Dakisolatie

Meer wooncomfort creëren en de stookkosten verlagen? Laat dan dakisolatie plaatsen, zodat de warmte beter in huis blijft hangen. Dakisolatie gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk of u een plat of een schuin dak heeft. De meest gebruikelijke manieren zijn isolatie via de binnenzijde, buitenzijde of de zoldervloer isoleren. U leest hier meer over hoe dakisolatie in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de materialen.

Benieuwd naar de kosten voor dakisolatie? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van verschillende bedrijven offertes.

Waarom uw dak isoleren?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom dakisolatie een goede keuze is. Warme lucht stijgt op, dus wanneer uw dak niet geïsoleerd is gaat deze warmte gemakkelijk verloren. Met dakisolatie voorkomt u dit en zorgt u voor een warmer huis en een aangenamer leefklimaat. Een andere reden kan zijn dat u van de zolder een leefruimte wilt maken. Door te isoleren wordt de ruimte warmer en is het fijner om in te slapen of werken.

De voordelen van onze werkwijze

Altijd een specialist uit uw eigen regio

Geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Vergelijken = besparen!

dakisolatie-schuin-dak

Dakisolatie plat dak

Het isoleren van een plat dak gebeurt op 3 verschillende manieren. Dit zijn warm plat dak, koud plat dak en omgekeerd plat dak. Een warm plat dak is het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie. Bij een koud plat dak wordt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van het dakbeschot geplaatst. Omgekeerd plat dak is een toepassing waarbij het isolatiemateriaal op de bestaande dakafdichting komt te liggen. Hierbij zorgt de bestaande dakbedekking voor waterkering. Alle 3 de manieren hebben voor- en nadelen. Echter is een koud plat dak niet aan te raden. U kiest deze methode alleen als een warm plat dak niet mogelijk is.

Aanbrengen van isolatie op een plat dak

Isoleren van een plat dak heeft een andere aanpak dan een schuin dak isoleren. Er zijn 3 methoden. De meest efficiënte methode is warm platdakisolatie. Hierbij gaat de isolatiespecialist aan de buitenzijde het materiaal leggen, zodat de constructiematerialen in de isolatieschil zitten. Na het plaatsen van de isolatie, wordt er een afdekkingslaag aangebracht. Vaak in de vorm van EPDM, dakleer of roofing. Deze methode is het beste, omdat de dakconstructie de warmte opslaat en geleidelijk afgeeft. Veelgebruikte materialen voor platdakisolatie zijn XPS- of PIR-platen.

Dakisolatie schuin dak

Zoals al bekend, gaat er veel warmte verloren door het dak, namelijk zo’n 25%. Net als bij een plat dak, zijn er bij een schuin dak ook verschillende isolatiemethodes. U kunt kiezen om via de binnenzijde of aan de buitenzijde te isoleren. Via de binnenzijde is eenvoudiger, goedkoper en minder arbeidsintensief. Isolatie via de buitenzijde heeft echter vaak de voorkeur omdat op die manier naden en kieren voorkomen worden en de kans op condensatie- en vochtproblemen aanzienlijk verkleind wordt. U leest hieronder meer over dakisolatie via de binnenzijde of buitenzijde.

Dakisolatie aan binnen- of buitenzijde aanbrengen?

U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen dakisolatie aan de binnenzijde of dakisolatie aan de buitenzijde. Welke optie u kiest, hangt af van uw wensen. Wanneer u relatief weinig budget heeft en niet zit te wachten op een arbeidsintensieve klus, is het verstandig om de isolatie aan de binnenzijde aan te laten brengen. Dit wordt ook wel koud dakisolatie genoemd. Wilt u beschermd zijn tegen vochtproblemen en de constructie warm houden? Dan kiest u het beste voor warm dakisolatie, ofwel dakisolatie via de buitenzijde.

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie via de buitenzijde is een arbeidsintensieve klus. Voordat deze vorm van dakisolatie aangebracht wordt, is het belangrijk dat de huidige dakbedekking, het houten regelwerk en oud isolatiemateriaal verwijderd wordt. Vervolgens wordt er een nieuwe laag dampremmend folie aangebracht, wordt het isolatiemateriaal geplaatst en legt de vakman de dakbedekking weer terug. Veel gebruikt materiaal zijn PUR-platen. Het voordeel is dat u veel warmte binnenhoudt en een lagere energierekening heeft. Nadeel is wel dat het een grote klus is waar vakkennis bij nodig is. Schakel daarom een vakman in die de klus voor u uitvoert.

