Gevelisolatie kom alles te weten

Een nieuw jasje aan uw buitengevel geven, flink op energiekosten besparen en een beter leefklimaat creëren? Dan is gevelisolatie de juiste keuze. Het isoleren van de buitengevel wordt toegepast als het isoleren van de spouwmuur niet mogelijk is of als het aanzicht van de gevel is verslechterd. Gevelisolatie wordt uitgevoerd met EPS platen. Deze worden op de gevel geplakt en afgewerkt met een laag van spagtelputz, glad stucwerk of beplating van hout of steenstrips.

Benieuwd naar wat gevelisolatie kost?

Wat zijn de kosten voor gevelisolatie of wilt u meer weten over welke mogelijkheden er zijn voor uw situatie. Ons advies is, vraag advies en offertes aan bij  isolatiespecialisten bij u in de regio. Vraag hier advies en offertes aan via het offerteformulier. Isolatie offertes vergelijken brengt u gratis en snel in contact met meerdere bedrijven, die u graag te woord staan bij uw isolatieproject.

De mogelijkheden van gevelisolatie?

Gevelisolatie wat is dat? Gevelisolatie kun je op verschillende manieren uitvoeren. Op deze pagina vindt je informatie over isolatie aan de buitenzijde van de gevel, isoleren van de binnenzijde van de gevel of spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is het meest toegepaste systeem in Nederland. Deze vorm van isolatie is relatief gezien het goedkoopst en de besparing het meest. Huizen van voor 1985 hebben geen spouwmuur of een heel kleine ruimte in de spouwmuur. De spouw volspuiten heeft dus weinig effect. In deze situatie wordt er vaak gekozen voor buitengevelisolatie. Bij buitengevelisolatie bevestigd het isolatiebedrijf isolatieplaten op de buitengevel, opvolgend wordt de gevel afgewerkt met spagtelputz, stucwerk of gevelbekleding.

Vergunning aanvragen ja of nee?

Gaat u gevelisolatie plaatsen vraag dan eerst een vergunning aan. Vaak is dit verplicht, omdat dit het uiterlijk van de gevel wijzigt. Woont u in een beschermd stadsgezicht dan kan het zijn dat u geen vergunning krijgt, dit is omdat het aanzicht niet gewijzigd mag worden. Woont u niet in een stadsgezicht dan krijgt u vaak eenvoudig een vergunning. Geen vergunning, dan is binnenmuur isolatie een optie.

buitenisolatie

Kosten gevelisolatie buitenzijde

Gaat u gevelisolatie plaatsen aan de buitenzijde dan moet u rekening op een flinke investering. De kosten voor gevelisolatie van een gemiddelde eengezinswoning bedraagt ongeveer €14.000,-. Een flinke investering dus. De besparing met gevelisolatie is dan ook zeer hoog. De prijzen worden bepaald door diverse factoren, het oppervlakte van de te isoleren gevels, de materiaalsoort en de arbeidskosten. Voor buitengevelisolatie moet u rekenen op een gemiddelde prijs per m² van €135,- tot €150,-. Onderstaande tabel geeft u wat meer inzicht in de prijzen voor gevelisolatie.

Prijstabel: Gevelisolatie gevels buiten

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs buitenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €3.750,- tot €3.950,- €135,- tot €150,-
Rijtjeshuis 65 m² €8.750,- tot €9.850,- €135,- tot €150,-
Hoekwoning 65 m² €9.750,- tot €10.550,- €140,- tot €160,-
2 onder 1 kap 105 m² €13.750,- tot €17.550,- €115,- tot €160,-
Vrijstaande woning 150 m² €18.100,- tot €22.050,- €120,- tot €150,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen gevelisolatie buitenzijde

Het aanbrengen van buitengevelisolatie is een duurzame manier van isoleren, en profiteerd u van veel voordelen. Met gevelisolatie zorgt u ervoor dat warmte niet naar buiten verdwijnt, maar in huis blijft. Hierdoor ontstaat er een aangenaam leef- en werkklimaat. Tevens kan de verwarming een aantal graden lager, dit ziet u dan weer terug op de energierekening van uw energieleverancier. Bij warme temperaturen zorgt gevelisolatie ervoor dat de hitte buiten blijft en in de winter, houdt het de kou buiten. Van vochtproblemen is dan geen sprake meer. Als laatste profiteert u ook nog eens van een waardestijging van uw woning, het energielabel van uw huis wordt beter.

Vergunningen voor buitengevelisolatie?

Het toepassen van gevelisolatie op de buitengevels is een goede investering. Alleen zal het uiterlijk van uw huis veranderen. Dit is hoofdzakelijk afhankelijk van de afwerkkeuze die u maakt. Afwerken van de isolatieplaten kan met gevelbekleding in de vorm van stucwerk, spagtelputz of steenstrips. Omdat het uiterlijk van uw woning zodanig veranderd, heeft u hier een vergunning voor nodig van de gemeente. Meestal is buitengevelisolatie wel toegestaan. Betreft het monumentale panden, beschermd stadsgezicht of rijtjeshuizen dan kan het zijn dat gevelisolatie niet is toegestaan. Via deze link kunt u een vergunning aanvragen en zien of uw huis in aanmerking komt voor een vergunning. De website van het omgevingsloket

De voordelen van buitengevelisolatie?

Prijs gevelisolatie binnenzijde

Het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van uw huis is al mogelijk vanaf €90,- per m². Dit is vaak inclusief afwerking. De isolatie die wordt geplaatst is dan dikker dan isolatie van de spouw. De prijs voor gevelisolatie aan de binnenzijde kan sterk varieëren, vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende isolatiespecialisten. Voor een rijtjeshuis betaalt u ongeveer €6.750,- voor isolatie aan de binnenkant van de gevel. Voor een appartement, liggen de vanafprijzen rond de €2.750-. In onderstaande tabel vindt u meer prijzen voor gevelisolatie aan de binnenzijde.

Prijstabel: Prijs gevelisolatie binnenzijde

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €2.750,- tot €3.150,- €91,- tot €115,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.750,- tot €7.150,- €99,- tot €125,-
Hoekwoning 65 m² €6.900,- tot €7.950,- €110,- tot €125,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.750,- tot €11.750,- €89,- tot €115,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €110,- tot €125,-

* De prijzen in deze tabel zijn gemiddeld, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen isolatie binnenzijde

Gevelisolatie via de binnenzijde wordt toegepast als alle andere opties van isolatie niet toepasbaar zijn. De meest woningen hebben geen weinig isolatie, hierdoor verliest uw woning veel warmte. Isoleert u de binnenkant dan profiteerd u van diverse voordelen. De energierekening wordt lager, de warmte blijft in huis hangen. Vochtproblemen en kou zijn dan verleden tijd, en uw woon- of werkklimaat stijgen. De isolatiespecialisten werken de isolatie ook geheel af met gipsplaten of een andere bekleding. Uiteraard zal dit de waarde van uw huis doen stijgen.

Wat is het verschil met isoleren van de spouwmuur?

Wilt u de spouw isoleren, dan wordt deze volgespoten met vlokken of parels, isoleert u de binnenzijde van de gevel, dan worden er isolatieplaten of glas- en  steenwol materiaal geplaatst tegen de muren. Spouwmuurisolatie is de voordeligste vorm, meestal heeft spouwmuurisolatie een terugverdientijd van gemiddeld 4-5 jaar. Gevelisolatieplaten plaatsen leverd wel meer rendement op dus een nog lagere energierekening.

dakisolatie-kosten

Isolatie mogelijkheden

Er bestaan diverse materiaalsoorten voor het isoleren van de gevel. De vorm die u kiest, is afhankelijk van uw budget en wensen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld isolatieplaten, stucwerk, spagtelputz, gipsplaten of steenstrips. Nog een vorm van afwerking is gevelbekleding van metaal of hout.

Isolatieplaten EPS

EPS isolatieplaten kunt u gebruiken om de gevel te isoleren aan de binnenzijde en buitenzijde van de gevel. Er zijn veel verschillende materialen verkrijgbaar met ieder zijn eigen isolatiewaarde. De isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen en eenvoudig aan te brengen. De meest gerbuikte materiaalsoorten voor isolatie zijn EPS-platen, XPS-platen, PUR-platen of PIR-platen. De isolatiespecialist bevestigd de platen met SL 700 hechtmortel op de muur, en als premium optie kan gekozen worden om de isolatieplaten extra vast te zetten met pluggen.

Stucwerk/spagtelputz

De meest toegepaste vorm van gevelisolatie is de buitengevel isoleren met isolatieplaten en af te werken met stucwerk of spagtelputz. De isolatievorm is relatief goedkoop, weegt weining en uw woonhuis krijgt een nieuw jasje. De gevelisolatie houd de warmte binnen en de gevel is beschermt tegen kou, vocht en bevriezing. Hierdoor zal een warm en fijn leef- of werkklimaat onstaan in uw woning. Uiteindelijk is deze vorm van isolatie de beste manier om flink te besparen op de energierekening.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Allereerst worden isolatieplaten tegen de gevel geplaatst, de platen worden daarop uitgevlakt met bewapeningsmortel SL 700. Hierop wordt er een bewapening gaas geplaatst, tegen stoten en mechanische belasting en nogmaals afgewerkt met bewapingsmortel. De gevel wordt dan voorbewerkt met voorstrijkmiddel, ter bevordering van hechting en opheffen van zuiging.  De platen kunnen nu worden afgewerkt met een gevelbekleding naar keuze. Meest gebruikte materialen zijn sierpleister (spagtelputz), stucwerk en houten of metalen gevelbekleding.

Gevelisolatiesystemen buitenzijde

De vormen van gevelisolatie op de buitengevels bestaat uit isolatieplaten, een mortellaag, bewapeningslaag en een decoratieve afwerklaag. De verkrijgbare gevelisolatiesystemen zijn van hoge kwaliteit en hebben elk hun eigen voordelen.

Het energieverbruik is fors lager en het leef- en werkklimaat wordt beter. In de zomer zal het koeler zijn in huis, omdat de warmte buiten blijft door de isolatie en in de winter blijft de warmte in huis behouden. De terugverdientijd van gevelisolatie is meestal tussen de 10 tot 15 jaar. Op gevelisolatie geldt  vanaf 2 september 2019 een subsidie van 25 euro per m2. Wees er snel bij want op=op. Vraag bij uw eigen gemeente, welke subsidie mogelijkheden bestaan voor het isoleren van uw huis.

Steenstrips afwerking

Toepassen van steenstrips heeft vele voordelen, uw woning wordt volledig afgesloten met een gevelbekleding. De isolatie zorgt voor een gehele afsluiting van lucht en vocht stromingen en zal dus een forse besparing opleveren op de energierekening. Bij het gebruik van steenstrips afwerking veranderd het aanzicht van de gevel niet. Dit is ook erg belangrijk bij het aanvragen van een vergunning. Wijzigt de huidige karakter van de gevel niet, dan krijigt u  eventueel toch een vergunning voor monumentale of woningen in het stadsgezicht. De steenstrips worden door middel van verlijming aangebracht en de steenstrips kunnen zowel zonder als met voegen geplaatst worden.

Gevelbekleding met houtelementen

Gaat u de gevel afwerken met hout, dan heeft u de keuze uit thermowood of tropisch hardhout. De houten platen worden met een frame op de isolatie bevestigd. Vaak gebeurd dit horizontaal of verticaal. De houten gevelbekleding laat uw woning stralen en geeft een warme en authentieke uitstraling. De houten afwerking is te verkijgen in onbehandeld of behandeld met een verf of olie. Onbehandeld hout kan in de loop van de jaren vergrijzen. Het hout is eenvoudig te onderhoud met olie of een jaarlijkse schilderbeurt. Dit zal het uiterlijk langer stralend houden en het aanzicht van uw woning of woongebouw verrijken.

Gevelisolatie via de binnenzijde of de buitenzijde?

Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan!

Wat te verwachten van de isolatiespecialist?

Lees hier hoe een isolatiespecialist de isolatie aanbrengt op de buitengevel?

Allereerst plaatst de specialist isolatieplaten tegen de bestaande gevel. Hier overheen wordt de nieuwe gevelbekleding geplaatst, vaak in de vorm van spagtelputz, stucwerk, steenstrips of andere isolatiesoorten. Bij het isoleren van de buitenzijde zijn wel behoorlijke arbeidskosten en materiaalkosten van toepassing.

Wilt u de gevel aan de binnenzijde isoleren? Dan wordt dit uitgevoerd doormiddel van het plaatsen van voorzetwanden op de binnenmuur. Er wordt een houten frame geplaatst en hiertussen plaatst men het isolatiemateriaal.
Binnenmuurisolatie is meestal goedkoper dan isolatie op de buitengevel. Binnenmuurisolatie gekozen? Let er dan op, dat de isolatie op de juiste manier wordt geplaatst en dat er een dampscherm tussenkomt, hierdoor voorkomt u vochtproblemen in de toekomst.

Tips en weetjes voor gevelisolatie

De keuze gemaakt om gevelisolatie aan te brengen door een isolatiespecialist? Houdt dan rekening met de volgende weetjes. Vraag isolatiespecialisten om vrijblijvend advies. Om u een beeld te geven, hebben we enkele aandachts punten hieronder beschreven.

  Bekijk eerst goed of er al isolatie aanwezig is. Is er niets zichtbaar, vraag dan een isolatiebedrijf om advies en een controle.

Start u met isoleren, vergeet dan niet ook advies te vragen of offertes aan te vragen voor de isolatie van de rest van uw woonhuis. Het is goed mogelijk dat bij het toepassen van een isolatiemiddel er vochtproblemen kunnen ontstaan. Soms is het voordeliger om meerdere isolatiemiddelen toe te passen. De prijs zal dan ook enigzins aantrekkelijker worden.

  Vraag goed na bij uw gemeente wat de voorwaarden zijn en of isolatie wel is toegestaan. Bij monumentale en stadgezicht woningen kan het zijn dat de gekozen isolatievorm moet worden aangepast om een vergunning te verkrijgen.

Is er subsidie mogelijk?

Vanaf 2 september 2019 is subsidie mogelijk voor woningeigenaren en VvE woongebouwen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor woningisolatie. De subsidie varieert nogal. VvE’s profiteren van 20% op gemeenschappelijke woningisolatie. Voor woningeigenaren gelden er subsidie per vierkante meter. De subsidie dient aangevraagd te worden voordat u de isolatie laat plaatsen.

Het potje voor subsidie voor particulieren, bedraagt dit jaar 84 miljoen euro. Wees er snel bij want op=op. Wilt u isolatie plaatsen en heeft er op dit moment geen budget voor? Met de energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals gevelisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Naast landelijke subsidies zijn er in bepaalde gemeentes ook subsidies beschikbaar voor isolatiewerken. Of dit in uw gemeente geldt en hoeveel dit eventuele bedrag is, kunt u het beste navragen bij uw eigen gemeente. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer voor meer informatie.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gekozen voor gevelisolatie laten aanbrengen op de gevels van uw woning omdat u uw energierekening wilt verlagen? Of wilt u het leef- of leefklimaat verbeteren voor meer woon- of werkcomfort? Dan is gevelisolatie de beste optie voor u.

Op deze website komt u meer te weten over de prijzen, de isolatiematerialen en de terugverdientijd?

Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor gevelisolatie op of in uw woning. Vraag hier  via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten  op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning. Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!

Dakisolatie

Meer wooncomfort creëren en de stookkosten verlagen? Laat dan dakisolatie plaatsen, zodat de warmte beter in huis blijft hangen. Dakisolatie gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk of u een plat of een schuin dak heeft. De meest gebruikelijke manieren zijn isolatie via de binnenzijde, buitenzijde of de zoldervloer isoleren. U leest hier meer over hoe dakisolatie in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de materialen.

Benieuwd naar de kosten voor dakisolatie? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van verschillende bedrijven offertes.

 

Waarom uw dak isoleren?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom dakisolatie een goede keuze is. Warme lucht stijgt op, dus wanneer uw dak niet geïsoleerd is gaat deze warmte gemakkelijk verloren. Met dakisolatie voorkomt u dit en zorgt u voor een warmer huis en een aangenamer leefklimaat. Een andere reden kan zijn dat u van de zolder een leefruimte wilt maken. Door te isoleren wordt de ruimte warmer en is het fijner om in te slapen of werken.

De voordelen van onze werkwijze

  Altijd een specialist uit uw eigen regio

  Geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

  Vergelijken = besparen!

dakisolatie-schuin-dak

Dakisolatie plat dak

Het isoleren van een plat dak gebeurt op 3 verschillende manieren. Dit zijn warm plat dak, koud plat dak en omgekeerd plat dak. Een warm plat dak is het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie. Bij een koud plat dak wordt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van het dakbeschot geplaatst. Omgekeerd plat dak is een toepassing waarbij het isolatiemateriaal op de bestaande dakafdichting komt te liggen. Hierbij zorgt de bestaande dakbedekking voor waterkering. Alle 3 de manieren hebben voor- en nadelen. Echter is een koud plat dak niet aan te raden. U kiest deze methode alleen als een warm plat dak niet mogelijk is.

Aanbrengen van isolatie op een plat dak

Isoleren van een plat dak heeft een andere aanpak dan een schuin dak isoleren. Er zijn 3 methoden. De meest efficiënte methode is warm platdakisolatie. Hierbij gaat de isolatiespecialist aan de buitenzijde het materiaal leggen, zodat de constructiematerialen in de isolatieschil zitten. Na het plaatsen van de isolatie, wordt er een afdekkingslaag aangebracht. Vaak in de vorm van EPDM, dakleer of roofing. Deze methode is het beste, omdat de dakconstructie de warmte opslaat en geleidelijk afgeeft. Veelgebruikte materialen voor platdakisolatie zijn XPS- of PIR-platen.

Dakisolatie schuin dak

Zoals al bekend, gaat er veel warmte verloren door het dak, namelijk zo’n 25%. Net als bij een plat dak, zijn er bij een schuin dak ook verschillende isolatiemethodes. U kunt kiezen om via de binnenzijde of aan de buitenzijde te isoleren. Via de binnenzijde is eenvoudiger, goedkoper en minder arbeidsintensief. Isolatie via de buitenzijde heeft echter vaak de voorkeur omdat op die manier naden en kieren voorkomen worden en de kans op condensatie- en vochtproblemen aanzienlijk verkleind wordt. U leest hieronder meer over dakisolatie via de binnenzijde of buitenzijde.

Dakisolatie aan binnen- of buitenzijde aanbrengen?

U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen dakisolatie aan de binnenzijde of dakisolatie aan de buitenzijde. Welke optie u kiest, hangt af van uw wensen. Wanneer u relatief weinig budget heeft en niet zit te wachten op een arbeidsintensieve klus, is het verstandig om de isolatie aan de binnenzijde aan te laten brengen. Dit wordt ook wel koud dakisolatie genoemd. Wilt u beschermd zijn tegen vochtproblemen en de constructie warm houden? Dan kiest u het beste voor warm dakisolatie, ofwel dakisolatie via de buitenzijde.

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie via de buitenzijde is een arbeidsintensieve klus. Voordat deze vorm van dakisolatie aangebracht wordt, is het belangrijk dat de huidige dakbedekking, het houten regelwerk en oud isolatiemateriaal verwijderd wordt. Vervolgens wordt er een nieuwe laag dampremmend folie aangebracht, wordt het isolatiemateriaal geplaatst en legt de vakman de dakbedekking weer terug. Veel gebruikt materiaal zijn PUR-platen. Het voordeel is dat u veel warmte binnenhoudt en een lagere energierekening heeft. Nadeel is wel dat het een grote klus is waar vakkennis bij nodig is. Schakel daarom een vakman in die de klus voor u uitvoert.

Dakisolatie binnenzijde

Bij dakisolatie aan de binnenzijde wordt er een houten of metalen frame geplaatst, waar de isolatie tussen geklemd wordt. Sommige isolatiematerialen hebben al een decoratieve afwerklaag, maar bij andere materialen is het verstandig ze af te werken met gipsplaat of houten panelen. Het is wel belangrijk dat er een dampscherm tussen de isolatie en de afwerkingslaag aangebracht wordt. Deze voorkomt dat vocht in het isolatiemateriaal en de constructie trekt. Voordeel hiervan is dat het snel gebeurd is.

Wilt u uw dak laten isoleren door een isolatie-expert?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier

Stappenplan aanbrengen dakisolatie op een schuin dak

In het volgende stappenplan leest u hoe een vakman een hellend dak aan de binnenzijde isoleert.

  Dicht maken van kieren door platen van triplex aan te brengen. Heeft uw zolder geen kieren? Dan slaat de vakman deze stap over.

  Een lat op de gording plaatsen die de dikte van isolatie heeft.

  De vakman schroeft nu staande latten tussen de gordingen.

  Het geraamte is klaar, nu is het plaatsen van die isolatie aan de beurt. Het materiaal wordt op maat gezaagd en tussen de gordingen geplaatst.

  Na de isolatie, moet er een dampscherm geplaatst worden. Deze wordt vastgeniet aan het houten geraamte.

  Met aluminiumtape worden de isolatieplaten aan het dampremmende folie bevestigd. Hiermee wordt voorkomen dat vocht via de naden in de isolatie terechtkomt.

  De afwerking. Laat het isolatiemateriaal afwerken met gipsplaten, die bevestigd worden aan het isolatiemateriaal. Tot slot worden de naden en schroefgaten gevoegd.

dakisolatie-kosten

Kosten dakisolatie aanbrengen

Aangezien er meerdere manieren van dakisolatie zijn, is het lastig om vooraf een exacte prijs te noemen. Wanneer uitgegaan wordt van een gemiddelde zolder met een oppervlakte van 70m², varieert de prijs tussen de €1.500,- en €5.000,-.

De kosten per m² worden beïnvloed door de dakconstructie, welke methode er gebruikt wordt en voor welk materiaal gekozen is. Isolatie van een hellend dak via de binnenzijde is het goedkoopst. Laat u een plat dak isoleren, dan rekent u gemiddeld op €2.250,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen en voor de terugverdientijd.

Prijstabel: dakisolatie

Type dakisolatie Gemiddelde kosten* Terugverdientijd
Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- 7 jaar
Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- 5 jaar
Plat dak (buitenzijde) €3.000,- tot €4.000,- 6 – 7 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van het isoleren van een schuin dak ligt op 5 jaar. Dus stel, de kosten voor het isoleren van uw dak zijn €2000. Dat betekent dat u €400,- op jaarbasis kunt besparen. Na die 5 jaar verdient u er eigenlijk alleen nog maar op. Het is dus ook financieel zeer aantrekkelijk voor u om uw dak te isoleren. Er is geen reden om uw dak niet te voorzien van dakisolatie.

Vormen van isolatie

Er bestaan een heel aantal vormen van dakisolatie. Deze hebben allemaal eigen voordelen en nadelen. Het hangt er vanaf of u een plat dak of een schuin dak heeft welke dakisolatie het beste is. Bij een plat dak is de isolatie vrijwel altijd een klus voor een professioneel bedrijf. De prijzen verschillen ook van elkaar. We benoemen een viertal veelgenoemde isolatiemethoden voor het dak.

Platen voor dakisolatie

Hardschuimplaten zijn isolatieplaten die van verschillende materialen kunnen zijn. Vaak zijn dit kunststoffen zoals PUR, PIR of piepschuim. Deze platen hebben een goede isolatiewaarde en zijn, afhankelijk van het materiaal, brandwerend en laag vochtgevoelig. Het is het beste om deze platen aan de buitenkant van het dak aan te brengen voor het meest isolerende resultaat. Doe dit wanneer u uw dak renoveert, aangezien de pannen dan toch al van het dak af zijn. Dit geldt ook voor het aanbrengen van isolatie op een plat dak. De prijzen van hardschuimplaten liggen hoger dan voor de andere mogelijkheden.

Glaswol

Een andere veelgebruikte methode voor dakisolatie is glaswol, deze minerale isolatie is erg veelzijdig. Meestal wordt het geleverd op rollen waardoor het makkelijk te vervoeren en te plaatsen is. Bij hellende daken is een dikte van 160mm voor zeker aan te raden voor een goede isolatie. Het gebruik van glaswol heeft een heel aantal voordelen. Zo is glaswol geluidswerend, brandwerend en met prijzen van ongeveer €5,- tot €6,- per m2 een goedkope optie. Deze vorm van dakisolatie is ook zeer goed zelf aan te leggen. Een nadeel van glaswol is de irritatie die opstaat bij het gebruiken van het materiaal. Je handen zullen ervan gaan jeuken, maar dan niet op de goede manier.

Steenwol

Steenwol is een materiaal dat in veel opzichten vergeleken kan worden met glaswol. Het is ook een minerale isolatie dat wordt vervaardigd uit basalt of diabaas. Door de eigenschappen van deze stof veroudert steenwol vrijwel niet en is dus zeer duurzaam. Daarnaast is steenwol van alle reguliere isolatiematerialen de beste geluidsisolator. Daarnaast is het, net zoals glaswol, goed te verwerken. Deze dakisolatie werkt daarnaast ook brandvertragend. Steenwol heeft brandklasse A1 status. Door de basis van basalt is steenwol enorm vormvast. Na het leggen zal het dus niet krimpen of uitzetten. Hierdoor ontstaan er geen scheuren. De prijzen van steenwol verschillen van ongeveer €3,- tot €11,-, afhankelijk van de dikte die benodigd is.

Noppenfolie

Een vorm van dakisolatie die erg makkelijk werkbaar is. Voor de isolatie van het dak wordt vaak gebruik gemaakt van de aluminium variant. Deze heeft een gemetalliseerde laag waardoor het warmtestraling reflecteert. Aluminium noppenfolie is van alle materialen misschien wel het makkelijkst als u uw dakisolatie zelf aan wilt leggen. Het folie zorgt voor een dampdichte laag. Heeft u weinig ruimte om dakisolatie aan te leggen? Dan is noppenfolie de meest gebruiksvriendelijke oplossing voor het isoleren van uw dak. Daarnaast zijn de prijzen van aluminium noppenfolie met ongeveer 4,- per meter ook nog eens prima te betalen.

De ervaring van een woningeigenaar

U ziet in onderstaande video de ervaring van een klant met dakisolatie.

Zijn er subsidie mogelijkheden?

Als u in een koopappartement woont, waar u zelf de eigenaar van bent, is het mogelijk om via de VVE-subsidie aan te vragen voor woningisolatie. Met deze subsidie krijgt u zo’n 20% van de investering terug. Belangrijk is wel dat de aanvraag ingediend wordt voordat u de dakisolatie laat zetten.

Er was ook een potje met subsidie voor particulieren. Deze is helaas op. Wilt u investeren in isolatie, maar heeft u weinig spaargeld? Met de energiebrespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals dakisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

De voordelen van uw dak isoleren

Dakisolatie heeft verschillende voordelen. Het isoleren van uw dak zorgt voor meer wooncomfort en een aangenamer gevoel in huis. Bovendien bespaart u met dakisolatie het gasverbruik en dus op de energierekening. Een nieuw geïsoleerd dak gaat lang mee, hierdoor spaart u ook het milieu. Tot slot krijgt uw woning een beter energielabel. Dit zorgt ervoor dat uw woning meer waard wordt en u het eenvoudiger verkoopt. De voordelen op een rijtje:

  Meer wooncomfort

  Besparing op de energierekening

  Beter voor het milieu

  Waardestijging van de woning

Zelf doen of uitbesteden?

U kiest ervoor om dakisolatie te zetten. Gaat u dit zelf zetten, of besteed u de klus uit aan een vakman? Het is mogelijk om bepaalde soorten isolatie zelf te doen, denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van een schuin dak.

Laat u de buitenzijde isoleren of heeft u een plat dak die u wilt isoleren?

Dan is het sowieso verstandig om een professional in te schakelen. De vakmannen hebben ervaring, verstand van zaken en zijn gewend om op grote hoogte te werken. Bovendien hebben ze de juiste kennis en materialen.

Diverse offertes aanvragen

Dakisolatie is een verstandige investering. U krijgt er niet alleen een aangenamere woning voor terug, maar u bespaart ook op de energierekening én draagt zo bij aan een beter milieu. Bovendien heeft u een dergelijke investering al binnen een aantal jaren terugverdiend.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dakisolatie?

Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere specialisten een prijsopgaaf op maat. Door deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u op de kosten én vindt u eenvoudig een specialist uit uw eigen omgeving! Ook uw gevel laten isoleren? Ga dan naar de pagina over gevelisolatie.

 

Vloerisolatie

Door vloerisolatie aan te brengen voorkomt u warmteverlies, is het mogelijk om uw woning efficiënter te verwarmen en heeft u geen last meer van koude vloeren. Schakel een specialist in voor het plaatsen van de isolatie. Het isoleren verloopt snel en vakkundig. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor isolatie, de voordelen en de isolatiematerialen. Bespaar op de prijzen voor isolatie! Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk de kosten en voorwaarden en kies de beste specialist.

Waarom uw vloer isoleren?

Door uw vloer te isoleren profiteert u van vele voordelen. Natuurlijk merkt u het op uw lagere energierekening, want u hoeft minder te stoken door de isolatie. Dit is voelt niet alleen lekker in uw portemonnee, maar is ook milieuvriendelijker. Last van een koude vloer of tocht door de vloer? Ook dit is na vloerisolatie verleden tijd. Uw wooncomfort gaat er zeker op voorruit wanneer u isolatie aanbrengt op de vloer.

De belangrijkste voordelen van het isoleren van vloeren:

  Lagere energierekening: U verliest minder warmte door de vloeren en hoeft hierdoor minder te stoken.

  Beter voor het milieu: U verbruikt minder CO2.

  Geen tocht meer: Alle kieren en naden worden afgesloten waardoor er geen kou meer naar boven kan trekken.

  Hoger wooncomfort: Vloerisolatie geeft u meer comfort, geen koude vloeren, koude voeten of vochtproblemen meer.

Kosten vloerisolatie aanbrengen

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie hangen af van vele factoren. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kosten zijn het materiaal dat gebruikt wordt voor de isolatie, de grootte van de vloer en de techniek. Zo is het leggen van een laag schelpen redelijk voordelig en is het aanbrengen van isolatieschuim arbeidsintensiever. De prijzen zijn dan hoger. De meeste specialisten houden gemiddelde prijzen aan van €30,- per vierkante meter. Wilt u exacte prijzen? Dan is het verstandig om het offerteformulier in te vullen.

