VvE Energie besparen

Een goed geïsoleerd woongebouw is een energiezuinig woongebouw. Is het dak en gevel geïsoleerd, dan levert dat een flinke besparing aan verwarmingskosten op. En het wooncomfort stijgt mee! Isolatie van de gevel, dak of vloer is nu extra aantrekkelijk door de subsidies.

Wilt meer weten over de subsidies? Onze isolatieadviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs. In dit gesprek bespreken we samen de mogelijkheden, prijzen van isolatie en de subsidies.

Dakisolatie

Een dak met weinig isolatie is een van de grootste energie verspiller van het gebouw. Is het dak geïsoleerd met goede dakisolatie dan bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. En u woont gaat het wooncomfort omhoog. Veel woningen in Nederland hebben een geïsoleerd dak, maar deze zijn matig geïsoleerd. Besparen op de energiekosten? Laat het dak eens inspecteren. Meestal is met matige isolatie de besparing al behoorlijk te verbeteren.

Een goed geïsoleerd dak verhoogd het wooncomfort van alle appartementen. De warmte blijft binnen en constant in alle ruimtes. Weliswaar is het zo dat de bewoners aan de geïsoleerde elementen meer profiteren van de isolatie maar in verhouding is iedereen voordeliger uit. Alle appartementen verliezen minder warmte, wat resulteert in minder stoken.

Gevelisolatie

Basis energiezuinig renoveren met gevelisolatie. Wilt u de gevel isoleren dan zijn er meerdere mogelijkheden. Het isoleren van de gevel kan dmv spouwmuurisolatie, binnenmuurisolatie en buitenmuur isolatie. De spouwmuur is een buitengevel die bestaat uit twee stenen muren met daartussen de (spouw) van 7 tot 12 centimeter. Met spouwmuurisolatie vult u die ruimte op, met bijvoorbeeld met hr++ piepschuim bolletjes of glaswol vlokken.

Het isolatiebedrijf boort aan de buitenkant gaten in de voegen van de gemetselde gevel. Middels deze boorgaten vult het bedrijf de spouw met het isolatiemateriaal naar keuze. De gaten worden daarna weer netjes dichtgestopt met specie van bestaande kleur. Na de spouwmuurisolatie ziet u er niets meer van.

Binnenmuur of buitenmuur isoleren?

Er zijn verschillende manieren en soorten isolatiemateriaal. De verschillen tussen de materialen zijn niet groot, de verschillende materialen isoleren ongeveer allemaal even goed. Belangrijk is te kiezen voor isolatiemateriaal met het KOMO-keurmerk! Bij binnenmuurisolatie plaats men een voorzetwand met isolatiemateriaal tegen de binnenmuur. Bij buitenmuur isolatie is de werkwijze identiek alleen de afwerking geschied met een pleister of steenstrips. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol of EPS-platen.

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde is vooral afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal, breedte van de spouw, en of het gebruikte isolatiemateriaal. De isolatiewaarde van de gevel, de stenen plus het isolatiemateriaal – (tw Rc-waarde) komt ná isolatie van een spouw van 6 centimeter breedte uit op circa rd-1,7. Is de spouw gevelmuur niet geïsoleerd dan geldt (gemiddeld een Rc van 0,4).

Als u het gebouw energie neutraal wilt maken, is daarvoor een Rc nodig van minimaal 4,5 en dat haalt u niet met alleen spouwmuurisolatie. De buitenmuren vanaf de buitenzijde isoleren, verandert het aanzicht van het woongebouw. Meestal hebt u daarvoor een vergunning nodig van de gemeente. En als laatste toestemming van de Algemene Ledenvergadering!

De Subsidie energiebesparing voor Vereniging van Eigenaren is 20%.

Voorwaarde is dat u de 2 vormen van isolatie combineert, bijvoorbeeld (dak, vloer of gevel en glas). Klik hier voor een gratis adviesgesprek aan huis. In dit gesprek ontvangt u alle informatie over de nieuwe regeling en de prijzen.

Kruipruimte of bodemisolatie

Bodemisolatie

Bodem isoleren? Dan wordt een laag isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte gelegd. Hr++ EPS-isolatie korrels, schelpen of een thermische folie worden veel gebruikt.

Isolatieglas en de voordelen

Comfortabel wonen begint bij een prettige binnentemperatuur, en dus bij goede isolatie. Heeft u last van tocht rond de ramen, of een temperatuur die maar niet prettig is te krijgen? Dan is dubbele beglazing een heel goede investering.

Voor een gemiddelde appartement met 20 m2 aan glas betaalt u gemiddeld € 2.500 voor het laten plaatsen van dubbel glas. Verderop in deze website gaan we dieper in op de verschillende soorten dubbel glas, en meerdere prijsindicaties. Hierbij gaan wij uit van de meest geplaatste glassoort HR++ glas. Kom alles te weten over dubbel isolatieglas.

Vloerisolatie

De onderkant van de vloer isoleren? Hier wordt het isolatiemateriaal vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Gaat u voor maximaal resultaat, leg dan op de bodem een thermo folie. De combinatie zorgt ervoor dat het effect van de isolatie wordt versterkt. Doordat er is geen direct contact meer is tussen de grond in de kruipruimte en de vloer, hierdoor zal de energiebesparing hoger uitvallen. Vergeet ook niet de leidingen te isoleren.

Kruipruimte

Combineer kruipruimte isolatie met vloerisolatie? Dan bent u verzekerd van een goede besparing en een prettige binnen temperatuur. Direct inzicht in de mogelijkheden en kosten maak dan een gratis adviesafspraak. Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs om samen de mogelijkheden te bespreken.