Dakisolatie binnenzijde

Bij dakisolatie aan de binnenzijde wordt er een houten of metalen frame geplaatst, waar de isolatie tussen geklemd wordt. Sommige isolatiematerialen hebben al een decoratieve afwerklaag, maar bij andere materialen is het verstandig ze af te werken met gipsplaat of houten panelen. Het is wel belangrijk dat er een dampscherm tussen de isolatie en de afwerkingslaag aangebracht wordt. Deze voorkomt dat vocht in het isolatiemateriaal en de constructie trekt. Voordeel hiervan is dat het snel gebeurd is.

Wilt u uw dak laten isoleren door een isolatie-expert?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier

GRATIS OFFERTES AANVRAGEN

Stappenplan aanbrengen dakisolatie op een schuin dak

In het volgende stappenplan leest u hoe een vakman een hellend dak aan de binnenzijde isoleert.

Dicht maken van kieren door platen van triplex aan te brengen. Heeft uw zolder geen kieren? Dan slaat de vakman deze stap over.

Een lat op de gording plaatsen die de dikte van isolatie heeft.

De vakman schroeft nu staande latten tussen de gordingen.

Het geraamte is klaar, nu is het plaatsen van die isolatie aan de beurt. Het materiaal wordt op maat gezaagd en tussen de gordingen geplaatst.

Na de isolatie, moet er een dampscherm geplaatst worden. Deze wordt vastgeniet aan het houten geraamte.

Met aluminiumtape worden de isolatieplaten aan het dampremmende folie bevestigd. Hiermee wordt voorkomen dat vocht via de naden in de isolatie terechtkomt.

De afwerking. Laat het isolatiemateriaal afwerken met gipsplaten, die bevestigd worden aan het isolatiemateriaal. Tot slot worden de naden en schroefgaten gevoegd.

dakisolatie-kosten

Kosten dakisolatie aanbrengen

Aangezien er meerdere manieren van dakisolatie zijn, is het lastig om vooraf een exacte prijs te noemen. Wanneer uitgegaan wordt van een gemiddelde zolder met een oppervlakte van 70m², varieert de prijs tussen de €1.500,- en €5.000,-.

De kosten per m² worden beïnvloed door de dakconstructie, welke methode er gebruikt wordt en voor welk materiaal gekozen is. Isolatie van een hellend dak via de binnenzijde is het goedkoopst. Laat u een plat dak isoleren, dan rekent u gemiddeld op €2.250,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen en voor de terugverdientijd.

Prijstabel: dakisolatie

Type dakisolatieGemiddelde kosten*Terugverdientijd
Schuin dak (buitenzijde)€3.500,- tot €5.000,-7 jaar
Schuin dak (binnenzijde)€1.500,- tot €3.000,-5 jaar
Plat dak (buitenzijde)€3.000,- tot €4.000,-6 – 7 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van het isoleren van een schuin dak ligt op 5 jaar. Dus stel, de kosten voor het isoleren van uw dak zijn €2000. Dat betekent dat u €400,- op jaarbasis kunt besparen. Na die 5 jaar verdient u er eigenlijk alleen nog maar op. Het is dus ook financieel zeer aantrekkelijk voor u om uw dak te isoleren. Er is geen reden om uw dak niet te voorzien van dakisolatie.

Vormen van isolatie

Er bestaan een heel aantal vormen van dakisolatie. Deze hebben allemaal eigen voordelen en nadelen. Het hangt er vanaf of u een plat dak of een schuin dak heeft welke dakisolatie het beste is. Bij een plat dak is de isolatie vrijwel altijd een klus voor een professioneel bedrijf. De prijzen verschillen ook van elkaar. We benoemen een viertal veelgenoemde isolatiemethoden voor het dak.