De belangrijkste factoren die de kosten beïnvloeden zijn:

  het materiaal dat wordt gebruikt voor het isoleren;

  de grootte van de woning en het oppervlakte van de vloer;

  de techniek dat wordt gebruikt door de vakman;

  de arbeidskosten voor de professionals en voorrijkosten.

Vloerisolatie zonder kruipruimte mogelijk?

Vloerisolatie wordt vaak aangebracht in de kruipruimte. Dit is een lage ruimte onder de begane grond. Maar zelfs wanneer u geen kruipruimte heeft is het mogelijk om de vloer te isoleren. Plaats bijvoorbeeld thermisch folie onder de vloerbedekking. Het folie zorgt ervoor dat uw vloer licht geïsoleerd wordt.

Een dekvloer zorgt voor een nog betere isolatie, maar het is ook meer werk. Er wordt dan een geheel nieuwe vloer aangebracht, daaronder zit dan de isolatie. De vloer komt hierdoor hoger te liggen. Plinten passen niet meer, deuren niet, maar ook de afstand tot het aanrechtblad wordt kleiner en hierdoor moet u veel dingen aanpassen.

Voordeel is wel dat optrekkend kou verleden tijd is en uw woning een stuk beter geïsoleerd is.

terugverdientijd

deuren

Terugverdientijd

De gemiddelde prijzen van het aanleggen van vloerisolatie liggen volgens de vuistregel rond de €25,- per vierkante meter.

De gemiddelde besparing na het aanleggen van vloerisolatie ligt tussen de €0,20 en €0,30 per m2 per maand. Dit is dus gemiddeld €3,- per m2 per jaar.

Volgens deze berekening zou de terugverdientijd van het isoleren van de vloer ongeveer 8 jaar zijn. Hierna gaat u op de investering verdienen.

Is er subsidie mogelijk?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer mogelijk voor vloerisolatie. Het subsidiepotje voor particulieren is leeg, maar er is nog wel een mogelijkheid van Vereniging van Eigenaren (VvE) om subsidie aan te vragen voor isolatie. Behoort u tot een VvE? Dan is het verstandig om te controleren of u mogelijk recht hebt op subsidie. Een aantal gemeentes verstrekken wel lokale subsidies voor het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van uw woning. Op energiesubsidiewijzer.nl is het eenvoudig om te checken of u misschien ook een subsidie kunt ontvangen via uw gemeente. Daarnaast verstrekken een aantal gemeentes aantrekkelijke leningen om het isoleren te bekostigen.

Van boven of van onderaf de vloer isoleren?

De vloer kan van onderaf en van bovenaf geïsoleerd worden. Van onderaf heeft vaak de voorkeur en geeft het hoogste rendement, maar dan moet er wel genoeg ruimte in de kruipruimte zijn voor de isolatie. De vakman brengt dan isolatie aan op de bodem van de ruimte, zoals schelpen, of onder de vloer, zoals purschuim. Is er geen ruimte? Dan wordt de vloer van bovenaf geïsoleerd. Een ondervloer met thermische folie is dan een mogelijkheid, of een nieuwe dekvloer. Nadeel van deze isolatiemethode is dat de vloer een aantal centimeters hoger komt te liggen. Hierdoor moet u ook de plinten vervangen en andere aanpassingen doen, zoals het bijschaven van de deuren.

Vormen van vloerisolatie

Er bestaan verschillende manieren om uw vloer te isoleren. Welk soort geschikt is voor u is afhankelijk van de situatie. Heeft u een kruipruimte van minstens 30 cm? Dan zijn luchtkussens zeer geschikt of plaats isolatieschuim onder de vloer.

Isolatieplaten zijn populair en met goede redenen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende materialen zoals glaswol of EPS. Andere methodes zijn het aanbrengen van folie, een glaswoldeken of een laag schelpen in de ruimte.

Wilt u uw houten vloer laten isoleren? Kom via ons in contact met een isolatiebedrijf!

Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) aan.

Gebruik van luchtkussens

Een mogelijke methode voor vloerisolatie is het plaatsen van luchtkussens. Deze methode is alleen uit te voeren in huizen met een kruipruimte van minstens 30 cm. Het principe van deze methode is het binnenhouden van warmte door een buffer van lucht tussen de grond en de vloer.

Dit gaat vaak in combinatie met het gebruik van een grondzeil waardoor vocht buiten blijft. Dit helpt onder andere tegen schimmelvorming. De gemiddelde prijzen voor het aanleggen van isolatie met luchtkussens bedragen €10,- tot €14,- per vierkante meter.

Pur vloerisolatie

Polyurethaan, beter bekend als PUR wordt ook gebruikt als isolatiemiddel. Dit schuim wordt onder het vloeroppervlak aangebracht en geeft een goed isolerend resultaat. Tijdens het proces van het plaatsen van het purschuim wordt er aangeraden om het huis een tijdje te verlaten. Achteraf hangt er een geur in huis die na enkele dagen verdwenen is. Het schuim zorgt verder ook voor een vochtdichte en luchtdichte afsluiting van de kruipruimte. Er wordt geclaimd dat purschuim de beste isolerende resultaten geeft. De meningen over het gebruik van pur liggen echter nogal uit elkaar en de situaties beslissen natuurlijk uiteindelijk wat de beste optie is. Wij helpen u graag beslissen welke keuze voor vloerisolatie u het beste kunt maken.

isolatieplaten

deuren

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden veelgebruikt bij het isoleren van vloeren. Het voordeel van platen is dat ze snel geplaatst kunnen worden. Platen worden gemaakt van EPS, XPS of ga voor PIR of PUR. PUR is een zeer efficiënt isolatiemateriaal en is verkrijgbaar in schuimvorm en platen. De platen hebben een hoge isolatiewaarde. XPS is zeer geschikt voor vloeren omdat het drukvast is, uw vloer is daarna goed beloopbaar. EPS wordt gemaakt van polystereen en is zeer licht en gemakkelijk te bewerken. Het wordt ook wel piepschuim genoemd. Tot slot is glaswol of rotswol ook nog een mogelijkheid, deze hebben ook uitstekende akoestische kwaliteiten.

Folie en thermoskussens

Een goed alternatief voor vloerisolatie door middel van pur is het aanleggen van bodemfolie en thermokussens. De thermokussens worden hierbij aan de onderkant van de vloer aangelegd om de warmte in het huis vast te houden. Het bodemfolie is bedoeld om de kruipruimte droog te houden. Door deze aanpak te gebruiken is deze ruimte eventueel ook te gebruiken als kleine opslagruimte. Dit was eerst onmogelijk door de vochtigheid van de ruimte. Daarnaast valt er te beargumenteren dat het plaatsen van bodemfolie en thermokussens milieuvriendelijker is dan het spuiten van pur.

Glaswoldeken

Een ander mogelijkheid voor vloerisolatie is het plaatsen van glaswoldeken. Glaswoldeken is een goede isolator. Het materiaal is gemaakt van vezels van silicaat. Dit materiaal wordt gemaakt van hergebruikt glas. Voordelen van glaswol zijn dat het goed isoleert, niet rot en geen voedingsbodem vormt voor ongedierte. Daarnaast is het door de eigenschappen van het materiaal ook nog eens brandwerend. Glaswol wordt geklasseerd als het beste isolatiemateriaal wat brandveiligheid betreft. Ook qua milieu scoort dit materiaal goed daar ze vaak voor 75% uit gerecycled glas bestaan. Het nadeel van isolatiedekens plaatsen in de kruipruimte is dat ze snel gaan hangen. Het plaatsen is dus niet altijd even praktisch. En laten we het vooral niet over die jeuk hebben die je van glaswol krijgt.

EPS

Een laatste manier voor vloerisolatie is het aanbrengen van bodem isolatie chips. Deze EPS (geëxpandeerd polystyreenschuim) chips (ook wel flakes genoemd) zijn kleine stukjes isolatie die de kruipruimte ingespoten zullen worden. Door deze chips wordt de warmte een stuk beter binnengehouden. De methode heeft een aantal voordelen. Het maakt bij het gebruik van bodem flakes niet zoveel uit hoe hoog de ruimte is. Daarnaast zorgt ook deze methode voor bescherming tegen schimmelvorming en ongedierte zoals huismijt, muggen en slakken. Ook zult u na het plaatsen van de chips minder last hebben van muffe lucht. Na het spuiten van de flakes is uw kruipruimte ook nog gewoon toegankelijk. U kunt gemakkelijk door de chips kruipen.

Schelpen

Een natuurlijk isolatiemateriaal is schelpen. De vakman brengt dan een dikke laag schelpen aan op de bodem van de kruipruimte. De dikte van deze laag is afhankelijk van de mate van isolatie die u wilt en de ruimte die er beschikbaar is in de ruimte. De schelpen absorberen vocht en isoleren uitstekend. Een ander voordeel van schelpen is dat ze eenvoudig aan te brengen zijn.

Het nadeel van schelpen is dat ze niet onder water mogen komen te staan. Dan verliezen ze hun werking. Voor een droge of licht vochtige kruipruimte zijn ze erg geschikt als isolatiemateriaal.

Isolatiewaarde berekenen

De isolatiewaarde van materiaal wordt vaak weergegeven in warmteweerstand, deze wordt aangegeven met de R-waarde. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van de laag te delen door de thermische geleidbaarheid van het materiaal. De thermische geleidbaarheid staat keurig in tabellen opgeslagen. Het is echter toch nog wel een lastig verhaal op precies te berekenen wat de isolatiewaarde is. De specialisten uit ons netwerk helpen graag met het berekenen van de isolatiewaarden bij u thuis. Zij adviseren u vervolgens dan ook gelijk over wat voor u de meest gunstige isolatiemethoden zijn.

Zelf doen of uitbesteden?

Soms lijkt het zo gemakkelijk: zelf de vloer isoleren. Maar dit is zeker niet het geval. Daarom is het verstandig om een specialist in te schakelen voor de isolatie. Het is namelijk erg belangrijk dat het isolerende materiaal op de juiste manier aangebracht wordt. Alleen dan bent u verzekerd van een optimale isolatie. Vloerisolatie via de kruipruimte van uw woning is daarnaast niet eenvoudig aan te brengen. De vakman heeft veel ervaring en heeft de klus een stuk sneller geklaard. Daarnaast krijgt u waardevol advies over de geschikte materialen en technieken die geschikt zijn voor uw isolatieklus.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw vloer isoleren via de kruipruimte of door middel van een dekvloer? De vakman weet precies welke methode en welk isolatiemateriaal in uw situatie het meest geschikt is. U bespaart op de kosten door meerdere prijsoffertes voor het isoleren te vergelijken. Vraag de offertes met scherpe prijzen vandaag nog aan via het offerteformulier. Vergelijk de kosten, voorwaarden en het aanbod en kies de beste isolatiespecialist. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Met isolatie heeft u geen last meer van koude vloeren, tocht door optrekkend kou en voorkomt u warmteverlies en vochtproblemen.

deuren

 

Spouwmuurisolatie

De energierekening omlaag brengen en tegelijkertijd een warmer huis creëren? Dat kan met spouwmuurisolatie. Het is een goedkope manier om uw huis energiezuiniger en rendabeler te maken. Op deze pagina leest u alles over isolatie van de spouwmuur, welke materialen u het beste kiest en wat de prijzen zijn.

Uw spouwmuur na-isoleren? Benieuwd of u recht heeft op een subsidie? Meer weten over de kosten? Schakel dan een bedrijf in die u helpt bij de isolatie. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan van meerdere bedrijven een prijsopgave. Vergelijk deze onderling en bespaar.

Reduceer het warmteverlies met 35%

Spouwmuurisolatie helpt bij het binnenhouden van de warmte in huis. Door de spouw, de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur van uw woonhuis, te isoleren reduceert het warmteverlies met zo’n 35%. Gezien het feit dat u minder warmte verliest met spouwmuurisolatie, heeft dit ook invloed op uw energierekening. Deze daalt aanzienlijk, omdat u minder hoeft te stoken. Dit is niet het enige voordeel. Isoleren van de spouwmuur zorgt er ook voor dat u van meer wooncomfort geniet, omdat de warmte vast wordt gehouden. Hierdoor zijn vochtproblemen verleden tijd. Minder stoken, betekent minder CO²-uitstoot. Het is dus ook een stuk beter voor het milieu.

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is in vergelijking met andere isolatievormen relatief goedkoop. Daarom is isolatie van de spouwmuur aantrekkelijk voor veel mensen. Als u in een gemiddeld rijtjeshuis woont met een oppervlakte van 65m², bent u tussen de €800,- en €1.450,- kwijt aan spouwmuurisolatie. Bij een vrijstaande woning lopen de kosten al snel hoger op en moet u denken aan gemiddelde prijzen van ruim €2.000,-.

Dus u wilt weten wat de kosten bepalen?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de kosten van spouwmuurisolatie. Denk aan het type woning, de afmeting, de oppervlakte en het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Als u gaat investeren in spouwmuurisolatie, wilt u natuurlijk ook weten na hoeveel jaar u deze investering terugverdiend heeft. De terugverdientijd is afhankelijk van de prijzen van de isolatie, het soort materiaal, de isolatiewaarde en uw stookgedrag. Maar ook het type verwarming en de grootte van uw woonhuis spelen mee.

U bent bang dat de terugverdientijd lang is en het de investering niet waard is?

Geen zorgen, gemiddeld doet u er tussen de 3 en 5 jaar over om isolatie van de spouwmuur terug te verdienen. Het is dus wel degelijk de investering waard, als u de komende jaren in uw huis wilt blijven wonen. Als u in een huis woont met een oppervlakte van 100m² en u laat spouwmuurisolatie plaatsen met EPS-parels, dan is de terugverdientijd gemiddeld 2 jaar. Woont in u in een appartement van 60m², gebruikt u gas en laat u spouwmuurisolatie aanbrengen met minerale wol, dan bedraagt de terugverdientijd zo’n 6,5 jaar.

Is er subsidie mogelijk?

Laat u spouwmuurisolatie aanbrengen en wilt u weten of u recht heeft op een subsidie? Tot 2019 is het alleen mogelijk voor Vereniging van Eigenaren om subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. Tot 1 januari 2020 is het mogelijk om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aan te vragen. Kijk op rvo.nl voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen.

Voor particulieren was er ook een subsidiepotje. Deze is helaas al een tijd op. Particulieren kunnen dus geen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Het is echter wel mogelijk dat er vanuit uw gemeente een subsidie is voor financiering van isolatiewerkzaamheden. Kijk op de Energiesubsidiewijzer.nl of uw gemeente een subsidiepotje heeft.

Wanneer spouwmuur na-isoleren?

Om erachter te komen of na-isoleren van uw spouwmuur interessant is, is het eerst van belang dat u weet uit welk bouwjaar uw huis komt. Het belangrijkste is natuurlijk of uw woning een spouw heeft om te kunnen na-isoleren.

Hoe weet u of uw woning een spouwmuur heeft?

