weet precies welke methode en welk isolatiemateriaal in uw situatie het meest geschikt is. U bespaart op de kosten door meerdere prijsoffertes voor het isoleren te vergelijken. Vraag de offertes met scherpe prijzen vandaag nog aan via het offerteformulier. Vergelijk de kosten, voorwaarden en het aanbod en kies de beste isolatiespecialist. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Met isolatie heeft u geen last meer van koude vloeren, tocht door optrekkend kou en voorkomt u warmteverlies en vochtproblemen.

deuren

 

Spouwmuurisolatie

De energierekening omlaag brengen en tegelijkertijd een warmer huis creëren? Dat kan met spouwmuurisolatie. Het is een goedkope manier om uw huis energiezuiniger en rendabeler te maken. Op deze pagina leest u alles over isolatie van de spouwmuur, welke materialen u het beste kiest en wat de prijzen zijn.

Uw spouwmuur na-isoleren? Benieuwd of u recht heeft op een subsidie? Meer weten over de kosten? Schakel dan een bedrijf in die u helpt bij de isolatie. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan van meerdere bedrijven een prijsopgave. Vergelijk deze onderling en bespaar.

Reduceer het warmteverlies met 35%

Spouwmuurisolatie helpt bij het binnenhouden van de warmte in huis. Door de spouw, de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur van uw woonhuis, te isoleren reduceert het warmteverlies met zo’n 35%. Gezien het feit dat u minder warmte verliest met spouwmuurisolatie, heeft dit ook invloed op uw energierekening. Deze daalt aanzienlijk, omdat u minder hoeft te stoken. Dit is niet het enige voordeel. Isoleren van de spouwmuur zorgt er ook voor dat u van meer wooncomfort geniet, omdat de warmte vast wordt gehouden. Hierdoor zijn vochtproblemen verleden tijd. Minder stoken, betekent minder CO²-uitstoot. Het is dus ook een stuk beter voor het milieu.

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is in vergelijking met andere isolatievormen relatief goedkoop. Daarom is isolatie van de spouwmuur aantrekkelijk voor veel mensen. Als u in een gemiddeld rijtjeshuis woont met een oppervlakte van 65m², bent u tussen de €800,- en €1.450,- kwijt aan spouwmuurisolatie. Bij een vrijstaande woning lopen de kosten al snel hoger op en moet u denken aan gemiddelde prijzen van ruim €2.000,-.

Dus u wilt weten wat de kosten bepalen?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de kosten van spouwmuurisolatie. Denk aan het type woning, de afmeting, de oppervlakte en het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Als u gaat investeren in spouwmuurisolatie, wilt u natuurlijk ook weten na hoeveel jaar u deze investering terugverdiend heeft. De terugverdientijd is afhankelijk van de prijzen van de isolatie, het soort materiaal, de isolatiewaarde en uw stookgedrag. Maar ook het type verwarming en de grootte van uw woonhuis spelen mee.

U bent bang dat de terugverdientijd lang is en het de investering niet waard is?

Geen zorgen, gemiddeld doet u er tussen de 3 en 5 jaar over om isolatie van de spouwmuur terug te verdienen. Het is dus wel degelijk de investering waard, als u de komende jaren in uw huis wilt blijven wonen. Als u in een huis woont met een oppervlakte van 100m² en u laat spouwmuurisolatie plaatsen met EPS-parels, dan is de terugverdientijd gemiddeld 2 jaar. Woont in u in een appartement van 60m², gebruikt u gas en laat u spouwmuurisolatie aanbrengen met minerale wol, dan bedraagt de terugverdientijd zo’n 6,5 jaar.

Is er subsidie mogelijk?

Laat u spouwmuurisolatie aanbrengen en wilt u weten of u recht heeft op een subsidie? Tot 2019 is het alleen mogelijk voor Vereniging van Eigenaren om subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. Tot 1 januari 2020 is het mogelijk om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aan te vragen. Kijk op rvo.nl voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen.

Voor particulieren was er ook een subsidiepotje. Deze is helaas al een tijd op. Particulieren kunnen dus geen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Het is echter wel mogelijk dat er vanuit uw gemeente een subsidie is voor financiering van isolatiewerkzaamheden. Kijk op de Energiesubsidiewijzer.nl of uw gemeente een subsidiepotje heeft.

Wanneer spouwmuur na-isoleren?

Om erachter te komen of na-isoleren van uw spouwmuur interessant is, is het eerst van belang dat u weet uit welk bouwjaar uw huis komt. Het belangrijkste is natuurlijk of uw woning een spouw heeft om te kunnen na-isoleren.

Hoe weet u of uw woning een spouwmuur heeft?