Platen voor dakisolatie

Hardschuimplaten zijn isolatieplaten die van verschillende materialen kunnen zijn. Vaak zijn dit kunststoffen zoals PUR, PIR of piepschuim. Deze platen hebben een goede isolatiewaarde en zijn, afhankelijk van het materiaal, brandwerend en laag vochtgevoelig. Het is het beste om deze platen aan de buitenkant van het dak aan te brengen voor het meest isolerende resultaat. Doe dit wanneer u uw dak renoveert, aangezien de pannen dan toch al van het dak af zijn. Dit geldt ook voor het aanbrengen van isolatie op een plat dak. De prijzen van hardschuimplaten liggen hoger dan voor de andere mogelijkheden.

Glaswol

Een andere veelgebruikte methode voor dakisolatie is glaswol, deze minerale isolatie is erg veelzijdig. Meestal wordt het geleverd op rollen waardoor het makkelijk te vervoeren en te plaatsen is. Bij hellende daken is een dikte van 160mm voor zeker aan te raden voor een goede isolatie. Het gebruik van glaswol heeft een heel aantal voordelen. Zo is glaswol geluidswerend, brandwerend en met prijzen van ongeveer €5,- tot €6,- per m2 een goedkope optie. Deze vorm van dakisolatie is ook zeer goed zelf aan te leggen. Een nadeel van glaswol is de irritatie die opstaat bij het gebruiken van het materiaal. Je handen zullen ervan gaan jeuken, maar dan niet op de goede manier.

Steenwol

Steenwol is een materiaal dat in veel opzichten vergeleken kan worden met glaswol. Het is ook een minerale isolatie dat wordt vervaardigd uit basalt of diabaas. Door de eigenschappen van deze stof veroudert steenwol vrijwel niet en is dus zeer duurzaam. Daarnaast is steenwol van alle reguliere isolatiematerialen de beste geluidsisolator. Daarnaast is het, net zoals glaswol, goed te verwerken. Deze dakisolatie werkt daarnaast ook brandvertragend. Steenwol heeft brandklasse A1 status. Door de basis van basalt is steenwol enorm vormvast. Na het leggen zal het dus niet krimpen of uitzetten. Hierdoor ontstaan er geen scheuren. De prijzen van steenwol verschillen van ongeveer €3,- tot €11,-, afhankelijk van de dikte die benodigd is.

Noppenfolie

Een vorm van dakisolatie die erg makkelijk werkbaar is. Voor de isolatie van het dak wordt vaak gebruik gemaakt van de aluminium variant. Deze heeft een gemetalliseerde laag waardoor het warmtestraling reflecteert. Aluminium noppenfolie is van alle materialen misschien wel het makkelijkst als u uw dakisolatie zelf aan wilt leggen. Het folie zorgt voor een dampdichte laag. Heeft u weinig ruimte om dakisolatie aan te leggen? Dan is noppenfolie de meest gebruiksvriendelijke oplossing voor het isoleren van uw dak. Daarnaast zijn de prijzen van aluminium noppenfolie met ongeveer 4,- per meter ook nog eens prima te betalen.

De ervaring van een woningeigenaar

U ziet in onderstaande video de ervaring van een klant met dakisolatie.

Zijn er subsidie mogelijkheden?

Als u in een koopappartement woont, waar u zelf de eigenaar van bent, is het mogelijk om via de VVE-subsidie aan te vragen voor woningisolatie. Met deze subsidie krijgt u zo’n 20% van de investering terug. Belangrijk is wel dat de aanvraag ingediend wordt voordat u de dakisolatie laat zetten.

Er was ook een potje met subsidie voor particulieren. Deze is helaas op. Wilt u investeren in isolatie, maar heeft u weinig spaargeld? Met de energiebrespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals dakisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

De voordelen van uw dak isoleren

Dakisolatie heeft verschillende voordelen. Het isoleren van uw dak zorgt voor meer wooncomfort en een aangenamer gevoel in huis. Bovendien bespaart u met dakisolatie het gasverbruik en dus op de energierekening. Een nieuw geïsoleerd dak gaat lang mee, hierdoor spaart u ook het milieu. Tot slot krijgt uw woning een beter energielabel. Dit zorgt ervoor dat uw woning meer waard wordt en u het eenvoudiger verkoopt. De voordelen op een rijtje:

Meer wooncomfort

Besparing op de energierekening

Beter voor het milieu

Waardestijging van de woning

Zelf doen of uitbesteden?