Als uw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd is, dan is de kans zeer groot dat er een spouw aanwezig is én dat deze niet geïsoleerd is. Heeft u een huis van na 1975? Dan is de spouwmuur volledig of gedeeltelijk geïsoleerd. In bovenstaande gevallen is het zeer interessant om de spouw te na-isoleren. Met na-isoleren voorkomt u vochtproblemen, creëert u een fijner leefklimaat en dalen de prijzen van uw energierekening. Spouwmuur laten na-isoleren? Schakel een erkend bedrijf in die de isolatie voor u uitvoert.

Voor particulieren was er ook een subsidiepotje. Deze is helaas al een tijd op. Particulieren kunnen dus geen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Het is echter wel mogelijk dat er vanuit uw gemeente een subsidie is voor financiering van isolatiewerkzaamheden. Kijk op de Energiesubsidiewijzer.nl of uw gemeente een subsidiepotje heeft.

Heeft uw woning al spouwmuurisolatie?

Hoe weet u of uw woonhuis al voorzien is van spouwmuurisolatie? U komt erachter door een inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf en door op te zoeken uit welk bouwjaar uw huis komt. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben geen spouwmuur. Alle woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn, hebben wel een spouw, maar deze is vaak niet geïsoleerd. Woningen die na 1975 gebouwd zijn, hebben een spouwmuur en zijn voorzien van standaard isolatie.

Bouwjaar voor 1920

Huizen die vóór 1920 gebouwd zijn, hebben vrijwel zeker geen gevelisolatie. Vaak zijn deze woningen later wel geïsoleerd. Is uw huis van voor 1920? Dan is er geen spouwmuur aanwezig en heeft uw woning dus geen spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is dan ook niet mogelijk. Isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde van de muur is kan wel.

Bouwjaar 1920 – 1975

Woningen uit deze periode zijn over het algemeen bij de bouw niet geïsoleerd. Vaak hebben deze woningen wel een spouwmuur. Daarom is het mogelijk om voor lage prijzen uw huis te isoleren door middel van spouwmuurisolatie, mits dit niet al gedaan is. Laat uw huis controleren door een isolatiebedrijf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Kijk in dit geval ook naar bouwtekeningen en informatie over verbouwingen.

Bouwjaar 1976 – 1988

Huizen uit deze periode, zijn tijdens de bouw voorzien van spouwmuurisolatie. De kwaliteit van deze isolatie laat echter te wensen over. Het is mogelijk dat de isolatie uit deze tijd later verbeterd is. Het is sowieso aan te raden om een bedrijf langs te laten komen die een inspectie voor u doet. Een spouw beter verbeteren door isolatie levert vaak een groot voordeel op.

Bouwjaar 1989 en later

Huizen die in of na 1989 gebouwd zijn, hebben allemaal isolatie. Over het algemeen is bij deze woningen spouwmuurisolatie toegepast. Vaak is er geen isolatie meer nodig in de gevel of spouw. Aangezien de normen in de loop der tijd zijn aangescherpt, is er bij nieuwere woningen steeds betere isolatie aangebracht. Bent u dus 5 jaar geleden de gelukkige eigenaar geworden van een nieuw huis? Dan is de kans groot dat u niets met isolatie van de spouw hoeft te doen.

Spouwmuurisolatie laten plaatsen met glaswol voor een aangenamer leefklimaat?

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in die de isolatie voor je aanbrengt! Gratis offertes.

Uw spouwmuur in 1 dag geïsoleerd

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is binnen 1 dag mogelijk. Dit is alleen geen klus om zelf te doen. U doet er verstandig aan om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Allereerst boort de gevelspecialist diverse gaten in de buitenwand. Hierna wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten of aangebracht. U kiest zelf welk materiaal dit is, denk bijvoorbeeld aan glaswol, parels van EPS of platen. Na het vullen van de spouwmuur, vult de isolatiespecialist de geboorde gaten op.

Soorten isolatiemateriaal

Als u spouwmuurisolatie laat zetten, kiest u uit verschillende materiaalsoorten. Welk materiaal u het beste gebruikt, hangt van een aantal factoren af. De materiaalsoorten zijn onder te verdelen in 3 groepen, namelijk kunststof, minerale- en natuurlijke materialen. Onder kunststof vallen onder andere PIR, PUR en EPS-parels. Minerale materialen zijn glaswol en steenwol. Natuurlijk isolatiemateriaal is bijvoorbeeld schapenwol, cellulose of hennep. U leest hieronder meer informatie over veelgebruikte materiaalsoorten bij isolatie van de spouwmuur.

De ervaring van een woningeigenaar

In onderstaande video ziet u wat de ervaring van klant is over spouwmuurisolatie.

Glaswol

Glaswol is een veelgebruikt isolatiemateriaal. Het materiaal wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Hierdoor is het niet brandbaar. Dat is gunstig voor de brandveiligheid van uw woning. Het wordt door veel mensen gezien als de meest voordehand liggende optie als het gaat om isoleren, omdat het zeer makkelijk te bewerken is. Het wordt in kleine gaten gestopt en het houdt warmte zeer goed binnen. Er zijn verschillende soorten kwaliteiten glaswol die gebruikt kunnen worden, HR+ en HR++. Deze laatste heeft een hogere isolatiewaarde. De kosten voor glaswol liggen rond de €7,50,- per m².

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van basalt of diabaas en is 100% recyclebaar. Een andere naam is rotswol. Het materiaal is onbrandbaar en heeft een levensduur van zo’n 75 jaar. Daarnaast zijn de akoestische en thermische eigenschappen positief en heeft het een goede isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat steenwol een materiaalsoort is dat gebruikt wordt bij isolatie van de spouwmuur. Het nadeel van is dat er wel veel materiaal nodig is om de juiste isolatiewaarde te krijgen. Ook bevat rotswol vezels die kunnen irriteren bij het aanbrengen. De prijzen voor steenwol zijn zo’n €8,- per m².

EPS

EPS-parels, een ander woord is piepschuim, wordt vervaardigd uit korrels van expandeerbaar polystyreen. Met andere woorden: het bestaat voornamelijk waterstof en koolstof. Dit materiaal wordt vaak gebruikt bij isolatie van de spouwmuur. Het materiaal is namelijk milieuvriendelijk, recyclebaar en bijzonder duurzaam. Bovendien is het dampdoorlatend, wat ervoor zorgt dat vochtproblemen verleden tijd zijn. EPS-parels worden in bestaande spouwmuren gespoten en zorgen voor een reductie tot wel 20%. De levensduur van EPS-parels ligt rond de 40 jaar. De gemiddelde kosten voor EPS-parels bedraagt €10,- per m².

PUR

PUR wordt veel gebruikt voor het isoleren van vloeren en muren, heeft een hoge isolatiewaarde en doet dus precies wat het moet: namelijk het warmhouden van uw woning. Het schuim hecht zich aan tal van verschillende materialen en zorgt voor een goede afdichting. De muur blijft, door de open structuur van het schuim, wel ademen. Ook zorgt PUR voor extra brandveiligheid en toegevoegde geluidsisolatie. PUR is waterafstotend, dus het werkt ook goed tegen schimmelvorming en vochtproblemen. Al met al is dit materiaal een uitstekende optie voor de isolatie van uw spouwmuur. PUR-schuim is de duurste variant als het op kosten aankomt. U betaalt zo’n €25,- per m².

UF-schuim

De laatste optie voor spouwmuurisolatie is Ureumformaldehydeschuim, ook wel UF-schuim. Het is een lichtgewicht isolatieschuim, dat ter plaatse samengevoegd wordt met 2 componenten. Als het aangebracht is, droogt het na, krimpt het en hard het uiteindelijk uit. UF-schuim is goedkoop, heeft een hoge brandveiligheid en is duurzaam. Het isolerend vermogen is goed. Nadeel is wel dat het materiaal minder goed isoleert dan de andere soorten en dat de geluidsisolatie niet goed is. Daarbij neemt het minimale hoeveelheid vocht op, het is dus niet volledig bestand tegen vochtproblemen. Prijzen van UF-schuim zijn relatief hoog. U moet al gauw denken aan kosten rond de €23,- per m².

Benieuwd naar de prijzen van spouwmuurisolatie?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met een bedrijf voor isolatie!

Isolatiewaarde spouwmuur

De isolatiewaarde wordt ook wel uitgedrukt in een R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van het materiaal te delen door de lambdawaarde. Met de lambdawaarde, ook wel warmtegeleidingscoëfficiënt, wordt de mate van warmtegeleiding van een materiaal aangegeven. Hier geldt weer: hoe lager de waarde, hoe beter de warmtegeleiding is.

Hoe weet u welk materiaal u het beste kiest?

Stel u heeft een spouwmuur van 7 centimeter en u laat deze opvullen met platen. PUR-platen hebben een lambdawaarde van 0.023. U berekent de isolatiewaarde door de dikte van de spouw, in meters, te delen door de lambdawaarde. De isolatiewaarde bedraagt dan 3. Als u deze spouwmuur van 7 centimeter opvult met EPS-parels, die een lambdawaarde van 0,034 hebben, komt u uit op een isolatiewaarde van 2,05.

Vindt u de isolatiewaarde belangrijk bij het isoleren van de spouw? Dan kiest u in dit geval het beste voor PUR-platen, omdat deze een hogere isolatiewaarde hebben.

Fabels over spouwmuurisolatie

Wanneer het over spouwmuurisolatie gaat, zijn er een aantal misverstanden waardoor sommige mensen hun spouwmuur niet meer willen isoleren. Hieronder hebben we de meest voorkomende fabels even op een rij gezet.

Het eerste fabeltje zegt dat een spouwmuur niet volledig gevuld mag worden, omdat er anders vochtproblemen optreden. Dit is niet waar. Een goed geïsoleerde spouwmuur laat geen vocht van buitenaf door. Bovendien is het ventileren van de spouwmuur ook niet nodig. Vochtproblemen hebben dus in principe geen schijn van kans met een goede spouwmuurisolatie.

Het tweede fabeltje gaat over het feit dat spouwmuurisolatie een belemmering zou zijn voor andere vormen van isolatie. Ook dit klopt niet. Wanneer u uw woonhuis energieneutraal wilt maken is het juist nodig om de spouw te isoleren.

Het laatste fabeltje dat de wereld in is geholpen, zegt dat een spouwmuurisolatie niet kan als er bouwafval of speciebaarden in de spouwmuur aanwezig zijn. Bouwafval kan voor problemen zorgen, als het in de spouw blijft zitten. Op het moment dat de spouwmuur volledig opgeruimd en schoongemaakt wordt, is er geen probleem.

Isolatie van de muur zelf doen?

Spouwmuurisolatie zelf doen? Dat is een optie en bespaart u een hoop kosten. Echter is zelf doen niet erg verstandig. Het is namelijk een behoorlijk specialistische klus. De spouwmuur moet nauwkeurig geïsoleerd worden. Gebeurt dit niet, dan is de kans op vochtproblemen zeer aanwezig. Bovendien heeft een isolatiespecialist ervaring, kennis én beschikt hij over de juiste materialen en gereedschappen. Schakelt u een vakman in voor spouwmuurisolatie? Dan is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Dit kunt u niet doen wanneer u de isolatie zelf gaat aanbrengen. Wilt u ook dakisolatie laten aanbrengen? Ook dat is mogelijk.

Gratis offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie is een slimme investering. Het zorgt voor een lagere energierekening, is eenvoudig aan te brengen omdat er geen breekwerk nodig is en er wordt een fijner leefklimaat gecreëerd.

Wilt u isolatie laten aanbrengen in de spouwmuur?

En bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Dan schakelt u via onze offerteservice gemakkelijk een vakman in. Dit doet u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere bedrijven een prijsopgaaf op maat. Vergelijk onderling op prijzen en aanbod en bespaar op de kosten!

 

Maak uw huis comfortabeler en duurzamer

De voordelen van dubbel glas in uw ramen zijn duidelijk: het woonklimaat in huis gaat er vele malen op vooruit, en omdat de verwarming een paar graden lager kan, bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar op uw energierekening.

 

Prijzen van een glaszetter

Het laten plaatsen van dubbel glas is een erg precieze klus, en bovendien niet ongevaarlijk; de glasplaten zijn zwaar, en moeten exact op de goede wijze worden geplaatst om de beste isolatie te bereiken. Het is dus sowieso aan te raden om hier een erkende glaszetter voor in te schakelen. Bij een vierkante meter-prijs van € 140 voor HR++ glas, betaalt u gemiddeld € 50 voor de glaszetter zelf. Zo ziet u dat minder dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door het uurloon. Dat is relatief weinig geld voor absoluut vakwerk, waarmee u zichzelf verzekert van veel meer wooncomfort en een jaarlijkse besparing op de stookkosten van al snel € 200 of meer.

Wat is inbegrepen bij de prijs?

Wanneer u dubbel glas aanschaft, kijk dan van tevoren goed op de offerte wat bij de prijs is inbegrepen. Zo voorkomt u dat u onverwacht extra kosten heeft. De gemiddelde prijzen die wij in dit artikel noemen, zijn meestal inclusief:

BTW

Energietoeslag

Verwijderingsbijdrage

Als u offertes gaat vergelijken, check dan of deze punten in de prijs zijn verrekend.

 

Prijzen van verschillende glassoorten

Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Het grootste verschil tussen die glassoorten is de mate van isolatie. Dit zie je ook terug in de prijzen. Over het algemeen geldt dat goed isolerend glas iets hogere aanschafprijzen heeft. Ouderwets ‘conventioneel’ dubbel glas met alleen een luchtlaag tussen de 2 glasplaten, wordt nog weinig verkocht. Tegenwoordig werkt vrijwel elke glaszetter met ‘hoogrendementsglas’, kortweg aangeduid met “HR”. Dit moderne glas heeft speciaal, extra isolerend gas tussen de glasplaten. HR-glas is weer verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde.

 

Gevelisolatie kom alles te weten

Een nieuw jasje aan uw buitengevel geven, flink op energiekosten besparen en een beter leefklimaat creëren? Dan is gevelisolatie de juiste keuze. Het isoleren van de buitengevel wordt toegepast als het isoleren van de spouwmuur niet mogelijk is of als het aanzicht van de gevel is verslechterd. Gevelisolatie wordt uitgevoerd met EPS platen. Deze worden op de gevel geplakt en afgewerkt met een laag van spagtelputz, glad stucwerk of beplating van hout of steenstrips.

Benieuwd naar wat gevelisolatie kost?

Wat zijn de kosten voor gevelisolatie of wilt u meer weten over welke mogelijkheden er zijn voor uw situatie. Ons advies is, vraag advies en offertes aan bij  isolatiespecialisten bij u in de regio. Vraag hier advies en offertes aan via het offerteformulier. Isolatie offertes vergelijken brengt u gratis en snel in contact met meerdere bedrijven, die u graag te woord staan bij uw isolatieproject.

De mogelijkheden van gevelisolatie?

Gevelisolatie wat is dat? Gevelisolatie kun je op verschillende manieren uitvoeren. Op deze pagina vindt je informatie over isolatie aan de buitenzijde van de gevel, isoleren van de binnenzijde van de gevel of spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is het meest toegepaste systeem in Nederland. Deze vorm van isolatie is relatief gezien het goedkoopst en de besparing het meest. Huizen van voor 1985 hebben geen spouwmuur of een heel kleine ruimte in de spouwmuur. De spouw volspuiten heeft dus weinig effect. In deze situatie wordt er vaak gekozen voor buitengevelisolatie. Bij buitengevelisolatie bevestigd het isolatiebedrijf isolatieplaten op de buitengevel, opvolgend wordt de gevel afgewerkt met spagtelputz, stucwerk of gevelbekleding.