Als uw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd is, dan is de kans zeer groot dat er een spouw aanwezig is én dat deze niet geïsoleerd is. Heeft u een huis van na 1975? Dan is de spouwmuur volledig of gedeeltelijk geïsoleerd. In bovenstaande gevallen is het zeer interessant om de spouw te na-isoleren. Met na-isoleren voorkomt u vochtproblemen, creëert u een fijner leefklimaat en dalen de prijzen van uw energierekening. Spouwmuur laten na-isoleren? Schakel een erkend bedrijf in die de isolatie voor u uitvoert.

Voor particulieren was er ook een subsidiepotje. Deze is helaas al een tijd op. Particulieren kunnen dus geen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Het is echter wel mogelijk dat er vanuit uw gemeente een subsidie is voor financiering van isolatiewerkzaamheden. Kijk op de Energiesubsidiewijzer.nl of uw gemeente een subsidiepotje heeft.

Heeft uw woning al spouwmuurisolatie?

Hoe weet u of uw woonhuis al voorzien is van spouwmuurisolatie? U komt erachter door een inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf en door op te zoeken uit welk bouwjaar uw huis komt. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben geen spouwmuur. Alle woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn, hebben wel een spouw, maar deze is vaak niet geïsoleerd. Woningen die na 1975 gebouwd zijn, hebben een spouwmuur en zijn voorzien van standaard isolatie.

Bouwjaar voor 1920

Huizen die vóór 1920 gebouwd zijn, hebben vrijwel zeker geen gevelisolatie. Vaak zijn deze woningen later wel geïsoleerd. Is uw huis van voor 1920? Dan is er geen spouwmuur aanwezig en heeft uw woning dus geen spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is dan ook niet mogelijk. Isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde van de muur is kan wel.

Bouwjaar 1920 – 1975

Woningen uit deze periode zijn over het algemeen bij de bouw niet geïsoleerd. Vaak hebben deze woningen wel een spouwmuur. Daarom is het mogelijk om voor lage prijzen uw huis te isoleren door middel van spouwmuurisolatie, mits dit niet al gedaan is. Laat uw huis controleren door een isolatiebedrijf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Kijk in dit geval ook naar bouwtekeningen en informatie over verbouwingen.

Bouwjaar 1976 – 1988

Huizen uit deze periode, zijn tijdens de bouw voorzien van spouwmuurisolatie. De kwaliteit van deze isolatie laat echter te wensen over. Het is mogelijk dat de isolatie uit deze tijd later verbeterd is. Het is sowieso aan te raden om een bedrijf langs te laten komen die een inspectie voor u doet. Een spouw beter verbeteren door isolatie levert vaak een groot voordeel op.

Bouwjaar 1989 en later

Huizen die in of na 1989 gebouwd zijn, hebben allemaal isolatie. Over het algemeen is bij deze woningen spouwmuurisolatie toegepast. Vaak is er geen isolatie meer nodig in de gevel of spouw. Aangezien de normen in de loop der tijd zijn aangescherpt, is er bij nieuwere woningen steeds betere isolatie aangebracht. Bent u dus 5 jaar geleden de gelukkige eigenaar geworden van een nieuw huis? Dan is de kans groot dat u niets met isolatie van de spouw hoeft te doen.

Spouwmuurisolatie laten plaatsen met glaswol voor een aangenamer leefklimaat?

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in die de isolatie voor je aanbrengt! Gratis offertes.

Uw spouwmuur in 1 dag geïsoleerd

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is binnen 1 dag mogelijk. Dit is alleen geen klus om zelf te doen. U doet er verstandig aan om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Allereerst boort de gevelspecialist diverse gaten in de buitenwand. Hierna wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten of aangebracht. U kiest zelf welk materiaal dit is, denk bijvoorbeeld aan glaswol, parels van EPS of platen. Na het vullen van de spouwmuur, vult de isolatiespecialist de geboorde gaten op.

Soorten isolatiemateriaal

Als u spouwmuurisolatie laat zetten, kiest u uit verschillende materiaalsoorten. Welk materiaal u het beste gebruikt, hangt van een aantal factoren af. De materiaalsoorten zijn onder te verdelen in 3 groepen, namelijk kunststof, minerale- en natuurlijke materialen. Onder kunststof vallen onder andere PIR, PUR en EPS-parels. Minerale materialen zijn glaswol en steenwol. Natuurlijk isolatiemateriaal is bijvoorbeeld schapenwol, cellulose of hennep. U leest hieronder meer informatie over veelgebruikte materiaalsoorten bij isolatie van de spouwmuur.

De ervaring van een woningeigenaar

In onderstaande video ziet u wat de ervaring van klant is over spouwmuurisolatie.