U kiest ervoor om dakisolatie te zetten. Gaat u dit zelf zetten, of besteed u de klus uit aan een vakman? Het is mogelijk om bepaalde soorten isolatie zelf te doen, denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van een schuin dak.

Laat u de buitenzijde isoleren of heeft u een plat dak die u wilt isoleren?

Dan is het sowieso verstandig om een professional in te schakelen. De vakmannen hebben ervaring, verstand van zaken en zijn gewend om op grote hoogte te werken. Bovendien hebben ze de juiste kennis en materialen.

Diverse offertes aanvragen

Dakisolatie is een verstandige investering. U krijgt er niet alleen een aangenamere woning voor terug, maar u bespaart ook op de energierekening én draagt zo bij aan een beter milieu. Bovendien heeft u een dergelijke investering al binnen een aantal jaren terugverdiend.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dakisolatie?

Dakisolatie

Meer wooncomfort binnen in je huis en energie besparen? Start dan met dakisolatie plaatsen, warmte blijft binnen en dakisolatie heeft een hoog rendement. Dakisolatie kan uitgevoerd worden met verschillende isolatiematerialen, belangrijk is of u een plat of een schuin dak heeft. De isolatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, isolatie via de binnenzijde, buitenzijde of de zolder isoleren. Op deze pagina leest u meer over hoe dakisolatie in zijn werk gaat, hoeveel dit gaat kosten en welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de isolatiematerialen.

Benieuwd naar de kosten voor dakisolatie? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van verschillende bedrijven offertes.

Waarom uw dak isoleren?

Uw dak isoleren kan om verschillende redenen, waarom is dakisolatie een goede keuze. Warme lucht stijgt op, als het dak niet is geisoleerd gaat de warmte gedeeltelijk verloren. Door het plaatsen van dakisolatie voorkomt u dit en zorgt u voor een warmer huis en een aangenamer leefklimaat. Nog een reden kan zijn dat u de zolder wilt gaan gebruiken als leefruimte. Door de juiste isolatie toe te passen wordt de ruimte warmer en is het aangenamer om te slapen of werken.

De voordelen van isolatie offertes vergelijken

Specialisten bij u in de buurt

Offertes aanvragen is gratis en vrijblijvend

Vergelijken + isoleren = dubbel besparen!

dakisolatie-schuin-dak

Dakisolatie plat dak

Voor het isoleren van een koud dak oftewel (plat dak) hebt u 3 verschillende opties. De opties zijn warm plat dak, koud plat dak en omgekeerd plat dak. De optie warm plat dak is het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie. De optie koud plat dak wordt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van het dakbeschot geplaatst. Andersom plat dak is een toepassing waarbij het isolatiemateriaal op de bestaande dakafdichting geplaatst wordt. Hierbij zorgt de bestaande dakbedekking voor waterkering. Alle 3 de opties hebben natuurlijk ook voor- en nadelen. Toch is een koud plat dak niet echt een aanrader. Hierdoor kunnne vochtproblemen onstaan. Kies alleen voor deze optie als een warm plat dak niet uitvoerbaar is.

Aanbrengen van isolatie op een plat dak

Wilt u uw platte dak isoleren dan heeft u te maken met een geheel andere constructie dan dat u uw schuine dak laat isoleren. Er zijn 3 mogelijkheden. Het meeste resultaat behaald u met een warme platdakisolatie. Het isolatiebedrijf kan dan aan de buitenzijde het materiaal plaatsen, de constructiematerialen word dan geplaatst in de isolatieschil. Is de isolatie geplaatst, dan kan de epdm of bitumen laag aangebracht worden. De opties hiervoor zijn EPDM (dakleer) of bitumen. EPDM is het beste, omdat de dakconstructie warmte opslaat en geleidelijk afgeeft. De materialen voor platdakisolatie zijn XPS- of PIR-platen.