Vergunning aanvragen ja of nee?

Gaat u gevelisolatie plaatsen vraag dan eerst een vergunning aan. Vaak is dit verplicht, omdat dit het uiterlijk van de gevel wijzigt. Woont u in een beschermd stadsgezicht dan kan het zijn dat u geen vergunning krijgt, dit is omdat het aanzicht niet gewijzigd mag worden. Woont u niet in een stadsgezicht dan krijgt u vaak eenvoudig een vergunning. Geen vergunning, dan is binnenmuur isolatie een optie.

buitenisolatie

Kosten gevelisolatie buitenzijde

Gaat u gevelisolatie plaatsen aan de buitenzijde dan moet u rekening op een flinke investering. De kosten voor gevelisolatie van een gemiddelde eengezinswoning bedraagt ongeveer €14.000,-. Een flinke investering dus. De besparing met gevelisolatie is dan ook zeer hoog. De prijzen worden bepaald door diverse factoren, het oppervlakte van de te isoleren gevels, de materiaalsoort en de arbeidskosten. Voor buitengevelisolatie moet u rekenen op een gemiddelde prijs per m² van €135,- tot €150,-. Onderstaande tabel geeft u wat meer inzicht in de prijzen voor gevelisolatie.

Prijstabel: Gevelisolatie gevels buiten

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs buitenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €3.750,- tot €3.950,- €135,- tot €150,-
Rijtjeshuis 65 m² €8.750,- tot €9.850,- €135,- tot €150,-
Hoekwoning 65 m² €9.750,- tot €10.550,- €140,- tot €160,-
2 onder 1 kap 105 m² €13.750,- tot €17.550,- €115,- tot €160,-
Vrijstaande woning 150 m² €18.100,- tot €22.050,- €120,- tot €150,-

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen gevelisolatie buitenzijde

Het aanbrengen van buitengevelisolatie is een duurzame manier van isoleren, en profiteerd u van veel voordelen. Met gevelisolatie zorgt u ervoor dat warmte niet naar buiten verdwijnt, maar in huis blijft. Hierdoor ontstaat er een aangenaam leef- en werkklimaat. Tevens kan de verwarming een aantal graden lager, dit ziet u dan weer terug op de energierekening van uw energieleverancier. Bij warme temperaturen zorgt gevelisolatie ervoor dat de hitte buiten blijft en in de winter, houdt het de kou buiten. Van vochtproblemen is dan geen sprake meer. Als laatste profiteert u ook nog eens van een waardestijging van uw woning, het energielabel van uw huis wordt beter.

Vergunningen voor buitengevelisolatie?

Het toepassen van gevelisolatie op de buitengevels is een goede investering. Alleen zal het uiterlijk van uw huis veranderen. Dit is hoofdzakelijk afhankelijk van de afwerkkeuze die u maakt. Afwerken van de isolatieplaten kan met gevelbekleding in de vorm van stucwerk, spagtelputz of steenstrips. Omdat het uiterlijk van uw woning zodanig veranderd, heeft u hier een vergunning voor nodig van de gemeente. Meestal is buitengevelisolatie wel toegestaan. Betreft het monumentale panden, beschermd stadsgezicht of rijtjeshuizen dan kan het zijn dat gevelisolatie niet is toegestaan. Via deze link kunt u een vergunning aanvragen en zien of uw huis in aanmerking komt voor een vergunning. De website van het omgevingsloket

De voordelen van buitengevelisolatie?

Prijs gevelisolatie binnenzijde

Het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van uw huis is al mogelijk vanaf €90,- per m². Dit is vaak inclusief afwerking. De isolatie die wordt geplaatst is dan dikker dan isolatie van de spouw. De prijs voor gevelisolatie aan de binnenzijde kan sterk varieëren, vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende isolatiespecialisten. Voor een rijtjeshuis betaalt u ongeveer €6.750,- voor isolatie aan de binnenkant van de gevel. Voor een appartement, liggen de vanafprijzen rond de €2.750-. In onderstaande tabel vindt u meer prijzen voor gevelisolatie aan de binnenzijde.

Prijstabel: Prijs gevelisolatie binnenzijde

Woningtype Oppervlakte Gem. prijs binnenmuur* Gem. prijs per m²
Appartement 25 m² €2.750,- tot €3.150,- €91,- tot €115,-
Rijtjeshuis 65 m² €6.750,- tot €7.150,- €99,- tot €125,-
Hoekwoning 65 m² €6.900,- tot €7.950,- €110,- tot €125,-
2 onder 1 kap 105 m² €9.750,- tot €11.750,- €89,- tot €115,-
Vrijstaande woning 150 m² €15.100,- tot €16.050,- €110,- tot €125,-

* De prijzen in deze tabel zijn gemiddeld, inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Voordelen isolatie binnenzijde

Gevelisolatie via de binnenzijde wordt toegepast als alle andere opties van isolatie niet toepasbaar zijn. De meest woningen hebben geen weinig isolatie, hierdoor verliest uw woning veel warmte. Isoleert u de binnenkant dan profiteerd u van diverse voordelen. De energierekening wordt lager, de warmte blijft in huis hangen. Vochtproblemen en kou zijn dan verleden tijd, en uw woon- of werkklimaat stijgen. De isolatiespecialisten werken de isolatie ook geheel af met gipsplaten of een andere bekleding. Uiteraard zal dit de waarde van uw huis doen stijgen.

Wat is het verschil met isoleren van de spouwmuur?

Wilt u de spouw isoleren, dan wordt deze volgespoten met vlokken of parels, isoleert u de binnenzijde van de gevel, dan worden er isolatieplaten of glas- en  steenwol materiaal geplaatst tegen de muren. Spouwmuurisolatie is de voordeligste vorm, meestal heeft spouwmuurisolatie een terugverdientijd van gemiddeld 4-5 jaar. Gevelisolatieplaten plaatsen leverd wel meer rendement op dus een nog lagere energierekening.

dakisolatie-kosten

Isolatie mogelijkheden

Er bestaan diverse materiaalsoorten voor het isoleren van de gevel. De vorm die u kiest, is afhankelijk van uw budget en wensen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld isolatieplaten, stucwerk, spagtelputz, gipsplaten of steenstrips. Nog een vorm van afwerking is gevelbekleding van metaal of hout.

Isolatieplaten EPS

EPS isolatieplaten kunt u gebruiken om de gevel te isoleren aan de binnenzijde en buitenzijde van de gevel. Er zijn veel verschillende materialen verkrijgbaar met ieder zijn eigen isolatiewaarde. De isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen en eenvoudig aan te brengen. De meest gerbuikte materiaalsoorten voor isolatie zijn EPS-platen, XPS-platen, PUR-platen of PIR-platen. De isolatiespecialist bevestigd de platen met SL 700 hechtmortel op de muur, en als premium optie kan gekozen worden om de isolatieplaten extra vast te zetten met pluggen.

Stucwerk/spagtelputz

De meest toegepaste vorm van gevelisolatie is de buitengevel isoleren met isolatieplaten en af te werken met stucwerk of spagtelputz. De isolatievorm is relatief goedkoop, weegt weining en uw woonhuis krijgt een nieuw jasje. De gevelisolatie houd de warmte binnen en de gevel is beschermt tegen kou, vocht en bevriezing. Hierdoor zal een warm en fijn leef- of werkklimaat onstaan in uw woning. Uiteindelijk is deze vorm van isolatie de beste manier om flink te besparen op de energierekening.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Allereerst worden isolatieplaten tegen de gevel geplaatst, de platen worden daarop uitgevlakt met bewapeningsmortel SL 700. Hierop wordt er een bewapening gaas geplaatst, tegen stoten en mechanische belasting en nogmaals afgewerkt met bewapingsmortel. De gevel wordt dan voorbewerkt met voorstrijkmiddel, ter bevordering van hechting en opheffen van zuiging.  De platen kunnen nu worden afgewerkt met een gevelbekleding naar keuze. Meest gebruikte materialen zijn sierpleister (spagtelputz), stucwerk en houten of metalen gevelbekleding.

Gevelisolatiesystemen buitenzijde

De vormen van gevelisolatie op de buitengevels bestaat uit isolatieplaten, een mortellaag, bewapeningslaag en een decoratieve afwerklaag. De verkrijgbare gevelisolatiesystemen zijn van hoge kwaliteit en hebben elk hun eigen voordelen.

Het energieverbruik is fors lager en het leef- en werkklimaat wordt beter. In de zomer zal het koeler zijn in huis, omdat de warmte buiten blijft door de isolatie en in de winter blijft de warmte in huis behouden. De terugverdientijd van gevelisolatie is meestal tussen de 10 tot 15 jaar. Op gevelisolatie geldt  vanaf 2 september 2019 een subsidie van 25 euro per m2. Wees er snel bij want op=op. Vraag bij uw eigen gemeente, welke subsidie mogelijkheden bestaan voor het isoleren van uw huis.

Steenstrips afwerking

Toepassen van steenstrips heeft vele voordelen, uw woning wordt volledig afgesloten met een gevelbekleding. De isolatie zorgt voor een gehele afsluiting van lucht en vocht stromingen en zal dus een forse besparing opleveren op de energierekening. Bij het gebruik van steenstrips afwerking veranderd het aanzicht van de gevel niet. Dit is ook erg belangrijk bij het aanvragen van een vergunning. Wijzigt de huidige karakter van de gevel niet, dan krijigt u  eventueel toch een vergunning voor monumentale of woningen in het stadsgezicht. De steenstrips worden door middel van verlijming aangebracht en de steenstrips kunnen zowel zonder als met voegen geplaatst worden.

Gevelbekleding met houtelementen

Gaat u de gevel afwerken met hout, dan heeft u de keuze uit thermowood of tropisch hardhout. De houten platen worden met een frame op de isolatie bevestigd. Vaak gebeurd dit horizontaal of verticaal. De houten gevelbekleding laat uw woning stralen en geeft een warme en authentieke uitstraling. De houten afwerking is te verkijgen in onbehandeld of behandeld met een verf of olie. Onbehandeld hout kan in de loop van de jaren vergrijzen. Het hout is eenvoudig te onderhoud met olie of een jaarlijkse schilderbeurt. Dit zal het uiterlijk langer stralend houden en het aanzicht van uw woning of woongebouw verrijken.

Gevelisolatie via de binnenzijde of de buitenzijde?

Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan!

Wat te verwachten van de isolatiespecialist?

Lees hier hoe een isolatiespecialist de isolatie aanbrengt op de buitengevel?

Allereerst plaatst de specialist isolatieplaten tegen de bestaande gevel. Hier overheen wordt de nieuwe gevelbekleding geplaatst, vaak in de vorm van spagtelputz, stucwerk, steenstrips of andere isolatiesoorten. Bij het isoleren van de buitenzijde zijn wel behoorlijke arbeidskosten en materiaalkosten van toepassing.

Wilt u de gevel aan de binnenzijde isoleren? Dan wordt dit uitgevoerd doormiddel van het plaatsen van voorzetwanden op de binnenmuur. Er wordt een houten frame geplaatst en hiertussen plaatst men het isolatiemateriaal.
Binnenmuurisolatie is meestal goedkoper dan isolatie op de buitengevel. Binnenmuurisolatie gekozen? Let er dan op, dat de isolatie op de juiste manier wordt geplaatst en dat er een dampscherm tussenkomt, hierdoor voorkomt u vochtproblemen in de toekomst.

Tips en weetjes voor gevelisolatie

De keuze gemaakt om gevelisolatie aan te brengen door een isolatiespecialist? Houdt dan rekening met de volgende weetjes. Vraag isolatiespecialisten om vrijblijvend advies. Om u een beeld te geven, hebben we enkele aandachts punten hieronder beschreven.

  Bekijk eerst goed of er al isolatie aanwezig is. Is er niets zichtbaar, vraag dan een isolatiebedrijf om advies en een controle.

Start u met isoleren, vergeet dan niet ook advies te vragen of offertes aan te vragen voor de isolatie van de rest van uw woonhuis. Het is goed mogelijk dat bij het toepassen van een isolatiemiddel er vochtproblemen kunnen ontstaan. Soms is het voordeliger om meerdere isolatiemiddelen toe te passen. De prijs zal dan ook enigzins aantrekkelijker worden.

  Vraag goed na bij uw gemeente wat de voorwaarden zijn en of isolatie wel is toegestaan. Bij monumentale en stadgezicht woningen kan het zijn dat de gekozen isolatievorm moet worden aangepast om een vergunning te verkrijgen.

Is er subsidie mogelijk?

Vanaf 2 september 2019 is subsidie mogelijk voor woningeigenaren en VvE woongebouwen. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor woningisolatie. De subsidie varieert nogal. VvE’s profiteren van 20% op gemeenschappelijke woningisolatie. Voor woningeigenaren gelden er subsidie per vierkante meter. De subsidie dient aangevraagd te worden voordat u de isolatie laat plaatsen.

Het potje voor subsidie voor particulieren, bedraagt dit jaar 84 miljoen euro. Wees er snel bij want op=op. Wilt u isolatie plaatsen en heeft er op dit moment geen budget voor? Met de energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals gevelisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Naast landelijke subsidies zijn er in bepaalde gemeentes ook subsidies beschikbaar voor isolatiewerken. Of dit in uw gemeente geldt en hoeveel dit eventuele bedrag is, kunt u het beste navragen bij uw eigen gemeente. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer voor meer informatie.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Gekozen voor gevelisolatie laten aanbrengen op de gevels van uw woning omdat u uw energierekening wilt verlagen? Of wilt u het leef- of leefklimaat verbeteren voor meer woon- of werkcomfort? Dan is gevelisolatie de beste optie voor u.

Op deze website komt u meer te weten over de prijzen, de isolatiematerialen en de terugverdientijd?

Start nu vandaag nog inwinnen van advies en het kostenplaatje voor gevelisolatie op of in uw woning. Vraag hier  via het offerteformulier gratis en vrijblijvend, offertes en advies aan, op basis van uw wensen en budget. Vergelijk de isolatiespecialisten  op aanbod en prijs en maak uw keuze. Een vakman bij u in de buurt, staat u graag te woord met advies over de isolatie van uw woning. Isoleren en vergelijken = dubbel besparen!

Dakisolatie

Meer wooncomfort creëren en de stookkosten verlagen? Laat dan dakisolatie plaatsen, zodat de warmte beter in huis blijft hangen. Dakisolatie gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk of u een plat of een schuin dak heeft. De meest gebruikelijke manieren zijn isolatie via de binnenzijde, buitenzijde of de zoldervloer isoleren. U leest hier meer over hoe dakisolatie in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot de materialen.

Benieuwd naar de kosten voor dakisolatie? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van verschillende bedrijven offertes.

 

Waarom uw dak isoleren?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom dakisolatie een goede keuze is. Warme lucht stijgt op, dus wanneer uw dak niet geïsoleerd is gaat deze warmte gemakkelijk verloren. Met dakisolatie voorkomt u dit en zorgt u voor een warmer huis en een aangenamer leefklimaat. Een andere reden kan zijn dat u van de zolder een leefruimte wilt maken. Door te isoleren wordt de ruimte warmer en is het fijner om in te slapen of werken.