Glaswol

Glaswol is een veelgebruikt isolatiemateriaal. Het materiaal wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Hierdoor is het niet brandbaar. Dat is gunstig voor de brandveiligheid van uw woning. Het wordt door veel mensen gezien als de meest voordehand liggende optie als het gaat om isoleren, omdat het zeer makkelijk te bewerken is. Het wordt in kleine gaten gestopt en het houdt warmte zeer goed binnen. Er zijn verschillende soorten kwaliteiten glaswol die gebruikt kunnen worden, HR+ en HR++. Deze laatste heeft een hogere isolatiewaarde. De kosten voor glaswol liggen rond de €7,50,- per m².

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van basalt of diabaas en is 100% recyclebaar. Een andere naam is rotswol. Het materiaal is onbrandbaar en heeft een levensduur van zo’n 75 jaar. Daarnaast zijn de akoestische en thermische eigenschappen positief en heeft het een goede isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat steenwol een materiaalsoort is dat gebruikt wordt bij isolatie van de spouwmuur. Het nadeel van is dat er wel veel materiaal nodig is om de juiste isolatiewaarde te krijgen. Ook bevat rotswol vezels die kunnen irriteren bij het aanbrengen. De prijzen voor steenwol zijn zo’n €8,- per m².

EPS

EPS-parels, een ander woord is piepschuim, wordt vervaardigd uit korrels van expandeerbaar polystyreen. Met andere woorden: het bestaat voornamelijk waterstof en koolstof. Dit materiaal wordt vaak gebruikt bij isolatie van de spouwmuur. Het materiaal is namelijk milieuvriendelijk, recyclebaar en bijzonder duurzaam. Bovendien is het dampdoorlatend, wat ervoor zorgt dat vochtproblemen verleden tijd zijn. EPS-parels worden in bestaande spouwmuren gespoten en zorgen voor een reductie tot wel 20%. De levensduur van EPS-parels ligt rond de 40 jaar. De gemiddelde kosten voor EPS-parels bedraagt €10,- per m².

PUR

PUR wordt veel gebruikt voor het isoleren van vloeren en muren, heeft een hoge isolatiewaarde en doet dus precies wat het moet: namelijk het warmhouden van uw woning. Het schuim hecht zich aan tal van verschillende materialen en zorgt voor een goede afdichting. De muur blijft, door de open structuur van het schuim, wel ademen. Ook zorgt PUR voor extra brandveiligheid en toegevoegde geluidsisolatie. PUR is waterafstotend, dus het werkt ook goed tegen schimmelvorming en vochtproblemen. Al met al is dit materiaal een uitstekende optie voor de isolatie van uw spouwmuur. PUR-schuim is de duurste variant als het op kosten aankomt. U betaalt zo’n €25,- per m².

UF-schuim

De laatste optie voor spouwmuurisolatie is Ureumformaldehydeschuim, ook wel UF-schuim. Het is een lichtgewicht isolatieschuim, dat ter plaatse samengevoegd wordt met 2 componenten. Als het aangebracht is, droogt het na, krimpt het en hard het uiteindelijk uit. UF-schuim is goedkoop, heeft een hoge brandveiligheid en is duurzaam. Het isolerend vermogen is goed. Nadeel is wel dat het materiaal minder goed isoleert dan de andere soorten en dat de geluidsisolatie niet goed is. Daarbij neemt het minimale hoeveelheid vocht op, het is dus niet volledig bestand tegen vochtproblemen. Prijzen van UF-schuim zijn relatief hoog. U moet al gauw denken aan kosten rond de €23,- per m².

Benieuwd naar de prijzen van spouwmuurisolatie?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met een bedrijf voor isolatie!

Isolatiewaarde spouwmuur

De isolatiewaarde wordt ook wel uitgedrukt in een R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van het materiaal te delen door de lambdawaarde. Met de lambdawaarde, ook wel warmtegeleidingscoëfficiënt, wordt de mate van warmtegeleiding van een materiaal aangegeven. Hier geldt weer: hoe lager de waarde, hoe beter de warmtegeleiding is.

Hoe weet u welk materiaal u het beste kiest?

Stel u heeft een spouwmuur van 7 centimeter en u laat deze opvullen met platen. PUR-platen hebben een lambdawaarde van 0.023. U berekent de isolatiewaarde door de dikte van de spouw, in meters, te delen door de lambdawaarde. De isolatiewaarde bedraagt dan 3. Als u deze spouwmuur van 7 centimeter opvult met EPS-parels, die een lambdawaarde van 0,034 hebben, komt u uit op een isolatiewaarde van 2,05.

Vindt u de isolatiewaarde belangrijk bij het isoleren van de spouw? Dan kiest u in dit geval het beste voor PUR-platen, omdat deze een hogere isolatiewaarde hebben.