Dakisolatie schuin dak

Via het dak gaat er enorm veel warmte verloren, meer dan 30%. Isoleert u een plat dak binnen of buiten, dan zijn er ook verschillende isolatiemethodes. De meest gangbare zijn aan de binnenzijde of aan de buitenzijde te isoleren. De binnenzijde isoleren is makelijker, voordeliger en kan sneller uitgevoerd worden. Het dak via de buitenzijde isoleren wordt veela het meest gedaan, op deze manier voorkomt u naden en kieren en de kans op condensatie- en vochtproblemen zijn minder. Lees hieronder alles over dakisolatie via de binnenzijde of buitenzijde.

Dakisolatie aan binnen- of buitenzijde aanbrengen?

Kiest u voor dakisolatie aan de binnenzijde of dakisolatie aan de buitenzijde. Uw wensen en budget bepalen welke isolatievorm voor u haalbaar is. Met een klein budget en arbeidsintensief weinig werk, is het mogelijk om de isolatie aan de binnenzijde te plaatsen. We noemen dit ook wel koud dakisolatie. Hierdoor kunnen vochtproblemen onstaan of moet er een vochtregulatiuesysteem geinstalleerd worden. Wilt u de constructie warm houden? Kies dan voor warm dakisolatie, ofwel dakisolatie via de buitenzijde. Dit is uiteindelijk de beste optie.

Dakisolatie buitenzijde

Kiest u voor dakisolatie via de buitenzijde, dan gaat het zo in zijn werk. Voordat de dakisolatie aangebracht kan worden, wordt de huidige dakbedekking, het regelwerk en bestaand isolatiemateriaal verwijderd. Daarna wordt er de nieuwe laag dampremmend folie aangebracht, Het isolatiemateriaal kan worden geplaatst en zal de vakman de dakbedekking weer terug plaatsen. De materialen gebruikt zijn vaak PUR-platen. Het voordeel van deze platen is dat ze relatief goedkoop zijn en u veel warmte binnenhoudt met een lagere energierekening onder aan de streep. Het enige nadeel is dat isoleren op deze manier, veel werk is, waar de nodige vakkennis bij komt kijken. Op deze website kunt in contact komen met isolatie specialisten die u graag van advies voorzien en veel geld kunnen besparen. Wij zeggen doen!

Dakisolatie binnenzijde

Dakisolatie aanbrengen aan de binnenzijde begint met het het plaatsen van een houten of metalen frame, hier tussen worden de isolatieplaten aangebracht. Er bestaan isolatiematerialen die niet afgewerkt hoeven te worden, maar de meest gebruikte afwerking is de isolatieplaten af te werken met gipsplaat of houten panelen. Het aanbrnegen van een damp mag niet vergeten worden. Deze voorkomt dat vocht in het isolatiemateriaal en de constructie trekt. Niet aanbrengen van een dampscherm kan vochtproblemen veroorzaken. Voordeel van binnen isolatie is dat de klus zeer snel uitgevoerd wordt.

Wilt u uw dak laten isoleren door een isolatie-expert?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier

Start hier met het aanvragen van offertes

Aanbrengen dakisolatie schuin dak vakman

Hieronder kunt u alvast bekijken hoe isolatie aan de binnenzijde uitgevoerd wordt.

1. Allereerst bekijkt de vakman of er openstaande verbindingen zijn in de constructie. Geen kieren of gaten? Dan is dit niet nodig.

2. Een frame aanbrengen waarin de isolatie geplaatst wordt.

3.  Dan worden er verbindingslatten geplaatst.

4. Het frame is nu gereed, het isolatiemateriaal wordt geplaatst. De isolatie kan word gezaagd en in het frame geplaatst.

5. Zit de isolatiemateriaal goed en recht in het frame, dan kan een dampscherm geplaatst worden. Deze wordt bevestigd op de isolatie en het frame.

6. Nu word rondom de dampscherm met vochtafsluitende plakband bv (aluminiumtape) de folie afgesloten en bevestigd. Hiermee voorkom je dat vocht in de naden en of de isolatie terechtkomt.