De voordelen van onze werkwijze

  Altijd een specialist uit uw eigen regio

  Geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

  Vergelijken = besparen!

dakisolatie-schuin-dak

Dakisolatie plat dak

Het isoleren van een plat dak gebeurt op 3 verschillende manieren. Dit zijn warm plat dak, koud plat dak en omgekeerd plat dak. Een warm plat dak is het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie. Bij een koud plat dak wordt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van het dakbeschot geplaatst. Omgekeerd plat dak is een toepassing waarbij het isolatiemateriaal op de bestaande dakafdichting komt te liggen. Hierbij zorgt de bestaande dakbedekking voor waterkering. Alle 3 de manieren hebben voor- en nadelen. Echter is een koud plat dak niet aan te raden. U kiest deze methode alleen als een warm plat dak niet mogelijk is.

Aanbrengen van isolatie op een plat dak

Isoleren van een plat dak heeft een andere aanpak dan een schuin dak isoleren. Er zijn 3 methoden. De meest efficiënte methode is warm platdakisolatie. Hierbij gaat de isolatiespecialist aan de buitenzijde het materiaal leggen, zodat de constructiematerialen in de isolatieschil zitten. Na het plaatsen van de isolatie, wordt er een afdekkingslaag aangebracht. Vaak in de vorm van EPDM, dakleer of roofing. Deze methode is het beste, omdat de dakconstructie de warmte opslaat en geleidelijk afgeeft. Veelgebruikte materialen voor platdakisolatie zijn XPS- of PIR-platen.

Dakisolatie schuin dak

Zoals al bekend, gaat er veel warmte verloren door het dak, namelijk zo’n 25%. Net als bij een plat dak, zijn er bij een schuin dak ook verschillende isolatiemethodes. U kunt kiezen om via de binnenzijde of aan de buitenzijde te isoleren. Via de binnenzijde is eenvoudiger, goedkoper en minder arbeidsintensief. Isolatie via de buitenzijde heeft echter vaak de voorkeur omdat op die manier naden en kieren voorkomen worden en de kans op condensatie- en vochtproblemen aanzienlijk verkleind wordt. U leest hieronder meer over dakisolatie via de binnenzijde of buitenzijde.

Dakisolatie aan binnen- of buitenzijde aanbrengen?

U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen dakisolatie aan de binnenzijde of dakisolatie aan de buitenzijde. Welke optie u kiest, hangt af van uw wensen. Wanneer u relatief weinig budget heeft en niet zit te wachten op een arbeidsintensieve klus, is het verstandig om de isolatie aan de binnenzijde aan te laten brengen. Dit wordt ook wel koud dakisolatie genoemd. Wilt u beschermd zijn tegen vochtproblemen en de constructie warm houden? Dan kiest u het beste voor warm dakisolatie, ofwel dakisolatie via de buitenzijde.

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie via de buitenzijde is een arbeidsintensieve klus. Voordat deze vorm van dakisolatie aangebracht wordt, is het belangrijk dat de huidige dakbedekking, het houten regelwerk en oud isolatiemateriaal verwijderd wordt. Vervolgens wordt er een nieuwe laag dampremmend folie aangebracht, wordt het isolatiemateriaal geplaatst en legt de vakman de dakbedekking weer terug. Veel gebruikt materiaal zijn PUR-platen. Het voordeel is dat u veel warmte binnenhoudt en een lagere energierekening heeft. Nadeel is wel dat het een grote klus is waar vakkennis bij nodig is. Schakel daarom een vakman in die de klus voor u uitvoert.

Dakisolatie binnenzijde

Bij dakisolatie aan de binnenzijde wordt er een houten of metalen frame geplaatst, waar de isolatie tussen geklemd wordt. Sommige isolatiematerialen hebben al een decoratieve afwerklaag, maar bij andere materialen is het verstandig ze af te werken met gipsplaat of houten panelen. Het is wel belangrijk dat er een dampscherm tussen de isolatie en de afwerkingslaag aangebracht wordt. Deze voorkomt dat vocht in het isolatiemateriaal en de constructie trekt. Voordeel hiervan is dat het snel gebeurd is.

Wilt u uw dak laten isoleren door een isolatie-expert?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier

Stappenplan aanbrengen dakisolatie op een schuin dak

In het volgende stappenplan leest u hoe een vakman een hellend dak aan de binnenzijde isoleert.

  Dicht maken van kieren door platen van triplex aan te brengen. Heeft uw zolder geen kieren? Dan slaat de vakman deze stap over.

  Een lat op de gording plaatsen die de dikte van isolatie heeft.

  De vakman schroeft nu staande latten tussen de gordingen.

  Het geraamte is klaar, nu is het plaatsen van die isolatie aan de beurt. Het materiaal wordt op maat gezaagd en tussen de gordingen geplaatst.

  Na de isolatie, moet er een dampscherm geplaatst worden. Deze wordt vastgeniet aan het houten geraamte.

  Met aluminiumtape worden de isolatieplaten aan het dampremmende folie bevestigd. Hiermee wordt voorkomen dat vocht via de naden in de isolatie terechtkomt.

  De afwerking. Laat het isolatiemateriaal afwerken met gipsplaten, die bevestigd worden aan het isolatiemateriaal. Tot slot worden de naden en schroefgaten gevoegd.

dakisolatie-kosten

Kosten dakisolatie aanbrengen

Aangezien er meerdere manieren van dakisolatie zijn, is het lastig om vooraf een exacte prijs te noemen. Wanneer uitgegaan wordt van een gemiddelde zolder met een oppervlakte van 70m², varieert de prijs tussen de €1.500,- en €5.000,-.

De kosten per m² worden beïnvloed door de dakconstructie, welke methode er gebruikt wordt en voor welk materiaal gekozen is. Isolatie van een hellend dak via de binnenzijde is het goedkoopst. Laat u een plat dak isoleren, dan rekent u gemiddeld op €2.250,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen en voor de terugverdientijd.

Prijstabel: dakisolatie

Type dakisolatie Gemiddelde kosten* Terugverdientijd
Schuin dak (buitenzijde) €3.500,- tot €5.000,- 7 jaar
Schuin dak (binnenzijde) €1.500,- tot €3.000,- 5 jaar
Plat dak (buitenzijde) €3.000,- tot €4.000,- 6 – 7 jaar

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De kosten hangen af van diverse factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

Terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van het isoleren van een schuin dak ligt op 5 jaar. Dus stel, de kosten voor het isoleren van uw dak zijn €2000. Dat betekent dat u €400,- op jaarbasis kunt besparen. Na die 5 jaar verdient u er eigenlijk alleen nog maar op. Het is dus ook financieel zeer aantrekkelijk voor u om uw dak te isoleren. Er is geen reden om uw dak niet te voorzien van dakisolatie.

Vormen van isolatie

Er bestaan een heel aantal vormen van dakisolatie. Deze hebben allemaal eigen voordelen en nadelen. Het hangt er vanaf of u een plat dak of een schuin dak heeft welke dakisolatie het beste is. Bij een plat dak is de isolatie vrijwel altijd een klus voor een professioneel bedrijf. De prijzen verschillen ook van elkaar. We benoemen een viertal veelgenoemde isolatiemethoden voor het dak.

Platen voor dakisolatie

Hardschuimplaten zijn isolatieplaten die van verschillende materialen kunnen zijn. Vaak zijn dit kunststoffen zoals PUR, PIR of piepschuim. Deze platen hebben een goede isolatiewaarde en zijn, afhankelijk van het materiaal, brandwerend en laag vochtgevoelig. Het is het beste om deze platen aan de buitenkant van het dak aan te brengen voor het meest isolerende resultaat. Doe dit wanneer u uw dak renoveert, aangezien de pannen dan toch al van het dak af zijn. Dit geldt ook voor het aanbrengen van isolatie op een plat dak. De prijzen van hardschuimplaten liggen hoger dan voor de andere mogelijkheden.

Glaswol

Een andere veelgebruikte methode voor dakisolatie is glaswol, deze minerale isolatie is erg veelzijdig. Meestal wordt het geleverd op rollen waardoor het makkelijk te vervoeren en te plaatsen is. Bij hellende daken is een dikte van 160mm voor zeker aan te raden voor een goede isolatie. Het gebruik van glaswol heeft een heel aantal voordelen. Zo is glaswol geluidswerend, brandwerend en met prijzen van ongeveer €5,- tot €6,- per m2 een goedkope optie. Deze vorm van dakisolatie is ook zeer goed zelf aan te leggen. Een nadeel van glaswol is de irritatie die opstaat bij het gebruiken van het materiaal. Je handen zullen ervan gaan jeuken, maar dan niet op de goede manier.

Steenwol

Steenwol is een materiaal dat in veel opzichten vergeleken kan worden met glaswol. Het is ook een minerale isolatie dat wordt vervaardigd uit basalt of diabaas. Door de eigenschappen van deze stof veroudert steenwol vrijwel niet en is dus zeer duurzaam. Daarnaast is steenwol van alle reguliere isolatiematerialen de beste geluidsisolator. Daarnaast is het, net zoals glaswol, goed te verwerken. Deze dakisolatie werkt daarnaast ook brandvertragend. Steenwol heeft brandklasse A1 status. Door de basis van basalt is steenwol enorm vormvast. Na het leggen zal het dus niet krimpen of uitzetten. Hierdoor ontstaan er geen scheuren. De prijzen van steenwol verschillen van ongeveer €3,- tot €11,-, afhankelijk van de dikte die benodigd is.

Noppenfolie

Een vorm van dakisolatie die erg makkelijk werkbaar is. Voor de isolatie van het dak wordt vaak gebruik gemaakt van de aluminium variant. Deze heeft een gemetalliseerde laag waardoor het warmtestraling reflecteert. Aluminium noppenfolie is van alle materialen misschien wel het makkelijkst als u uw dakisolatie zelf aan wilt leggen. Het folie zorgt voor een dampdichte laag. Heeft u weinig ruimte om dakisolatie aan te leggen? Dan is noppenfolie de meest gebruiksvriendelijke oplossing voor het isoleren van uw dak. Daarnaast zijn de prijzen van aluminium noppenfolie met ongeveer 4,- per meter ook nog eens prima te betalen.

De ervaring van een woningeigenaar

U ziet in onderstaande video de ervaring van een klant met dakisolatie.

Zijn er subsidie mogelijkheden?

Als u in een koopappartement woont, waar u zelf de eigenaar van bent, is het mogelijk om via de VVE-subsidie aan te vragen voor woningisolatie. Met deze subsidie krijgt u zo’n 20% van de investering terug. Belangrijk is wel dat de aanvraag ingediend wordt voordat u de dakisolatie laat zetten.

Er was ook een potje met subsidie voor particulieren. Deze is helaas op. Wilt u investeren in isolatie, maar heeft u weinig spaargeld? Met de energiebrespaarlening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen zoals dakisolatie. Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

De voordelen van uw dak isoleren

Dakisolatie heeft verschillende voordelen. Het isoleren van uw dak zorgt voor meer wooncomfort en een aangenamer gevoel in huis. Bovendien bespaart u met dakisolatie het gasverbruik en dus op de energierekening. Een nieuw geïsoleerd dak gaat lang mee, hierdoor spaart u ook het milieu. Tot slot krijgt uw woning een beter energielabel. Dit zorgt ervoor dat uw woning meer waard wordt en u het eenvoudiger verkoopt. De voordelen op een rijtje:

  Meer wooncomfort

  Besparing op de energierekening

  Beter voor het milieu

  Waardestijging van de woning

Zelf doen of uitbesteden?

U kiest ervoor om dakisolatie te zetten. Gaat u dit zelf zetten, of besteed u de klus uit aan een vakman? Het is mogelijk om bepaalde soorten isolatie zelf te doen, denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde van een schuin dak.

Laat u de buitenzijde isoleren of heeft u een plat dak die u wilt isoleren?

Dan is het sowieso verstandig om een professional in te schakelen. De vakmannen hebben ervaring, verstand van zaken en zijn gewend om op grote hoogte te werken. Bovendien hebben ze de juiste kennis en materialen.

Diverse offertes aanvragen

Dakisolatie is een verstandige investering. U krijgt er niet alleen een aangenamere woning voor terug, maar u bespaart ook op de energierekening én draagt zo bij aan een beter milieu. Bovendien heeft u een dergelijke investering al binnen een aantal jaren terugverdiend.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dakisolatie?

Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere specialisten een prijsopgaaf op maat. Door deze onderling te vergelijken op prijs en aanbod, bespaart u op de kosten én vindt u eenvoudig een specialist uit uw eigen omgeving! Ook uw gevel laten isoleren? Ga dan naar de pagina over gevelisolatie.

 

Vloerisolatie

Door vloerisolatie aan te brengen voorkomt u warmteverlies, is het mogelijk om uw woning efficiënter te verwarmen en heeft u geen last meer van koude vloeren. Schakel een specialist in voor het plaatsen van de isolatie. Het isoleren verloopt snel en vakkundig. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor isolatie, de voordelen en de isolatiematerialen. Bespaar op de prijzen voor isolatie! Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten bij u uit de regio. Vergelijk de kosten en voorwaarden en kies de beste specialist.

Waarom uw vloer isoleren?

Door uw vloer te isoleren profiteert u van vele voordelen. Natuurlijk merkt u het op uw lagere energierekening, want u hoeft minder te stoken door de isolatie. Dit is voelt niet alleen lekker in uw portemonnee, maar is ook milieuvriendelijker. Last van een koude vloer of tocht door de vloer? Ook dit is na vloerisolatie verleden tijd. Uw wooncomfort gaat er zeker op voorruit wanneer u isolatie aanbrengt op de vloer.

De belangrijkste voordelen van het isoleren van vloeren:

  Lagere energierekening: U verliest minder warmte door de vloeren en hoeft hierdoor minder te stoken.

  Beter voor het milieu: U verbruikt minder CO2.

  Geen tocht meer: Alle kieren en naden worden afgesloten waardoor er geen kou meer naar boven kan trekken.

  Hoger wooncomfort: Vloerisolatie geeft u meer comfort, geen koude vloeren, koude voeten of vochtproblemen meer.

Kosten vloerisolatie aanbrengen

De kosten voor het aanbrengen van vloerisolatie hangen af van vele factoren. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kosten zijn het materiaal dat gebruikt wordt voor de isolatie, de grootte van de vloer en de techniek. Zo is het leggen van een laag schelpen redelijk voordelig en is het aanbrengen van isolatieschuim arbeidsintensiever. De prijzen zijn dan hoger. De meeste specialisten houden gemiddelde prijzen aan van €30,- per vierkante meter. Wilt u exacte prijzen? Dan is het verstandig om het offerteformulier in te vullen.

De belangrijkste factoren die de kosten beïnvloeden zijn:

  het materiaal dat wordt gebruikt voor het isoleren;

  de grootte van de woning en het oppervlakte van de vloer;

  de techniek dat wordt gebruikt door de vakman;

  de arbeidskosten voor de professionals en voorrijkosten.

Vloerisolatie zonder kruipruimte mogelijk?

