Gevelisolatie buiten of binnen

Laat u gevelisolatie plaatsen op de buitenmuur dan moet u rekening op een flinke investering. De kosten voor gevelisolatie van een gemiddelde eengezinswoning bedraagt ongeveer €14.000,-. Een flinke investering dus, maar met gevelisolatie bespaart u dan ook veel energie. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren, bijvoorbeeld het oppervlakte van de te isoleren gevels, het materiaalsoort en de arbeidskosten. Laat u gevelisolatie plaatsen op de buitengevel reken dan op een gemiddelde prijs per m² van circa €135,- tot €150,-. In de onderstaande tabel krijgt u meer inzicht in de prijzen voor gevelisolatie.

Kosten: Gevelisolatie gevels buiten

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs buitenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €3.750,- tot €3.950,- €135,- tot €150,-
Rijtjeshuis 65 m² €8.750,- tot €9.850,- €135,- tot €150,-
Hoekwoning 65 m² €9.750,- tot €10.550,- €140,- tot €160,-
2 onder 1 kap 105 m² €13.750,- tot €17.550,- €115,- tot €160,-
Vrijstaande woning 150 m² €18.100,- tot €22.050,- €120,- tot €150,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

De voordelen van gevelisolatie buiten

Het aanbrengen van gevelisolatie buiten is een duurzame manier van isoleren, en profiteert u van veel voordelen. Met gevelisolatie zorgt u ervoor dat warmte niet naar buiten verdwijnt, maar in huis blijft. Hierdoor ontstaat er een aangenaam leef- en werkklimaat. Tevens kan de verwarming een aantal graden lager, dit ziet u dan weer terug op de energierekening van uw energieleverancier. Bij warme temperaturen zorgt gevelisolatie ervoor dat de hitte buiten blijft en in de winter, houdt het de kou buiten. Van vochtproblemen is dan geen sprake meer. Als laatste profiteert u ook nog eens van een waardestijging van uw woning, het energielabel van uw huis wordt beter.

Vraag eerst een vergunningen aan

Het toepassen van gevelisolatie op de buitengevels is een goede investering. Alleen zal het uiterlijk van uw huis veranderen. Dit is hoofdzakelijk afhankelijk van de afwerkkeuze die u kiest. Afwerken van de isolatieplaten kan met gevelbekleding in de vorm van stucwerk, spagtelputz, steenstrips of houtafwerking. Omdat het uiterlijk van uw woning of bedrijf zodanig veranderd, heeft u in veel gevallen een vergunning nodig van de gemeente. Meestal is buiten gevelisolatie wel toegestaan. Betreft het monumentale panden, beschermd stadsgezicht of rijtjeshuizen dan kan het zijn dat gevelisolatie niet is toegestaan. Werkt u echter de isolatie af met steenstrips in de zelfde kleur als de bestaande gevel dan krijgt u eenvoudig een vergunning. Via deze link kunt u een vergunning aanvragen en zien of uw huis in aanmerking komt voor een vergunning. De website van het omgevingsloket

Wat zijn de voordelen van buitengevelisolatie?

 

 

Kostprijs gevelisolatie binnenzijde

Het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van uw huis is al mogelijk vanaf €90,- per m². Dit is vaak inclusief afwerking. De isolatie die wordt geplaatst is dan dikker dan isolatie van de spouw. De prijs voor gevelisolatie aan de binnenzijde kan sterk varieëren, vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende isolatiespecialisten. Voor een rijtjeshuis betaalt u ongeveer €6.750,- voor isolatie aan de binnenkant van de gevel. Voor een appartement, liggen de vanafprijzen rond de €2.750-. In onderstaande tabel vindt u meer prijzen voor gevelisolatie aan de binnenzijde.

Overzicht: Prijs gevelisolatie binnenzijde

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €2.750,- tot €3.150,- €91,- tot €115,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.750,- tot €7.150,- €99,- tot €125,-
Hoekwoning 65 m² €6.900,- tot €7.950,- €110,- tot €125,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.750,- tot €11.750,- €89,- tot €115,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €110,- tot €125,-

* De prijzen in deze tabel zijn gemiddeld, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

De voordelen van gevelisolatie binnen

Gevelisolatie via de binnenzijde wordt toegepast als alle andere opties van isolatie niet toepasbaar zijn. De meest woningen hebben geen weinig isolatie, hierdoor verliest uw woning veel warmte. Isoleert u de binnenkant dan profiteert u van diverse voordelen. De energierekening wordt lager, de warmte blijft in huis hangen. Vochtproblemen en kou zijn dan verleden tijd, en uw woon- of werkklimaat stijgen. De isolatiespecialisten werken de isolatie ook geheel af met gipsplaten of een andere bekleding. Uiteraard zal dit de waarde van uw huis doen stijgen.

 

Advies op Maat

Het isoleren van een woning is altijd maatwerk, geen woning is hetzelfde.

Daarom heeft BSB Isolatie altijd eerst een vrijblijvend isolatie-adviesgesprek met u. Tijdens dit gesprek bekijkt de adviseur uw hele woning en bepaalt welke isolatiemaatregelen of materialen in uw situatie het beste zijn. Uiteraard is dit isolatie advies geheel gratis en vrijblijvend.