7. Dan de afwerking. Afwerken met gipsplaten, deze worden met schroeven bevestigd aan het frame. De naden en schroefgaten kunnnen met een gipsvulmiddel worden glad getrokken.

dakisolatie-kosten

Wat kost dakisolatie aanbrengen

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, om een goed beeld te krijgen van de kosten, is het niet direct mogelijk om een exacte prijs te te geven. Gaan we uit van een normale zolder met een oppervlakte van circa 70m², zal de kosten voor het laten isoleren varieren tussen  de €1.800,- en €5500,-.

De prijs per m² word bepaald door de dakconstructie zelf, de isolatievorm en voor welk materiaal gekozen is. Isoleren van een schuin dak via de binnenzijde is het voordeligst. Gaat u een plat dak isoleren, reken dan ongeveer op €3.750,-. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen en de terugverdientijd.

Prijstabel: dakisolatie

Type dakisolatieGemiddelde kosten*Terugverdientijd
Hellend dak (buitenzijde)€3.750,- tot €6.000,-7 jaar
Hellend dak (binnenzijde)€2.000,- tot €4.000,-5 jaar
Plat dak (buitenzijde)€3.000,- tot €4.000,-6 – 7 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van uw budget en wensen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Snelle terugverdientijd

Gemiddeld is de terugverdientijd van het isoleren van uw hellend dak ongeveer 5 jaar. Als de kosten voor het isoleren van uw dak €2000 zijn, betekend dit, dat u €400,- per jaar kunt besparen. Na 5 jaar verdient u op uw eigen investering. Het is financieel zeer aantrekkelijk uw dak te isoleren. Zoals u ziet is dakisolatie de beste keuze om energie te besparen en winst te behalen uit uw eigeninvestering.

Methoden van isolatie

Dakisolatie is op veel verschillende en op diverse manieren uit te voeren. Alle opties geven hun eigen rendement en hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Afhankelijk of u een plat dak of een schuin dak heeft, bepaald welke dakisolatie het beste is. Bij een platdak is het verstandig professioneel advies te vragen bij minimaal 3 isolatie specialisten. Tevens vergelijkt u de prijs van iedere vakman. Hieronder vind u veel gebruikte isolatiematerialen voor uw dak.

PUR/PIR-platen voor dakisolatie

PUR-schuimplaten is isolatiemateriaal die in verschillende maten en soorten verkrijgbaar is. Het zijn vaak kunststoffen zoals PUR, PIR of piepschuim. Dit isolatiemateriaal heeft een goede isolatiewaarde en zijn, afhankelijk van uw keuze, brandwerend en bijna vochtgevoelig. Deze platen breng je het beste aan op de buitenzijde van uw dak, zo hebt u het meest isolerende resultaat. De isolatie kunt u uit laten voeren als u uw dak gaat vernieuwen, dan zijn de pannen van het dak en is isolatie relatief goedkoop uitvoerbaar. Voor isolatie van een plat dak is dit hetzelfde. De prijs voor PUR-isolatieplaten zijn het duurst en geven dan ook het meeste rendemnet met energiebesparen. Voordeligere isolatieplaten zijn ook rendabel al is de besparing dan lager.

Glaswol rollen

Dakisolatie met glaswol, en voordelige manier van isoleren creeërt u met glaswol. De glaswol is overal verkrijgbaar en kan makkelijk verwerkt en vervoerd worden. Wij raden aan om bij een hellend dak minimaal een dikte van 160mm te gebruiken voor een goede isolatie. Glaswol heeft ook meerdere voordelen. Glaswol is geluidswerend, brandwerend en relatief goedkoop in de aanschaf. Isoleren met glaswol is goed zelf te realiseren. Bij de verwerking hiervoor dient u wel een stofmasker te dragen en een shirt met lange mouwen. Het glas is de glaswol kan voor irritatie zorgen. De kosten voor glaswol varieren van €3,- tot €5,- euro per vierkante meter.

Steenwol rollen

We gaan het nu hebben over steenwol. Steenwol, lijkt erg veel op glaswol. Het is een minerale isolatie dat wordt gemaakt van basalt of diabaas. Hierdoor heeft steenwol het voordeel dat het erg lang meegaat, de stof verweerd of vergaat niet en is dus erg duurzaam. Steenwol is ook een veelalgebruikt isolatie materiaal voor geluidsisolatie. Ook steenwol laat zich makkelijk verwerken. Tevens is de steenwol brandvertragend. Steenwol heeft brandklasse A1 status.  De kosten voor steenwol zijn afhankelijk van uw wensen en budget,  afhankelijk van de dikte ongeveer €4,- tot €13,-.