Vloerisolatie wordt vaak aangebracht in de kruipruimte. Dit is een lage ruimte onder de begane grond. Maar zelfs wanneer u geen kruipruimte heeft is het mogelijk om de vloer te isoleren. Plaats bijvoorbeeld thermisch folie onder de vloerbedekking. Het folie zorgt ervoor dat uw vloer licht geïsoleerd wordt.

Een dekvloer zorgt voor een nog betere isolatie, maar het is ook meer werk. Er wordt dan een geheel nieuwe vloer aangebracht, daaronder zit dan de isolatie. De vloer komt hierdoor hoger te liggen. Plinten passen niet meer, deuren niet, maar ook de afstand tot het aanrechtblad wordt kleiner en hierdoor moet u veel dingen aanpassen.

Voordeel is wel dat optrekkend kou verleden tijd is en uw woning een stuk beter geïsoleerd is.

terugverdientijd

deuren

Terugverdientijd

De gemiddelde prijzen van het aanleggen van vloerisolatie liggen volgens de vuistregel rond de €25,- per vierkante meter.

De gemiddelde besparing na het aanleggen van vloerisolatie ligt tussen de €0,20 en €0,30 per m2 per maand. Dit is dus gemiddeld €3,- per m2 per jaar.

Volgens deze berekening zou de terugverdientijd van het isoleren van de vloer ongeveer 8 jaar zijn. Hierna gaat u op de investering verdienen.

Is er subsidie mogelijk?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer mogelijk voor vloerisolatie. Het subsidiepotje voor particulieren is leeg, maar er is nog wel een mogelijkheid van Vereniging van Eigenaren (VvE) om subsidie aan te vragen voor isolatie. Behoort u tot een VvE? Dan is het verstandig om te controleren of u mogelijk recht hebt op subsidie. Een aantal gemeentes verstrekken wel lokale subsidies voor het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van uw woning. Op energiesubsidiewijzer.nl is het eenvoudig om te checken of u misschien ook een subsidie kunt ontvangen via uw gemeente. Daarnaast verstrekken een aantal gemeentes aantrekkelijke leningen om het isoleren te bekostigen.

Van boven of van onderaf de vloer isoleren?

De vloer kan van onderaf en van bovenaf geïsoleerd worden. Van onderaf heeft vaak de voorkeur en geeft het hoogste rendement, maar dan moet er wel genoeg ruimte in de kruipruimte zijn voor de isolatie. De vakman brengt dan isolatie aan op de bodem van de ruimte, zoals schelpen, of onder de vloer, zoals purschuim. Is er geen ruimte? Dan wordt de vloer van bovenaf geïsoleerd. Een ondervloer met thermische folie is dan een mogelijkheid, of een nieuwe dekvloer. Nadeel van deze isolatiemethode is dat de vloer een aantal centimeters hoger komt te liggen. Hierdoor moet u ook de plinten vervangen en andere aanpassingen doen, zoals het bijschaven van de deuren.

Vormen van vloerisolatie

Er bestaan verschillende manieren om uw vloer te isoleren. Welk soort geschikt is voor u is afhankelijk van de situatie. Heeft u een kruipruimte van minstens 30 cm? Dan zijn luchtkussens zeer geschikt of plaats isolatieschuim onder de vloer.

Isolatieplaten zijn populair en met goede redenen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende materialen zoals glaswol of EPS. Andere methodes zijn het aanbrengen van folie, een glaswoldeken of een laag schelpen in de ruimte.

Wilt u uw houten vloer laten isoleren? Kom via ons in contact met een isolatiebedrijf!

Wij zijn een netwerk van isolatiebedrijven. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) aan.

Gebruik van luchtkussens

Een mogelijke methode voor vloerisolatie is het plaatsen van luchtkussens. Deze methode is alleen uit te voeren in huizen met een kruipruimte van minstens 30 cm. Het principe van deze methode is het binnenhouden van warmte door een buffer van lucht tussen de grond en de vloer.

Dit gaat vaak in combinatie met het gebruik van een grondzeil waardoor vocht buiten blijft. Dit helpt onder andere tegen schimmelvorming. De gemiddelde prijzen voor het aanleggen van isolatie met luchtkussens bedragen €10,- tot €14,- per vierkante meter.

Pur vloerisolatie

Polyurethaan, beter bekend als PUR wordt ook gebruikt als isolatiemiddel. Dit schuim wordt onder het vloeroppervlak aangebracht en geeft een goed isolerend resultaat. Tijdens het proces van het plaatsen van het purschuim wordt er aangeraden om het huis een tijdje te verlaten. Achteraf hangt er een geur in huis die na enkele dagen verdwenen is. Het schuim zorgt verder ook voor een vochtdichte en luchtdichte afsluiting van de kruipruimte. Er wordt geclaimd dat purschuim de beste isolerende resultaten geeft. De meningen over het gebruik van pur liggen echter nogal uit elkaar en de situaties beslissen natuurlijk uiteindelijk wat de beste optie is. Wij helpen u graag beslissen welke keuze voor vloerisolatie u het beste kunt maken.

isolatieplaten

deuren

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden veelgebruikt bij het isoleren van vloeren. Het voordeel van platen is dat ze snel geplaatst kunnen worden. Platen worden gemaakt van EPS, XPS of ga voor PIR of PUR. PUR is een zeer efficiënt isolatiemateriaal en is verkrijgbaar in schuimvorm en platen. De platen hebben een hoge isolatiewaarde. XPS is zeer geschikt voor vloeren omdat het drukvast is, uw vloer is daarna goed beloopbaar. EPS wordt gemaakt van polystereen en is zeer licht en gemakkelijk te bewerken. Het wordt ook wel piepschuim genoemd. Tot slot is glaswol of rotswol ook nog een mogelijkheid, deze hebben ook uitstekende akoestische kwaliteiten.

Folie en thermoskussens

Een goed alternatief voor vloerisolatie door middel van pur is het aanleggen van bodemfolie en thermokussens. De thermokussens worden hierbij aan de onderkant van de vloer aangelegd om de warmte in het huis vast te houden. Het bodemfolie is bedoeld om de kruipruimte droog te houden. Door deze aanpak te gebruiken is deze ruimte eventueel ook te gebruiken als kleine opslagruimte. Dit was eerst onmogelijk door de vochtigheid van de ruimte. Daarnaast valt er te beargumenteren dat het plaatsen van bodemfolie en thermokussens milieuvriendelijker is dan het spuiten van pur.

Glaswoldeken

Een ander mogelijkheid voor vloerisolatie is het plaatsen van glaswoldeken. Glaswoldeken is een goede isolator. Het materiaal is gemaakt van vezels van silicaat. Dit materiaal wordt gemaakt van hergebruikt glas. Voordelen van glaswol zijn dat het goed isoleert, niet rot en geen voedingsbodem vormt voor ongedierte. Daarnaast is het door de eigenschappen van het materiaal ook nog eens brandwerend. Glaswol wordt geklasseerd als het beste isolatiemateriaal wat brandveiligheid betreft. Ook qua milieu scoort dit materiaal goed daar ze vaak voor 75% uit gerecycled glas bestaan. Het nadeel van isolatiedekens plaatsen in de kruipruimte is dat ze snel gaan hangen. Het plaatsen is dus niet altijd even praktisch. En laten we het vooral niet over die jeuk hebben die je van glaswol krijgt.

EPS

Een laatste manier voor vloerisolatie is het aanbrengen van bodem isolatie chips. Deze EPS (geëxpandeerd polystyreenschuim) chips (ook wel flakes genoemd) zijn kleine stukjes isolatie die de kruipruimte ingespoten zullen worden. Door deze chips wordt de warmte een stuk beter binnengehouden. De methode heeft een aantal voordelen. Het maakt bij het gebruik van bodem flakes niet zoveel uit hoe hoog de ruimte is. Daarnaast zorgt ook deze methode voor bescherming tegen schimmelvorming en ongedierte zoals huismijt, muggen en slakken. Ook zult u na het plaatsen van de chips minder last hebben van muffe lucht. Na het spuiten van de flakes is uw kruipruimte ook nog gewoon toegankelijk. U kunt gemakkelijk door de chips kruipen.

Schelpen

Een natuurlijk isolatiemateriaal is schelpen. De vakman brengt dan een dikke laag schelpen aan op de bodem van de kruipruimte. De dikte van deze laag is afhankelijk van de mate van isolatie die u wilt en de ruimte die er beschikbaar is in de ruimte. De schelpen absorberen vocht en isoleren uitstekend. Een ander voordeel van schelpen is dat ze eenvoudig aan te brengen zijn.

Het nadeel van schelpen is dat ze niet onder water mogen komen te staan. Dan verliezen ze hun werking. Voor een droge of licht vochtige kruipruimte zijn ze erg geschikt als isolatiemateriaal.

Isolatiewaarde berekenen

De isolatiewaarde van materiaal wordt vaak weergegeven in warmteweerstand, deze wordt aangegeven met de R-waarde. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van de laag te delen door de thermische geleidbaarheid van het materiaal. De thermische geleidbaarheid staat keurig in tabellen opgeslagen. Het is echter toch nog wel een lastig verhaal op precies te berekenen wat de isolatiewaarde is. De specialisten uit ons netwerk helpen graag met het berekenen van de isolatiewaarden bij u thuis. Zij adviseren u vervolgens dan ook gelijk over wat voor u de meest gunstige isolatiemethoden zijn.

Zelf doen of uitbesteden?

Soms lijkt het zo gemakkelijk: zelf de vloer isoleren. Maar dit is zeker niet het geval. Daarom is het verstandig om een specialist in te schakelen voor de isolatie. Het is namelijk erg belangrijk dat het isolerende materiaal op de juiste manier aangebracht wordt. Alleen dan bent u verzekerd van een optimale isolatie. Vloerisolatie via de kruipruimte van uw woning is daarnaast niet eenvoudig aan te brengen. De vakman heeft veel ervaring en heeft de klus een stuk sneller geklaard. Daarnaast krijgt u waardevol advies over de geschikte materialen en technieken die geschikt zijn voor uw isolatieklus.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw vloer isoleren via de kruipruimte of door middel van een dekvloer? De vakman weet precies welke methode en welk isolatiemateriaal in uw situatie het meest geschikt is. U bespaart op de kosten door meerdere prijsoffertes voor het isoleren te vergelijken. Vraag de offertes met scherpe prijzen vandaag nog aan via het offerteformulier. Vergelijk de kosten, voorwaarden en het aanbod en kies de beste isolatiespecialist. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Met isolatie heeft u geen last meer van koude vloeren, tocht door optrekkend kou en voorkomt u warmteverlies en vochtproblemen.

deuren

 

Spouwmuurisolatie

De energierekening omlaag brengen en tegelijkertijd een warmer huis creëren? Dat kan met spouwmuurisolatie. Het is een goedkope manier om uw huis energiezuiniger en rendabeler te maken. Op deze pagina leest u alles over isolatie van de spouwmuur, welke materialen u het beste kiest en wat de prijzen zijn.

Uw spouwmuur na-isoleren? Benieuwd of u recht heeft op een subsidie? Meer weten over de kosten? Schakel dan een bedrijf in die u helpt bij de isolatie. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan van meerdere bedrijven een prijsopgave. Vergelijk deze onderling en bespaar.

Reduceer het warmteverlies met 35%

Spouwmuurisolatie helpt bij het binnenhouden van de warmte in huis. Door de spouw, de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur van uw woonhuis, te isoleren reduceert het warmteverlies met zo’n 35%. Gezien het feit dat u minder warmte verliest met spouwmuurisolatie, heeft dit ook invloed op uw energierekening. Deze daalt aanzienlijk, omdat u minder hoeft te stoken. Dit is niet het enige voordeel. Isoleren van de spouwmuur zorgt er ook voor dat u van meer wooncomfort geniet, omdat de warmte vast wordt gehouden. Hierdoor zijn vochtproblemen verleden tijd. Minder stoken, betekent minder CO²-uitstoot. Het is dus ook een stuk beter voor het milieu.

Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is in vergelijking met andere isolatievormen relatief goedkoop. Daarom is isolatie van de spouwmuur aantrekkelijk voor veel mensen. Als u in een gemiddeld rijtjeshuis woont met een oppervlakte van 65m², bent u tussen de €800,- en €1.450,- kwijt aan spouwmuurisolatie. Bij een vrijstaande woning lopen de kosten al snel hoger op en moet u denken aan gemiddelde prijzen van ruim €2.000,-.

Dus u wilt weten wat de kosten bepalen?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de kosten van spouwmuurisolatie. Denk aan het type woning, de afmeting, de oppervlakte en het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Als u gaat investeren in spouwmuurisolatie, wilt u natuurlijk ook weten na hoeveel jaar u deze investering terugverdiend heeft. De terugverdientijd is afhankelijk van de prijzen van de isolatie, het soort materiaal, de isolatiewaarde en uw stookgedrag. Maar ook het type verwarming en de grootte van uw woonhuis spelen mee.

U bent bang dat de terugverdientijd lang is en het de investering niet waard is?

Geen zorgen, gemiddeld doet u er tussen de 3 en 5 jaar over om isolatie van de spouwmuur terug te verdienen. Het is dus wel degelijk de investering waard, als u de komende jaren in uw huis wilt blijven wonen. Als u in een huis woont met een oppervlakte van 100m² en u laat spouwmuurisolatie plaatsen met EPS-parels, dan is de terugverdientijd gemiddeld 2 jaar. Woont in u in een appartement van 60m², gebruikt u gas en laat u spouwmuurisolatie aanbrengen met minerale wol, dan bedraagt de terugverdientijd zo’n 6,5 jaar.

Is er subsidie mogelijk?

Laat u spouwmuurisolatie aanbrengen en wilt u weten of u recht heeft op een subsidie? Tot 2019 is het alleen mogelijk voor Vereniging van Eigenaren om subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. Tot 1 januari 2020 is het mogelijk om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aan te vragen. Kijk op rvo.nl voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen.

Voor particulieren was er ook een subsidiepotje. Deze is helaas al een tijd op. Particulieren kunnen dus geen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Het is echter wel mogelijk dat er vanuit uw gemeente een subsidie is voor financiering van isolatiewerkzaamheden. Kijk op de Energiesubsidiewijzer.nl of uw gemeente een subsidiepotje heeft.

Wanneer spouwmuur na-isoleren?

Om erachter te komen of na-isoleren van uw spouwmuur interessant is, is het eerst van belang dat u weet uit welk bouwjaar uw huis komt. Het belangrijkste is natuurlijk of uw woning een spouw heeft om te kunnen na-isoleren.

Hoe weet u of uw woning een spouwmuur heeft?

Als uw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd is, dan is de kans zeer groot dat er een spouw aanwezig is én dat deze niet geïsoleerd is. Heeft u een huis van na 1975? Dan is de spouwmuur volledig of gedeeltelijk geïsoleerd. In bovenstaande gevallen is het zeer interessant om de spouw te na-isoleren. Met na-isoleren voorkomt u vochtproblemen, creëert u een fijner leefklimaat en dalen de prijzen van uw energierekening. Spouwmuur laten na-isoleren? Schakel een erkend bedrijf in die de isolatie voor u uitvoert.