Fabels over spouwmuurisolatie

Wanneer het over spouwmuurisolatie gaat, zijn er een aantal misverstanden waardoor sommige mensen hun spouwmuur niet meer willen isoleren. Hieronder hebben we de meest voorkomende fabels even op een rij gezet.

Het eerste fabeltje zegt dat een spouwmuur niet volledig gevuld mag worden, omdat er anders vochtproblemen optreden. Dit is niet waar. Een goed geïsoleerde spouwmuur laat geen vocht van buitenaf door. Bovendien is het ventileren van de spouwmuur ook niet nodig. Vochtproblemen hebben dus in principe geen schijn van kans met een goede spouwmuurisolatie.

Het tweede fabeltje gaat over het feit dat spouwmuurisolatie een belemmering zou zijn voor andere vormen van isolatie. Ook dit klopt niet. Wanneer u uw woonhuis energieneutraal wilt maken is het juist nodig om de spouw te isoleren.

Het laatste fabeltje dat de wereld in is geholpen, zegt dat een spouwmuurisolatie niet kan als er bouwafval of speciebaarden in de spouwmuur aanwezig zijn. Bouwafval kan voor problemen zorgen, als het in de spouw blijft zitten. Op het moment dat de spouwmuur volledig opgeruimd en schoongemaakt wordt, is er geen probleem.

Isolatie van de muur zelf doen?

Spouwmuurisolatie zelf doen? Dat is een optie en bespaart u een hoop kosten. Echter is zelf doen niet erg verstandig. Het is namelijk een behoorlijk specialistische klus. De spouwmuur moet nauwkeurig geïsoleerd worden. Gebeurt dit niet, dan is de kans op vochtproblemen zeer aanwezig. Bovendien heeft een isolatiespecialist ervaring, kennis én beschikt hij over de juiste materialen en gereedschappen. Schakelt u een vakman in voor spouwmuurisolatie? Dan is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Dit kunt u niet doen wanneer u de isolatie zelf gaat aanbrengen. Wilt u ook dakisolatie laten aanbrengen? Ook dat is mogelijk.

Gratis offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie is een slimme investering. Het zorgt voor een lagere energierekening, is eenvoudig aan te brengen omdat er geen breekwerk nodig is en er wordt een fijner leefklimaat gecreëerd.

Wilt u isolatie laten aanbrengen in de spouwmuur?

En bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Dan schakelt u via onze offerteservice gemakkelijk een vakman in. Dit doet u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere bedrijven een prijsopgaaf op maat. Vergelijk onderling op prijzen en aanbod en bespaar op de kosten!

 

Maak uw huis comfortabeler en duurzamer

De voordelen van dubbel glas in uw ramen zijn duidelijk: het woonklimaat in huis gaat er vele malen op vooruit, en omdat de verwarming een paar graden lager kan, bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar op uw energierekening.

 

Prijzen van een glaszetter

Het laten plaatsen van dubbel glas is een erg precieze klus, en bovendien niet ongevaarlijk; de glasplaten zijn zwaar, en moeten exact op de goede wijze worden geplaatst om de beste isolatie te bereiken. Het is dus sowieso aan te raden om hier een erkende glaszetter voor in te schakelen. Bij een vierkante meter-prijs van € 140 voor HR++ glas, betaalt u gemiddeld € 50 voor de glaszetter zelf. Zo ziet u dat minder dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door het uurloon. Dat is relatief weinig geld voor absoluut vakwerk, waarmee u zichzelf verzekert van veel meer wooncomfort en een jaarlijkse besparing op de stookkosten van al snel € 200 of meer.

Wat is inbegrepen bij de prijs?

Wanneer u dubbel glas aanschaft, kijk dan van tevoren goed op de offerte wat bij de prijs is inbegrepen. Zo voorkomt u dat u onverwacht extra kosten heeft. De gemiddelde prijzen die wij in dit artikel noemen, zijn meestal inclusief:

BTW

Energietoeslag

Verwijderingsbijdrage

Als u offertes gaat vergelijken, check dan of deze punten in de prijs zijn verrekend.

 

Prijzen van verschillende glassoorten

Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Het grootste verschil tussen die glassoorten is de mate van isolatie. Dit zie je ook terug in de prijzen. Over het algemeen geldt dat goed isolerend glas iets hogere aanschafprijzen heeft. Ouderwets ‘conventioneel’ dubbel glas met alleen een luchtlaag tussen de 2 glasplaten, wordt nog weinig verkocht. Tegenwoordig werkt vrijwel elke glaszetter met ‘hoogrendementsglas’, kortweg aangeduid met “HR”. Dit moderne glas heeft speciaal, extra isolerend gas tussen de glasplaten. HR-glas is weer verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde.

 

Subsidie-check VvE

Check hier of je als vereniging van eigenaren recht hebt op subsidie voor isoleren en energiebesparen.