Een deken van Noppenfolie

Noppenfolie bestaat uit lucht in kleine plastic zakjes.  Door te isoleren op deze methode plaatst u een deken met kleine ruimte gevuld met lucht. Op de noppenfolie is ook een aluminiumlaag mogelijk die warmte refelcteerd. Isoleren met aluminium noppenfolie is eenvoudig zelf uit te voeren en om te starten met energiebesparen. De folie zorgt voor een laag stilstaande lucht tussen uw dak en woonruimte. Zelf dakisolatie aan brengen? Dan is noppenfolie de juiste keuze en  oplossing voor het isoleren van uw dak. De kosten voor aluminium noppenfolie bedragen gemiddeld 5,- per vierkante meter.

Dakisolatie uitgevoerd thuis bij

Bekijk de ervaring van een klant, thuis en dakisolatie.

Hoe krijg ik subsidie?

Vanaf 2 september 2019 is subsidie mogelijk voor woningeigenaren en VvE woongebouwen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor woningisolatie. De subsidie varieert nogal. VvE’s profiteren van 20% op gemeenschappelijke woningisolatie. Voor woningeigenaren gelden er subsidie per vierkante meter. De subsidie dient aangevraagd te worden voordat u de dakisolatie laat zetten.

Het potje voor subsidie voor particulieren, bedraagt dit jaar 84 miljoen euro. Wees er snel bij want op=op. Wilt u isolatie plaatsen en heeft er op dit moment geen budget voor? Met de energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals dakisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Bekijk de voordelen van uw dak isoleren

Uw dak laten isoleren heeft veel voordelen. Dakisolatie zorgt voor meer wooncomfort en een aangenamer leefklimaat. Met de juiste dakisolatie bespaart u enorm op het gasverbruik en de energierekening. Dakisolatie is ook erg duurzaam en gaat lang mee. Door uw dak te isoleren krijgt uw woning een energielabel. De waarde van uw woning stijgt en is eenvoudig te verkopen. Voordelen van dakisolatie:

  Vehoogd leef en werkklimaat

  Enorme besparing energierekening

  Milieu bewust

  Waarde woning stijgt

DoehetZelf of uitbesteden?

Zo nu is het tijd om een keuze te maken op basis van uw budget en wensen. Wordt het een doe het zelf klus of schakeld u een vakman in? Sommige besproken isolatiemethoden zijn goed zelf te doen. Zoals de noppenfolie of glaswol isolatie. Deze isolatievormen kun je makkelijk zelf doen, via de binnenzijde. Toch is het rendement op deze isolatiematerialen minder dan met professionele methoden.

Wilt u via de buitenzijde isoleren of heeft u een plat dak die u wilt isoleren?

Schakel dan een vakman in, vraag advies en bekijk samen de mogelijkheden. De isolatiespecialisten beschikken over de juiste kennis en hebben ervaring met het toepassen van diverse systemen. Het advies is vaak gratis, geheel vrijblijvend en kost u niets, de vakman laat u dan ook weten, wat de kosten zijn op basis van uw wensen en budget.

Wilt u uw dak laten isoleren door een isolatie-expert?

Gratis offertes aanvragen

Dakisolatie plaatsen is energiebesparend en dus verlaag je jaarlijks de kosten voor gas en stroom. Na de terugverdientijd maak je alleen maar winst. U profiteerd tevens van een warme woning, draagt bij aan het milieu en bespaard op de energierekening. De terugverdientijd van isolatie ligt gemmiddeld rond de 5-6 jaar.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dakisolatie?

Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere specialisten een prijsopgaaf op maat. Door deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u op de kosten én vindt u eenvoudig een specialist uit uw eigen omgeving! Ook uw gevel laten isoleren? Ga dan naar de pagina over gevelisolatie.

Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere specialisten een prijsopgaaf op maat. Door deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u op de kosten én vindt u eenvoudig een specialist uit uw eigen omgeving! Ook uw gevel laten isoleren? Ga dan naar de pagina over gevelisolatie.