Voor particulieren was er ook een subsidiepotje. Deze is helaas al een tijd op. Particulieren kunnen dus geen subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Het is echter wel mogelijk dat er vanuit uw gemeente een subsidie is voor financiering van isolatiewerkzaamheden. Kijk op de Energiesubsidiewijzer.nl of uw gemeente een subsidiepotje heeft.

Heeft uw woning al spouwmuurisolatie?

Hoe weet u of uw woonhuis al voorzien is van spouwmuurisolatie? U komt erachter door een inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf en door op te zoeken uit welk bouwjaar uw huis komt. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben geen spouwmuur. Alle woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn, hebben wel een spouw, maar deze is vaak niet geïsoleerd. Woningen die na 1975 gebouwd zijn, hebben een spouwmuur en zijn voorzien van standaard isolatie.

Bouwjaar voor 1920

Huizen die vóór 1920 gebouwd zijn, hebben vrijwel zeker geen gevelisolatie. Vaak zijn deze woningen later wel geïsoleerd. Is uw huis van voor 1920? Dan is er geen spouwmuur aanwezig en heeft uw woning dus geen spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is dan ook niet mogelijk. Isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde van de muur is kan wel.

Bouwjaar 1920 – 1975

Woningen uit deze periode zijn over het algemeen bij de bouw niet geïsoleerd. Vaak hebben deze woningen wel een spouwmuur. Daarom is het mogelijk om voor lage prijzen uw huis te isoleren door middel van spouwmuurisolatie, mits dit niet al gedaan is. Laat uw huis controleren door een isolatiebedrijf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Kijk in dit geval ook naar bouwtekeningen en informatie over verbouwingen.

Bouwjaar 1976 – 1988

Huizen uit deze periode, zijn tijdens de bouw voorzien van spouwmuurisolatie. De kwaliteit van deze isolatie laat echter te wensen over. Het is mogelijk dat de isolatie uit deze tijd later verbeterd is. Het is sowieso aan te raden om een bedrijf langs te laten komen die een inspectie voor u doet. Een spouw beter verbeteren door isolatie levert vaak een groot voordeel op.

Bouwjaar 1989 en later

Huizen die in of na 1989 gebouwd zijn, hebben allemaal isolatie. Over het algemeen is bij deze woningen spouwmuurisolatie toegepast. Vaak is er geen isolatie meer nodig in de gevel of spouw. Aangezien de normen in de loop der tijd zijn aangescherpt, is er bij nieuwere woningen steeds betere isolatie aangebracht. Bent u dus 5 jaar geleden de gelukkige eigenaar geworden van een nieuw huis? Dan is de kans groot dat u niets met isolatie van de spouw hoeft te doen.

Spouwmuurisolatie laten plaatsen met glaswol voor een aangenamer leefklimaat?

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in die de isolatie voor je aanbrengt! Gratis offertes.

Uw spouwmuur in 1 dag geïsoleerd

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is binnen 1 dag mogelijk. Dit is alleen geen klus om zelf te doen. U doet er verstandig aan om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Allereerst boort de gevelspecialist diverse gaten in de buitenwand. Hierna wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur gespoten of aangebracht. U kiest zelf welk materiaal dit is, denk bijvoorbeeld aan glaswol, parels van EPS of platen. Na het vullen van de spouwmuur, vult de isolatiespecialist de geboorde gaten op.

Soorten isolatiemateriaal

Als u spouwmuurisolatie laat zetten, kiest u uit verschillende materiaalsoorten. Welk materiaal u het beste gebruikt, hangt van een aantal factoren af. De materiaalsoorten zijn onder te verdelen in 3 groepen, namelijk kunststof, minerale- en natuurlijke materialen. Onder kunststof vallen onder andere PIR, PUR en EPS-parels. Minerale materialen zijn glaswol en steenwol. Natuurlijk isolatiemateriaal is bijvoorbeeld schapenwol, cellulose of hennep. U leest hieronder meer informatie over veelgebruikte materiaalsoorten bij isolatie van de spouwmuur.

De ervaring van een woningeigenaar

In onderstaande video ziet u wat de ervaring van klant is over spouwmuurisolatie.

Glaswol

Glaswol is een veelgebruikt isolatiemateriaal. Het materiaal wordt gemaakt van zand en gerecycled glas. Hierdoor is het niet brandbaar. Dat is gunstig voor de brandveiligheid van uw woning. Het wordt door veel mensen gezien als de meest voordehand liggende optie als het gaat om isoleren, omdat het zeer makkelijk te bewerken is. Het wordt in kleine gaten gestopt en het houdt warmte zeer goed binnen. Er zijn verschillende soorten kwaliteiten glaswol die gebruikt kunnen worden, HR+ en HR++. Deze laatste heeft een hogere isolatiewaarde. De kosten voor glaswol liggen rond de €7,50,- per m².

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van basalt of diabaas en is 100% recyclebaar. Een andere naam is rotswol. Het materiaal is onbrandbaar en heeft een levensduur van zo’n 75 jaar. Daarnaast zijn de akoestische en thermische eigenschappen positief en heeft het een goede isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat steenwol een materiaalsoort is dat gebruikt wordt bij isolatie van de spouwmuur. Het nadeel van is dat er wel veel materiaal nodig is om de juiste isolatiewaarde te krijgen. Ook bevat rotswol vezels die kunnen irriteren bij het aanbrengen. De prijzen voor steenwol zijn zo’n €8,- per m².

EPS

EPS-parels, een ander woord is piepschuim, wordt vervaardigd uit korrels van expandeerbaar polystyreen. Met andere woorden: het bestaat voornamelijk waterstof en koolstof. Dit materiaal wordt vaak gebruikt bij isolatie van de spouwmuur. Het materiaal is namelijk milieuvriendelijk, recyclebaar en bijzonder duurzaam. Bovendien is het dampdoorlatend, wat ervoor zorgt dat vochtproblemen verleden tijd zijn. EPS-parels worden in bestaande spouwmuren gespoten en zorgen voor een reductie tot wel 20%. De levensduur van EPS-parels ligt rond de 40 jaar. De gemiddelde kosten voor EPS-parels bedraagt €10,- per m².

PUR

PUR wordt veel gebruikt voor het isoleren van vloeren en muren, heeft een hoge isolatiewaarde en doet dus precies wat het moet: namelijk het warmhouden van uw woning. Het schuim hecht zich aan tal van verschillende materialen en zorgt voor een goede afdichting. De muur blijft, door de open structuur van het schuim, wel ademen. Ook zorgt PUR voor extra brandveiligheid en toegevoegde geluidsisolatie. PUR is waterafstotend, dus het werkt ook goed tegen schimmelvorming en vochtproblemen. Al met al is dit materiaal een uitstekende optie voor de isolatie van uw spouwmuur. PUR-schuim is de duurste variant als het op kosten aankomt. U betaalt zo’n €25,- per m².

UF-schuim

De laatste optie voor spouwmuurisolatie is Ureumformaldehydeschuim, ook wel UF-schuim. Het is een lichtgewicht isolatieschuim, dat ter plaatse samengevoegd wordt met 2 componenten. Als het aangebracht is, droogt het na, krimpt het en hard het uiteindelijk uit. UF-schuim is goedkoop, heeft een hoge brandveiligheid en is duurzaam. Het isolerend vermogen is goed. Nadeel is wel dat het materiaal minder goed isoleert dan de andere soorten en dat de geluidsisolatie niet goed is. Daarbij neemt het minimale hoeveelheid vocht op, het is dus niet volledig bestand tegen vochtproblemen. Prijzen van UF-schuim zijn relatief hoog. U moet al gauw denken aan kosten rond de €23,- per m².

Benieuwd naar de prijzen van spouwmuurisolatie?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met een bedrijf voor isolatie!

Isolatiewaarde spouwmuur

De isolatiewaarde wordt ook wel uitgedrukt in een R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De R-waarde wordt bepaald door de dikte van het materiaal te delen door de lambdawaarde. Met de lambdawaarde, ook wel warmtegeleidingscoëfficiënt, wordt de mate van warmtegeleiding van een materiaal aangegeven. Hier geldt weer: hoe lager de waarde, hoe beter de warmtegeleiding is.

Hoe weet u welk materiaal u het beste kiest?

Stel u heeft een spouwmuur van 7 centimeter en u laat deze opvullen met platen. PUR-platen hebben een lambdawaarde van 0.023. U berekent de isolatiewaarde door de dikte van de spouw, in meters, te delen door de lambdawaarde. De isolatiewaarde bedraagt dan 3. Als u deze spouwmuur van 7 centimeter opvult met EPS-parels, die een lambdawaarde van 0,034 hebben, komt u uit op een isolatiewaarde van 2,05.

Vindt u de isolatiewaarde belangrijk bij het isoleren van de spouw? Dan kiest u in dit geval het beste voor PUR-platen, omdat deze een hogere isolatiewaarde hebben.

Fabels over spouwmuurisolatie

Wanneer het over spouwmuurisolatie gaat, zijn er een aantal misverstanden waardoor sommige mensen hun spouwmuur niet meer willen isoleren. Hieronder hebben we de meest voorkomende fabels even op een rij gezet.

Het eerste fabeltje zegt dat een spouwmuur niet volledig gevuld mag worden, omdat er anders vochtproblemen optreden. Dit is niet waar. Een goed geïsoleerde spouwmuur laat geen vocht van buitenaf door. Bovendien is het ventileren van de spouwmuur ook niet nodig. Vochtproblemen hebben dus in principe geen schijn van kans met een goede spouwmuurisolatie.

Het tweede fabeltje gaat over het feit dat spouwmuurisolatie een belemmering zou zijn voor andere vormen van isolatie. Ook dit klopt niet. Wanneer u uw woonhuis energieneutraal wilt maken is het juist nodig om de spouw te isoleren.

Het laatste fabeltje dat de wereld in is geholpen, zegt dat een spouwmuurisolatie niet kan als er bouwafval of speciebaarden in de spouwmuur aanwezig zijn. Bouwafval kan voor problemen zorgen, als het in de spouw blijft zitten. Op het moment dat de spouwmuur volledig opgeruimd en schoongemaakt wordt, is er geen probleem.

Isolatie van de muur zelf doen?

Spouwmuurisolatie zelf doen? Dat is een optie en bespaart u een hoop kosten. Echter is zelf doen niet erg verstandig. Het is namelijk een behoorlijk specialistische klus. De spouwmuur moet nauwkeurig geïsoleerd worden. Gebeurt dit niet, dan is de kans op vochtproblemen zeer aanwezig. Bovendien heeft een isolatiespecialist ervaring, kennis én beschikt hij over de juiste materialen en gereedschappen. Schakelt u een vakman in voor spouwmuurisolatie? Dan is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Dit kunt u niet doen wanneer u de isolatie zelf gaat aanbrengen. Wilt u ook dakisolatie laten aanbrengen? Ook dat is mogelijk.

Gratis offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie is een slimme investering. Het zorgt voor een lagere energierekening, is eenvoudig aan te brengen omdat er geen breekwerk nodig is en er wordt een fijner leefklimaat gecreëerd.

Wilt u isolatie laten aanbrengen in de spouwmuur?

En bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Dan schakelt u via onze offerteservice gemakkelijk een vakman in. Dit doet u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere bedrijven een prijsopgaaf op maat. Vergelijk onderling op prijzen en aanbod en bespaar op de kosten!

 

Maak uw huis comfortabeler en duurzamer

De voordelen van dubbel glas in uw ramen zijn duidelijk: het woonklimaat in huis gaat er vele malen op vooruit, en omdat de verwarming een paar graden lager kan, bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar op uw energierekening.

 

Prijzen van een glaszetter

Het laten plaatsen van dubbel glas is een erg precieze klus, en bovendien niet ongevaarlijk; de glasplaten zijn zwaar, en moeten exact op de goede wijze worden geplaatst om de beste isolatie te bereiken. Het is dus sowieso aan te raden om hier een erkende glaszetter voor in te schakelen. Bij een vierkante meter-prijs van € 140 voor HR++ glas, betaalt u gemiddeld € 50 voor de glaszetter zelf. Zo ziet u dat minder dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door het uurloon. Dat is relatief weinig geld voor absoluut vakwerk, waarmee u zichzelf verzekert van veel meer wooncomfort en een jaarlijkse besparing op de stookkosten van al snel € 200 of meer.

Wat is inbegrepen bij de prijs?

Wanneer u dubbel glas aanschaft, kijk dan van tevoren goed op de offerte wat bij de prijs is inbegrepen. Zo voorkomt u dat u onverwacht extra kosten heeft. De gemiddelde prijzen die wij in dit artikel noemen, zijn meestal inclusief:

BTW

Energietoeslag

Verwijderingsbijdrage

Als u offertes gaat vergelijken, check dan of deze punten in de prijs zijn verrekend.

 

Prijzen van verschillende glassoorten

Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. Het grootste verschil tussen die glassoorten is de mate van isolatie. Dit zie je ook terug in de prijzen. Over het algemeen geldt dat goed isolerend glas iets hogere aanschafprijzen heeft. Ouderwets ‘conventioneel’ dubbel glas met alleen een luchtlaag tussen de 2 glasplaten, wordt nog weinig verkocht. Tegenwoordig werkt vrijwel elke glaszetter met ‘hoogrendementsglas’, kortweg aangeduid met “HR”. Dit moderne glas heeft speciaal, extra isolerend gas tussen de glasplaten. HR-glas is weer verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde.

 

Boiler Repair

Ut tellus dolor, dapibus eget, elementum vel, cursus eleifend, elit. Aenean auctor wisi et urna. Aliquam erat volutpat. Duis ac turpis. Donec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Mauris fermentum dictum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut tellus dolor, dapibus eget, elementum vel, cursus eleifend, elit. Aenean auctor wisi et urna. Aliquam erat volutpat.

Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacus.Vestibulum libero nisl, porta vel, scelerisque eget, malesuada at, neque. Vivamus eget nibh. Etiam cursus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse sollicitudin velit sed leo. Ut pharetra augue nec augue. Nam elit agna,endrerit sit amet, tincidunt ac, viverra sed, nulla.

  • Donec porta diam eu massa.
  • Quisque diam lorem, interdum vitae, dapibus ac.
  • Donec eget tellus non erat lacinia fermentum.
  • Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar.

Vestibulum iaculis lacinia est. Proin dictum elementum velit. Fusce euismod consequat ante. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis. Mauris accumsan nulla vel diam.

Geothermal Heating

Ut tellus dolor, dapibus eget, elementum vel, cursus eleifend, elit. Aenean auctor wisi et urna. Aliquam erat volutpat. Duis ac turpis. Donec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Mauris fermentum dictum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut tellus dolor, dapibus eget, elementum vel, cursus eleifend, elit. Aenean auctor wisi et urna. Aliquam erat volutpat.

Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacus.Vestibulum libero nisl, porta vel, scelerisque eget, malesuada at, neque. Vivamus eget nibh. Etiam cursus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse sollicitudin velit sed leo. Ut pharetra augue nec augue. Nam elit agna,endrerit sit amet, tincidunt ac, viverra sed, nulla.

  • Donec porta diam eu massa.
  • Quisque diam lorem, interdum vitae, dapibus ac.
  • Donec eget tellus non erat lacinia fermentum.
  • Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar.

Vestibulum iaculis lacinia est. Proin dictum elementum velit. Fusce euismod consequat ante. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis. Mauris accumsan nulla vel diam.